Officiellt: Xavi fortsätter som Barca tränare

Officiellt: Xavi fortsätter som Barca tränare

Under dagen höll Barcelona en presskonferens där Joan Laporta, president för FC Barcelona kunde bekräfta att Xavi Hernandez kommer att försätta som huvudtränare.

Under gårdagen kom flertalet transferjournalister ut med att Xavi har gjort en total omvändning gällande sin fortsatta tid i klubben. Under dagen bekräftades detta när Barcelona kallade till presskonferens där president Laporta bekräftade nyheterna. Senare deltog även Xavi själv där han bland annat pratade om att projektet "nya Barcelona" inte är avslutat och något som han vill fortsätta utveckla. Klubblegendaren förklarade även sin kärlek till klubben, att han är en "Barcelonista".

Xavis ändring skapar två olika läger hos Barca supportrar. Xavi in or out? Att en klubblegendar misslyckas som tränare för sin moderklubb är inget nytt men på den relativt korta tid med Xavi som tränare har man fått in extremt många unga spelare, vunnit La liga samt Supercopa. Absolut spelar man inte samma fotboll som förr men det är även svårt med dagens tränarutbud samt spelare som finns i dagens Barcelona. Den finansiella delen kan även vara en stor faktor till varför man väljer att behålla Xavi. Tränare som har ryktats till klubben har varit på många andras radar med namn som Hansi Flick, Nagelsman och Thiago Motta bland annat och där har den spanska storklubben svårt att utmana rent finansiellt jämfört med Premier League exempelvis. Kan Xavi fortsätta ge unga spelare chansen så kommer klubben inte behöva spendera stora summor på storspelare.

Denna säsongen har varit misslyckad men man får inte glömma de skador på nyckelspelare och en arena där man inte alls får till samma tryck som på Spotify Camp Nou. Debatten samt pressen kommer även växa efter detta offentliggörande och de blir spelare såväl huvudtränare Xavis uppgift att bevisa de negativa rubrikerna fel då han ser ut att förbli fram tills 2025.

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-04-25 15:13:00
Author

Fler artiklar om Barcelona