FC Barcelona - Real Madrid CF 2-2 (1-1) *uppdaterad
Den interna tävlingen fortsätter.

FC Barcelona - Real Madrid CF 2-2 (1-1) *uppdaterad

De två giganterna delade på poängen i kvällens stormöte.

Messi svarade Ronaldo och Ronaldo svarade Messi. En match som på förhand handlade om Kataloniens självständigt handlade istället om en tävling mellan de bästa spelarna i världen. 
 
Startelvor:
 
Barcelona:
Valdés
Alves-Mascherano-Adriano-Alba
Xavi-Busquets-Iniesta
Pedro-Messi-Fabregas
 
Real Madrid:
Casillas
Arbeloa-Pepe-Ramos-Marcelo
Khedira-Alonso
Özil
Di Maria-Benzema-Ronaldo
 
Första halvlek: 
 
Under morgonen kom rapporterna om att Piqué inte klarade av att delta i träningen och därmed försvann också hans medverkan i matchen. Fotbollstyckare och journalister "bekräftade" att mittbacksparet för kvällen skulle bestå av Mascherano och Song. När väl startelvorna blev officiella blev den stora överraskningen att Adriano (före detta vänsterback) skulle bilda mittbackspar tillsammans med Adriano. Vilanovas motivering efter matchen var: "Jag föredrog Adriano för att han är snabb. Det behövs mot Real Madrid" 
 
Matchen startade i ett tempo dar båda lagen verkar vilja veta hur bra de andra laget skulle vara under kvällens match. Real Madrid kände tidigt att Barcelonas backlinje var sårbara och tog tag i taktpinnen och skulle ta ledningen. Benzema försökte skjuta på volley, Sergio Ramos kom närmast med en nick, men det var Ronaldo som skulle göra det för Real Madrid. Efter ett fint spel mellan flera spelare där bollen spelades på få touch hamnade bollen på fötterna på Benzema som väntar in kontakten från Mascherano och vänder och hittar Ronaldo i en position till vänster. På ett tillslag trycker Ronaldo in bollen och som tidigare säger han: Calma. Lugn, jag är här". 0-1
 
Real Madrid kunde enkelt gått upp i en tvåmålsledning när Benzema några få meter framför Valdés skjuter bollen i stolpen. Fransmannen halkar till och även fall Di Maria slänger sig på returen missade Real Madrid ett gyllene läge. 
 
Men som många gånger tidigare förstör Messi festen och åtta minuter efter Ronaldos ledningsmål får Messi Camp Nou-publiken att exlodera. Iniesta skickar ut bollen till vänster där Pedro väntar och skickar in bollen i straffområdet som tar på en spelare och hamnar i luften. Pepe flyger upp, men missar bollen och några få meter framför Casillas dyker Messi upp och enkelt skickar in bollen i mål. 1-1
 
Första halveken avslutade där Real Madrid kändes lite hetare. Deras press hade sjunkit lite, men deras snabba omställningsfotboll särade på Barcelonas lagdelar. Trots att Barcelona hade mesta dels av bollen och avsaknade av en nia som kunde penentrera lyckades de inte skapa särskilt många målchanser.
 
Andra halvlek:
 
Lionel Messi driver från sin centrala mot Real Madrids och blir fälld av Xabi Alonso några meter utanför straffområdet. Han stegar upp, börjar ta stegen mot bollen och skjuter. Camp Nou-publiken exploderar likt Barcelonas lag. Lionel Messi skruvar bollen perfekt över muren och Casillas är chanslös på bollen. 2-1.
 
Barcelona var i ledningen och hade just då en ledning på elva poäng. En period efter ledningsmålet började Barcelona spela sitt spel som man var van vid, inga hämningar och passningsspelet verkade mer självsäkert och snabbare. 
 
Men precis så irriterande som Messi svarade Ronaldo skulle Ronaldo svara Messi. En perfekt passning av Özil (eller avatar eyes som Ray Hudson kallar honom) satte Ronaldo ensam mot Victor Valdés. Inga misstag från portugisen och det var kvitterat på Camp Nou. 2-2. 
 
Symboliskt att de två männen svarade varandra på väldigt kort tid. Åtta minuter för Lionel Messi och sju minuter för Ronaldo. Även fall Real Madrid, på förhand, kändes pisket att vinna kändes det som att båda lagen vid 2-2 kände sig nöjda. Eller kanske tog kraften slut. Men matchen hamnade i ett läge där inget av lagen ville göra något misstag vilket också ledde till att målchanserna dog ut. Sista tio minutrarna skulle dock Barcelona försöka att sätta in en dödsstöt. De kom nära. Martin Montoya som hade ersatt en skadad Alves hade följt med upp på ett anfall, ett anfall som startade med Alexis på vänsterkanten och där Barcelona tika-takade sig igenom inne i straffområdet hela vägen till högerkanten fann Montoya som drog till ett ruskigt välplacerat skott i ribban. Ett mål som hade varit ett mästerverk. Men det ville sig inte den här kvällen - kanske för att han varken är Messi eller Ronaldo. 
 
Kommentarer: 
 
Vilanova: 
- Våra fyra försvarare som är startspelare - Alves. Piqué, Puyol, Abidal , var inte här. Jag är väldigt nöjd med hur de andra spelade
- Jag vill gratulera försvaret. Speciellt Montoya och Adriano. De är inte enkelt att spela i en sån här match utan startspelare.
- Jag pratade med Adriano på fredagen. Vi hade tränat med honom som mittback, han behövde bara lära sig rörelserna, veta hur han skulle agera och känna sig självsäker.
- Messi frispark? Han är fortfarande ung, motiverade att förbättra sig själv. Jag vet inte var hans gräns slutar. Vi kommer inte att få se en spelare som honom någonsin.
- Atmosfären var fantastisk. Jag tackar fansen för deras stöd. De uttryckte sin åsikt respektfullt.
- Mourinho klagade? För någon som säger att han inte pratar om domaren... om du ska uttala så bör du uttala dig om alla situationer. 
 
Mourinho:
- Real Madrid är en gentlemannaklubb så jag kan inte gråta över en straffsituation. 
- Jag gillade domaren, men han gjorde ett misstag vid en situation.
- Det var en fantastisk match. Jag tror folk runt om i världen vill se mer i cupen och i Champions League. 
- Det borde inte vara lagligt att jämföra Messi och Ronaldo, de är båda fantastiska. 
 
Messi: 
- Jag stannar kvar efter träningar och skjuter frisparkar. Turligt nog gick en in idag.
- Vi var olyckliga med några skador på den senaste tiden, men vårat försvar spelade bra. 
- Det blir svårare och svårare att spela dessa matcher, båda lagen känner till varandra bättre och bättre för varje gång. 
- Vi skulle ha föredragit att vinna, men vi spelade mot ett bra lag. Skillnaden är fortfarande åtta poäng, men det är många matcher kvar. 
 
Adriano: 
- Folk trodde inte att jag skulle spela mittback. Jag tackar tränaren för att han trodde på mig. 
- Först var jag osäker när Tito föreslog att jag skulle spela mittback, men i slutändan är det inte stor skillnad från att spela vänsterback.
 
Xavi:
- När vi väl hade bollen dominerade vi, när vi inte hade den var vi sårbara. Vi blev starkare mot slutet, men båda lagen kunde ha vunnit. Det var en väldigt bra match. 
 
Pepe: 
- Situationen på Özil är långt från var jag stod, men det är straff. 
- Situationen på Iniesta? Jag rörde honom inte, det var en filmning. 
 
Marcelo:
- Ligan är inte avgjord. 
 
Statistik: FC Barcelona - Real Madrid
 
10-11 i chanser, 3-0 i offside, 7-2 i hörnor, 18-16 i tacklingar, 64-36 i bollinnehav. 
 
Straffsituationerna:
Özil

Messi vs Ronaldo:
Barcelona och Madrid har aldrig förlorat när Messi respektive Ronaldo gjort två mål. 
Mål: 2-2
Skott: 4-4
Lyckade dribblingar: 4-0
Passningssäkerhet: 93%-68%
Antal touch: 69-33

Mohamed Ahmed2012-10-07 21:53:00
Author

Fler artiklar om Barcelona