Atlético - Lille
1 - 3

Atlético Madrid–Lille: Skrattretande dåligt
Ännu en dålig insats för Atlético i Champions League.

Efter en överlägsen första halvlek gör Atlético en platt insats i andra och förlorar matchen mot Lille. Zhergrova och David blev målskyttarna för Lille. Men domaren var den avgörande faktorn för segern.

Nu var klacken tillbaka bakom målet som de alltid brukar vara. Men tyvärr på grund av medialt bråk mellan Frente Atlético och klubben har supportergruppen sagt att de inte kommer sjunga eller heja på Atlético, därför ett tystare Metropolitano.

Atlético ställer upp med en 4-3-3 formation på grund av antalet skador på mittbackar just nu.

Efter bara 30 sekunder kom matchens första chans för Lille, en snabb omställning gav Fernandez-Pardo bollen men hans avslut gick utanför. Minuten senare blev Sörloth frispelad mot mål men hans avslut var så dåligt att det gick ut till inkast.

Däremot skulle anfallskollegan Julian Alvarez vara bättre när han fick komma fri. Atléticos återerövningspress låg bakom målet. Efter en bollvinst får Touré, mittback i Lille, bollen och ovetande att han var pressad både fram och bakifrån spelade han en svag hemåt pass som Alvarez snodde åt sig och förvaltade.

Alexander Sörloth var inte klar med att missa målchanser. Ännu en gång blev han frispelad, denna gång var det Greizmann som slog genomskäraren till norrmannen som försökte chippa målvakten men Chevalier stod kvar och räddade.

En halvtimme in i första halvlek nådde Sörloth ett hattrick i missade chanser. Griezmann hade bollen på vänsterkanten och såg Sörloths löpning i boxen, inlägget kom men norrmannen lyckades inte få bollen på mål. Däremot i Sörloths försvar är det en tuff boll att göra mål på med foten, hade han fått den på huvudet hade det varit en värre nick.

Atlético fortsatte elda på trots mängden missar av Sörloth och ledningsmålet av Alvarez. Atlétí vann en hörna och genom en kort variant fick Griezmann bollen på högerkanten ovanför straffområdet, även denna gång skickade han in ett inlägg denna gång på Giménez huvud men Chevalier stod för en jätteräddning.

Precis innan första halvlek skulle blåsas av får Lille en chans att kvittera. Chevalier slog upp en lång boll som nickades vidare av till Bayo som spelade bollen till Zhergrova som dundrade avslutet högt över.

Sista kvarten av första halvlek blev Atlético lägre i sin presslinje och försökte spara på krafterna till andra halvlek. Lille hade otroligt svårt att skapa chanser i första halvlek förutom sin tidiga omställning av matchen och i slutet av halvleken. Det var Atlético som var det mycket bättre laget.

Atlético gick från att vara otroliga i första halvlek till trötta i andra. Lille tryckte på Atlético och en kvart in fick de utdelning genom Zhergrova. Han fick bollen utanför straffområdet och vek in i banan sedan placerade han bollen i bortre hörnet. Ett mål av väldigt hög klass.

En dyster Sörloth lämnade planen efter en timme spelad, Angel Correa tog hans plats.

Efter Sörloth lämnade planen valde Griezmann att efterlikna norrmannens miss från första halvlek. Alvarez slog ett inlägg från vänster mot Griezmann som fick bollen mitt på foten och i stället för att den gick mot mål gick den rätt upp i luften.

Domarinsatsen går verkligen att ifrågasätta i den andra halvleken. Av någon anledning som jag inte förstår dömde domaren en straff till Lille, som David förvaltade. Men man undrar vad det är för något domaren dömde straffen för. Först var det tecknat på hands, men det var en Lille spelare som tog bollen på handen men straffen stod kvar. Helt absurt, om straffen döms för att Koke sparkade på en redan liggandes André när han försökte nå bollen är det lika konstigt. Det är få straffar som har varit lika oklara som den straffen Lille får i denna match efter VAR trädde in i fotbollsvärlden. Att domaren inte heller valde att använda sig av VAR är också konstigt.

Atlético försökte trycka på för en kvittering. Den första farliga chansen kom när Samuel Lino dribblade sig förbi två-tre Lille försvarare och sedan kom till avslut men Chevalier räddade. Nästa chans kom minuten senare när Giuliano fick ett öppet skottläge i straffområdet efter lite tur och en dålig rensning, men skottet räddades på mållinjen.

Men Atléticos kvitteringsdrömmar skulle dö ut genom kanadensaren som utökade sin målskörd. Jättedåligt försvarsspel gjorde att Sahraoui kunde ta sig in i straffområdet och sedan parerades hans inspel av Oblak, men returen gick till Gudmundsson som drog till ett skott som blev en passning till David som gjorde mål.

Det är straffen som blir det avgörande beslutet i matchen och det som sänker Atlético. Sen om Sörloth bara har på sig målskorna till matchen kan det stå 4-0 i halvtid. Helt absurt. Jag uppmanar alla som inte har sett straffsituationen att se den straffen och sedan kan vi ha en diskussion om varför domaren dömer straff i kommentarerna.