Lagbanner
Depor - Fuenlabrada spelas på onsdag
En av CF Fuenlabradas spelare lämnar sjukhuset.

Depor - Fuenlabrada spelas på onsdag

Tävlingskommittén beslutar att matchen ska spelas på Riazor och kvalet till Primera división 13-16 och 20-23 augusti, trots att föreskrifterna säger att kvalet måste vara färdigspelat den 16 augusti. Depor vägrar testa truppen för Covid-19.

Tävlingskommittén meddelade under måndagen att den uppskjutna matchen från den sista omgången den 20 juli i Liga Smartbank mellan Deportivo de La Coruña och CF Fuenlabrada, inställd på grund av ett utbrott av coronavirus i bortalaget, ska spelas på onsdag den 5 augusti klockan 20.00 på Riazor. Fuenlabrada kan, vid en poäng, fortsatt snuva Elche CF på sjätteplatsen i tabellen och då sista kvalplatsen till Primera división.

Två medlemmar i kommittén, Pablo Mayor och Lucas Osorio, röstade för spel medan president Carmen Pérez González avstod sin röst. Beslutet går inte att överklaga. Det verkar alltså inte bli 24 lag i Segunda división, som förbundet först föreslog i veckan.


Real Zaragoza under en match tidigare under säsongen.

Tävlingskommittén har också fastställt speldatum till kvalet till Primera división. Semifinalerna spelas den 13 och 16 augusti och finalen den 20 och 23 augusti. Kommittén lägger in en veckas ledighet för att Real Zaragoza ska få åtmistone en veckas gemensam träning efter att en spelare i truppen testats positiv för Covid-19.

Matcherna blir Girona FC - UD Almería och Elche CF/CF Fuenlabrada - Real Zaragoza. Det spekulerades om kvalet skulle ha karaktären av enkelmöten på grund av tidsbrist inför nästa säsong men kommittén beslutade att behålla formatet med dubbelmöten.

Fortfarande ovisst
Deportivo de La Coruña har under måndagen nekat att testa spelartruppen för Covid-19, som protokollet föreskriver, med motiveringen att testerna inte görs reglementsenligt samt att turneringen är avslutad. Hotet kvarstår att Depor inte ställer upp på onsdag då klubben håller fast vid att hela sista omgången bör spelas om, med lika avsparkstid. Återstår även att se hur Elche CF reagerar om CF Fuenlabrada tar sista kvalplatsen.

Pablo Lizama Farias2020-08-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien