Civitas Metropolitano, 2024-10-23 21:00

Atlético - Lille

Atlético Madrid–Lille: Kan inte gå i samma fälla igen
Atlético Madrid ställs inför ett stort test mot Lille.

Atlético Madrid–Lille: Kan inte gå i samma fälla igen

Atlético Madrid ska möta Lille i den tredje omgången av Champions League. Atlético har mycket att bevisa efter senaste gången man spelade i CL. Medan Lille kommer till matchen med gått självförtroende då de är obesegrade senaste fem matcherna.

Atlético kommer från en stark seger senast mot Leganés där man visade upp karaktär och energi i andra halvlek efter en svag första. Men det finns fortfarande saker Atlético måste bevisa. Trots att det var längesen förlorade man stort senaste gången man spelade i Champions League, vilket har gjort resterande matcher extra viktiga om man vill sluta topp åtta.

Det gäller för Atlétí att visa att de kan vinna matcher trots att det måste roteras i elvan. Denna säsong, trots att vi är tidigt in, känns som förra säsongen när man knappt kunde vinna på bortaplan. Det är liknande tendenser i laget också, då var det Morata som var den ojämna målskytten nu är det Sörloth. Det verkar i alla fall att spelsystemet börjar sitta för laget. Jag tycker att man kom runt riktigt bra på kanterna mot Leganés och förhoppningsvis kommer det hålla i sig.

Man ska däremot se upp för underskattning lite av den fällan gick man i mot Benfica men det gjorde även Real Madrid när de ställdes mot Lille förra omgången. Den franska klubben lyckades hålla emot och vann 1–0 på hemmaplan genom kanadensaren Davids straffmål. Det som talar för att Atlético kommer underskatta motståndarna är att det har hänt många gånger innan, men till slut måste man lära sig att sluta.

Det som talar för en Atlético seger är att matchen spelas på Metropolitano där Rojiblancos är otroligt starka. Det som också är positivt för Atlétí är att Giménez som bänkades mot Leganés men blev inbytt på grund av Lenglets skada kommer spela, och om Giménez form håller i sig kommer det vara svårt att göra mål för Lille.

Pablo Barrios gick av i helgens match och kommer missa tio dagar på grund av en skada. Han ansluter till den trion med spelare som redan var på skadelistan, Llorente, Azpilicueta och Le Normand. Även som tidigare nämnt missar Lenglet matchen.

Spansk media har skrivit att Atlético använt sig av en 4-3-3 formation i träning, kommer bli intressant att se om det är det som Simeone ställer upp mot Lille.

Min förväntade startelva:

Oblak – Giménez – Witsel – Reinildo – Molina – Koke – Gallagher – Lino – Griezmann – Sörloth – Alvarez.

Lille är obesegrade i sina fem senaste matcher och den största vinsten där är deras seger mot Real Madrid. Deras senaste match var ett 0–0 kryss mot formstarka Monaco. Det är inget dåligt lag som Atlético ställs mot.

Deras stora stjärnor är Jonathan David på topp som Atlético var intresserade av i somras. Han har inte gjort något annat än mål för Lille, denna säsong har han åtta mål på 14 matcher och de två senaste säsongerna har han nått över 20 mål båda gångerna. Sen har de den skickliga yttern Edon Zhergrova som är en av Europas bästa en mot en spelare och tar sig ofta förbi sin försvarare. Sen spelar även svensken Gabriel Gudmundsson för Lille.

Lille kommer till denna match med en lång skadelista. Sju spelare missar matchen för den franska klubben. Santos och Haraldsson de två stora namnen, sen är det också Umtiti, Ethan Mbappé, Bentaleb, Bakker och Ismaily.

Bruno Genesio är tränaren för Lille, han har inför matchen hyllat Atlético Madrid och Simeone, även sagt att Simeone är en av hans förebilder. Tillskillnad från Simeone ställer Genesio upp med en 4-2-3-1 formation. De vill i första hand ha kontrollen över bollinnehavet men mot Real Madrid var det inte möjligt och då visade man upp en rejäl styrka i kontringsspelet. Defensivt brukar de försvara i en 4-4-2 och ligger väldigt tajt mellan lagdelarna. Med bollen släpper de högerkanten åt Zhergrova för att ge han mer yta att attackera på.

Om Atlético ska kunna besegra Lille gäller det att de hänger med i defensiva omställningar, det är där den franska klubben kommer hota som mest tror jag.

Min förväntade startelva:

Chevalier – Meunier – Diakite – Ribeiro – Gudmundsson – Bouaddi – André – Zhergrova – Gomes – Sahraoui – David.

Matchen spelas onsdag kl 21:00 och visas på Viaplay.

 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-10-22 22:26:00
Author

Fler artiklar om Atlético