- Allt skit hamnade på mig och klubben tvådde sina händer
Dani Ceballos utanför Benito Villamarín sommaren 2017 efter att ha meddelat att han lämnar Real Betis.

- Allt skit hamnade på mig och klubben tvådde sina händer

För första gången talar Dani Ceballos ut om svåra övergången från Real Betis. - Under fyra år gav jag allt för klubben. Att bli utvisslad på Benito Villamarín gör ont. Jag är klubbens tredje högsta försäljning någonsin. Trots allt får jag inget erkännande.

Dani Ceballos fortsätter prata om Real Betis och nu i El Chiringuito också för första gången om den infekterade övergången sommaren 2017 då Ceballos lämnade Betis för Real Madrid. Det är inga glada minnen spelaren när om den klubb han fostrades i.

- Någon gång skulle jag bli tvungen att prata om allt och jag tror stunden har kommit. När jag återvänder till Benito Villamarín och de buar åt mig gör det ont. Allt jag gjorde för klubben var positivt. Allt skit hamnade på mig och klubben tvådde sina händer. Det är spelaren som drabbas och får rollen av den onde i filmen. Alla tror jag smet genom bakdörren vilket verkligen inte är sant för jag är bético och när jag kommer till Benito Villamarín och blir utvisslad gör det ont. Under fyra år gav jag allt för klubben. Jag blev klubbens tredje högsta försäljning någonsin och trots allt får jag inget erkännande.


Förra säsongen på Benito Villamarín före Real Madrids match mot Real Betis vilken Dani Ceballos inte spelade.

Atlético de Madrid, FC Barcelona, SSC Napoli och Juventus FC försökte värva Dani Ceballos innan Real Madrid betalade 18 miljoner euro för honom. Ceballos förklarar varför han trots Real Betis försök att flera gånger höja budet inte förlängde med Betis.

- De hade möjligheten att förlänga mitt kontrakt innan jag gick till Real Madrid och innan jag inte fick spela med Poyet [Gustavo, Real Betis tidigare tränare] men Betis försökte vara mer än smarta, de väntade till sista minuten tills jag hade gjort en bra Euro U21-turnering [utsedd till bäste spelaren] så de kunde höja min utköpsklausul och att jag då skulle skriva på det nya kontraktet med klubben. Från den stunden hade jag flera storklubbar intresserade av mig och det var ett tåg jag inte kunde låta passera.

Ville återvända
Under Zinedine Zidane i Real Madrid fick Dani Cabellos begränsat med speltid och Ceballos medger han funderade på att återvända till Real Betis under vinterfönstret.

- Ärligt ville jag lämna och jag försökte återvända till Real Betis men det gick inte. Zinedine Zidane sade att med tre turneringar var det läge att stanna. Det var Zidane som sade åt mig att stanna. Att vara kvar i världens bästa klubb och att räkna med tränarens stöd var grundläggande. Jag fick spela mer vilket i år gett mig erfarenhet.

Från allra första stund visste Dani Ceballos vilken hans roll i Real Madrid skulle bli.

- Jag trodde jag skulle få plats i spelarroteringarna. Zinedine Zidane formade ett A-lag och ett B-lag och det fungerade för honom men de första månaderna i Real Madrid var mycket svåra för mig. Zidane var mycket tydlig mot mig på den punkten. Han sade mig att se verkligheten i vitögat och de spelare som låg före mig. Han sade mig att spela 15, 20 matcher med Real Madrid är som att spela 50 i vilken annan klubb som helst.

Pablo Lizama Farias2018-11-14 18:00:00
Author

Fler artiklar om Real Betis