Weekly Recap: 12 mål på två matcher
Seattle vann målen 12-7 den här veckan.

Det har varit Thanksgiving i USA i veckan och Seattle Kraken har mycket att vara tacksamma för. Under veckans matcher gjorde de 12! mål och målvakten Philipp Grubauer är tillbaka i spel.

Veckans matcher:
Seattle Kraken - San Jose Sharks
Under natten till torsdag satte Seattle Kraken ett nytt rekord när de gjorde åtta mål för första gången i deras historia. André Burakovsky och Matty Beniers gjorde båda två mål och en assist, Jaden Schwartz gjorde två mål och Martin Jones räddade 21 skott för hemmalaget Seattle.

San Jose Sharks gjorde första målet i början av den första perioden. I mitten av den perioden kvitterade André Burakovsky matchen under ett 5 mot 3 powerplay. I slutet av den första tog San Jose tillbaka ledningen men Vince Dunn kunde kvittera matchen 2-2 i början av den andra perioden. Seattle gjorde två mål till i den andra perioden genom Ryan Donato och Jamie Oleksiak. Matchen var Oleksiaks första match tillbaka sedan den 8:e november efter en underkroppsskada. I mitten av perioden gjorde San Jose 4-3 och i början av den tredje perioden kvitterade San Jose till 4-4. Minuten därpå gav Oliver Bjorkstrand tillbaka ledningen till Seattle när han gjorde 5-4 målet. Sedan utökade Seattle ledningen genom Jaden Schwartz. San Jose gjorde 6-5 men Matty Beniers kunde igen utöka ledningen till 7-5 för hemmalaget. I slutet av matchen gjorde Jaden Schwartz 8-5 i den tomma målburen.

Seattles Matty Beiners gjorde tre poäng under matchen.

Seattle Kraken - Vegas Golden Knights
Under natten till lördag vann Seattle Kraken sin fjärde raka match när de vann 4-2 över Vegas Golden Nights. Målvakten Philipp Grubauer var tillbaka i spel efter att han missat elva matcher på grund av en skada och gjorde under matchen 20 räddningar. Svenskarna André Burakovsky och Adam Larsson hade båda två bra matcher där Burakovsky gjorde två mål och Larsson två assist.

Ryan Donato gjorde matchens första mål efter 2:38 i den första perioden och åtta minuter in i matchen utökade André Burakovsky ledningen till 2-0. I mitten av perioden reducerade Vegas till 2-1 innan de senare kunde kvittera matchen till 2-2. I början av den andra perioden tog Burakovsky tillbaka ledningen när han gjorde 3-2. I slutet av perioden utökade Seattle ledningen genom Jordan Eberle som gjorde matchens sista mål.

Philipp Grubauer räddade 20 av 22 skott.

Veckans nyheter:
I måndags (21 november) blev Martin Jones utnämnd till NHLs Third Star of the Week efter att ha vunnit två matcher med en 1.90 goals-against average och en .932 räddningsprocent under förra veckan.

Martin Jones

Under måndagen gick Seattle Kraken även ut med att dem skickat ner Shane Wright till AHL. Sportchefen Ron Francis sa att han vill att Wright ska få spela hockey. Under början av säsongen har Wright spelat sju matcher och gjort ett poäng. Han har inte heller spelar sedan den 5:e november.

Shane Wright

Nästa vecka:
Nästa vecka spelar Seattle Kraken fyra matcher. Första matchen är i natt borta mot Anaheim Ducks och sedan under natten till onsdag spelar de borta mot LA Kings. Natten till fredag är det tillbaka på hemmaplan när de har Washington Capitals på besök och under natten till söndag är Florida Panthers på besök.