La Setmana Blaugrana – vecka 22: ”Han har bestämt sig för att gå in i Get-läge”

La Setmana Blaugrana – vecka 22: ”Han har bestämt sig för att gå in i Get-läge”

La Ligas återstart, Juventus uppvaktning och Leo Messis pånyttfödelse. Ett skepp kommer lastat med: ett rykande färskt La Setmana Blaugrana!


Ljuset i tunneln
 
Och så, dryga två månader senare, kan man se det.
 
Ljuset i tunneln. Sedan en månad har FC Barcelona varit tillbaka på träningsplanen, och så sent som i veckan gav den spanska regeringen grönt ljus till ligafotbollen att återstarta i mitten av juni.
 
På vissa villkor, förstås. Såsom tomma läktare, fler byten och behörigt avstånd till varandra vid målfirande. Villkor som tveklöst kommer att förändra fotbollsupplevelsen i grunden.
 
Men ändå. Spansk fotboll. FC Barcelona. Leo Messi. Om mindre än två veckor.
 
Count your blessings, not your sorrows.
 
 
Get-läge
 
Och på tal om saker att se fram emot.
 
Ingen har väl missat Leo Messis nygamla look? Med det utväxta håret, det renrakade ansiktet och den hungriga blicken. Som omedelbart för tankarna till trippelsäsongen 14/15.
 
Såklart ni inte har. Lika lite som ni har missat de träningsvideosnuttar som klubben har kablat ut med jämna mellanrum, där 32-åringen springer, sliter och dribblar som om han vore tjugofem igen. Som om han, liksom resten av oss, har sett på ”The Last Dance” och bestämt sig för att gå in i Get-läge.
 
Önsketänkande? Kanske. Men klart är att Leo Messi är spelsugen, och undertecknad skulle inte bli förvånad om vi får se en pånyttfödd Leo Messi när Barça tar sig an Mallorca den 13 juni.
 
¡Som-hi!
 
 
Intervjun
 
Och när vi ändå är på Leo Messi.
 
Hur har argentinaren spenderat tiden i karantän? Och hur går hans tankar kring den förmodade återstarten?
 
Detta, och mer, kom på tal när 32-åringen i onsdags satte sig ned sponsorn Adidas för en – med Messi-mått mätt – längre intervju.
 
Nedan följer ett axplock!
 
”Jag tror ingen kunde ha föreställt sig detta. Människor har varnat för framtida pandemier, det vet jag, men inte i min vildaste fantasi kunde jag ha föreställt mig det vi går igenom just nu – de enorma konsekvenser som viruset har fått runtom i världen.”

”Att avsluta säsongen inför tomma läktare skulle innebära en hel rad utmaningar. Lagets förberedelser kommer inte att förändras, men individuellt måste var och en av oss förbereda oss mentalt och visualisera att spela utan publik. Jag har gjort det en gång (mot Las Palmas, säsongen 17/18), och det var väldigt märkligt. Spöklikt, rentav. Men det är fullt förståeligt att ligan återstartar på det sättet, med tanke på allt som pågår i världen.”

”Det kommer att bli som en nystart. Vi har fortfarande tid att förbereda oss på, och förhoppningsvis kommer vi få tillbaka våra skadade nyckelspelare. Tekniskt sett är det samma säsong – men för det flesta kommer det kännas som en ny.”

”Vi måste se framåt. Hitta tillbaka till de dagliga rutinerna, med träningar och sedan matcher. Till en början kommer det kännas märkligt – men jag är otroligt taggad på att få komma igång igen!”


Amen to that, Leo. För att läsa intervjun i sin helhet, klickar ni här!


Board of Directors
 
FC Barcelonas sportsliga omorganisation fortsätter.
 
Under torsdagen landade beskedet: efter en fem månader lång utvärdering, som visade på ett antal brister, har Bartomeu och Co. beslutat sig för att ”renodla” klubbens scoutingverksamhet.
 
För att uttrycka det milt. Får man tro tidningen Sport handlar det nämligen om en halvering (!) av klubbens scoutingverksamhet, där över tjugo anställda kommer att entledigas från sina tjänster till sommaren.
 
Exakt hur scoutingarbetet kommer att förändras återstår att se, men enligt Sport kan omtaget innebära ett tydligare fokus på ungdomsakademin.
 
 
Arthur-nytt
 
Och så, avslutningsvis, betar vi av veckans silly-nyheter.
 
Eller ska jag säga veckans Arthur-nyheter. Att han vid åtskilliga tillfällen har dementerat ryktena tycks nämligen inte spela någon roll – Arthur Melo fortsätter ändå att kopplas ihop med Serie A -jätten Juventus.
 
Inte minst i italienska medier. Så sent som i helgen rapporterade tidningen Tuttosport att ”Den gamla damen” alltjämt har siktet inställt på 23-åringen, och att Barça inte på något sätt har stängt dörren till att släppa brassen i utbyte mot Miralem Pjanic.
 
Man blir så trött.
 
 
Det var allt vi hade att bjuda på den här veckan! Take care – och på återseende nästa måndag! :)
 
Källor: sport.es, fcbarcelona.com, barcablaugranes.com, tuttosport.com, adidas.co

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-06-01 07:12:00
Author

Fler artiklar om Barcelona