Weekly Recap: Svenskarnas succévecka i Seattle
Svenskarna Alex Wennberg, Andre Burakovsky och Adam Larsson hade en succévecka.

Seattle svenskarna gjorde tillsammans elva poäng den här veckan när Seattle Kraken gjorde 18 mål på fyra matcher.

Veckans matcher:
Seattle Kraken - Anaheim Ducks
Seattle Kraken började veckan i kalifornien där de i söndagsnatt mötte Anaheim Ducks. Matty Beniers gjorde ett mål och två assist när Seattle vann 5-4. Daniel Sprong gjorde ett mål och en assist och Martin Jones räddade 25 skott när Seattle vann den femte raka matchen. Seattle Kraken öppnade matchen efter bara 33 sekunders spel när Jared McCann gjorde matchens första mål. Fem minuter senare gjorde Seattle ett riktigt svenskmål när både Adam Larsson och André Burakovsky assisterade till Alex Wennbergs mål. Anaheim gjorde sedan deras första mål under ett powerplay genom Troy Terry och periodens sista mål kom när Vince Dunn gjorde 3-1 till Seattle. I den andra perioden kom Anaheim ut starka och reducerade till 3-2 genom Derek Grant. Efter det kom det tre raka powerplay mål, ett från Seattle och två från Anaheim. Seattles mål kom från Matty Beniers och i Anaheim gjorde Mason McTavish och Adam Henrique mål. I den tredje perioden var det bara Seattle som gjorde mål genom Daniel Sprong.

Seattle Kraken - LA Kings
I onsdagsnatt var det målfest i LA när Seattle Kraken mötte LA Kings där det kändes som sista skottet skulle vinna, vilket det också gjorde. Seattle Kraken fick med sig två poäng när det vann 9-8! i förlängningen. Matchens första mål kom efter 16 sekunders spel när Anze Kopitar gjorde 1-0 till hemmalaget LA Kings. Efter det gjorde Seattle Kraken två raka mål genom Matty Beniers och Jared McCann. Minuten därpå kvitterade Viktor Arvidsson matchen 2-2. Näst på tur för svenskarna att göra mål var Alex Wennberg när han gjorde 3-2 till Seattle. I slutet av perioden gjorde Gabriel Vilardi 3-3 till hemmalaget. I den andra perioden gjorde det åtta mål mellan de två lagen. I Seattle gjorde Matty Beniers, Jared McCann, Daniel Sprong, Oliver Bjorkstrand och André Burakovsky mål. I LA Kings gjorde Carl Grundström, Adrian Kempe och Gabriel Vilardi mål. I den tredje perioden var det bara LA som gjorde mål och efter den tredje perioden stod det 8-8 mellan lagen. Två minuter in i föreningen fick Seattle ett powerplay vilket resulterade i att André Burakovsky kunde göra det avgörande målet för gästerna.

Seattle Kraken - Washington Capitals
I torsdagsnatt var Seattle Kraken tillbaka på hemmaplan efter tre matcher på bortaplan. Washington Capitals gjorde matchens två första mål genom Martin Fehervary och Conor Sheary. Efter deras mål gjorde Seattle tre raka obesvarade mål och vann sedan matchen 3-2 efter förlängningen. I den andra perioden gjorde Jaden Schwartz sitt åttonde mål för säsongen och i den tredje kvitterade Yanni Gourde. I förlängningen var det Matty Beniers som gjorde det avgörande målet efter bara sju sekunder. Philipp Grubauer, som inte spelat sedan 25 november, räddade 21 skott för hemmalaget. Matchens vinst blev Seattle Krakens sjunde raka vinst och deras längst vinstsvit i historien.

Seattle Kraken - Florida Panthers
Inatt bröts Seattles vinstsvit när Florida Panthers körde över Seattle Kraken 5-1. Floridas fem mål gjordes av Carter Verhaeghe x2, Matthew Tkachuk, Aleksi Heponiemi och Gustav Forsling. Jared McCann gjorde Seattles enda mål och Philipp Grubauer räddade 23 skott.