Lagbanner
Silly Season-bloggen: Uppgifter: Tyske supertalangen på Real Madrids radar

Silly Season-bloggen: Uppgifter: Tyske supertalangen på Real Madrids radar

Real Madrid-redaktionen följer den löjliga säsongen. Senaste nytt och häpnadsväckande skvaller finner ni här!

Silly-bloggen är tillbaka. Här följer redaktionen upp och analyserar det senaste i transferväg som rör Los Blancos. Bloggen läses uppifrån och ner. Vill du tipsa bloggen om övergångsrykten som rör Real Madrid? I sådant fall kan du göra det:
 
Mejl till redaktören: marre_89@live.se 
Kolla även redaktionsfliken för kontakt med våra skribenter.
 
Som vanligt kan du även följa senaste nytt i vårt forum!

2024-05-12 Wirtz uppvaktas av Real Madrid

Real Madrid och unga supertalanger har varit en lyckad kombination de senaste åren. Nu kommer både tysk och spank press med uppgifter om nästa jättetalang som kan hamna i klubben. Florian Wirtz sägs nämligen vara på Real Madrids radar och den tyske 21-åringen skulle i så fall anlända nästa sommar, 2025. Tidigare har Bild gått ut med att han i så fall följer med sin nuvarande tränare Xabi Alonso till Real Madrid och Marca skriver att man har bevakat honom en längre tid och vill göra en liknande process som med Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni och Jude Bellingham

Källa: Bild och Marca

Alexander Ellhar

* * * * *


2024-05-10 Uppgifter: Mbappé klar för Real Madrid

Det verkar klart nu. Kylian Mbappé har offentligt gått ut med att han lämnar PSG efter säsongen och att han spelar sin sista hemmamatch för klubben på söndag. Samtidigt rapporterar flera medier om att han nu är klar för Real Madrid och att det kommer offentligöras efter Champions League-finalen. Fransmannen ska också redan ha köpt ett hus i Madrid och det ser alltså ut som att flera års väntan nu är över, även om man aldrig kan vara säker när det kommer till Mbappé.

Källa: RMC Sport och Fabrizio Romano.

Alexander Ellhar

* * * * *

2024-03-21 Uppgifter: Överens om Mbappés lön

Man kommer väl aldrig tro på det förrän han står på Bernabéu för presentation. Men nu kommer uppgifter om att Real Madrid och Kylian Mbappé är överens om lönen vid en eventuell övergång i sommar. Den skulle i så fall vara på samma nivå som Jude Bellingham och Vinicius Jr. 

Källa: Fabrizio Romano

Alexandef Ellhar


2023-07-21 Tic Tac, TIC TAC....

Bellingham var en tung värvning, Arda ser ut att vara the real deal och Fran Garcia kommer att förhoppningsvis ordna upp den där vänsterbackspositionen. Men när din anfallare lämnar, en legend i form av Karim Benzema, ja då vill väldigt många fans att saker och ting händer i offensiv väg. En viss Kylian Mbappé är på tapeten igen, det har ryktats fram och tillbaka men nu börjar det hända saker får väl man ändå säga? Fabrizio Romano rapporterade för några minuter sedan att Kylian Mbappé inte kommer resa till Japan med PSG. Han är lämnad utanför truppen. Det här kommer så klart späda på ryktena till Real Madrid och kan det här vara startskottet på fransmannens barndomsdröm? Det lär vi få veta ganska snart...

Källa: Fabrizio Romano 

Mehran Mahmoudi 
* * * * * 

2023-07-06 Arda Güler är klar för Real Madrid 
Talangen Arda Güler hade många klubbar efter sig, det var länge mycket snack om att Barca hade gjort klart med turken. Men Real Madrid valde att ge sig in i leken och drog det längstra strået. Real Madrid har bokat läkarundersökningen och alla detaljer kring kontraktet verkar vara klara nu. Han kommer att presenteras som Real Madrid-spelare imorgon. 

Källa: AS & Fabrizio Romano 
Mehran 
* * * * * 
2023-07-05 Mbappé måste bestämma sig 
Det har varit flera turer kring Mbappé, ska han äntligen följa sin pojkdröm och spela för marängerna? PSG:s president Al-Nasser menar att Mbappé inte kan lämna gratis utan måste bestämma sig, antingen förlänger han sitt kontrakt eller så lämnar han den här sommaren. Om Mbappé kommer den här sommaren åtestår att se, mycket pekar på att det kan bli Real Madrid redan den här sommaren. 

Källa: BeIn Sports 
Mehran 

* * * * *
2023-06-22 Nacho förlänger! 
Det har varit mycket snack om just Nacho, en spelare som är för bra för att sitta bänk. Han har säkerligen funderat väldigt mycket på vart karriären ska ta vägen, i andra klubbar har han betydligt mer speltid, så bra är han. Men hans hjärta och engagemang för Real Madrid går inte försumma och det därför han har skrivt på ett nytt kontrakt till 2024. Alltid lika kul när spelare från akademin stannar kvar för klubbmärket. 

Källa: RealMadrid.com 
Mehran 
* * * * * 
2023-06-21 Xabi Alonso tar över 2024?
Carlo Ancelotti ser ut att vara klar för Brasilien nästa sommar. Det har gjort att spekulationerna är i full gång vem som ska ta över efter kommande säsong. Nu kommer uppgifter från Tyskland att Bayer Leverkusens succétränare och den tidigare Real Madrid-spelaren Xabi Alonso är Florentino Perez förstaval 2024. 

Alonso tog över Leverkusen hösten 2022 och har imponerat. Nu kan det alltså leda till att han återvänder till Spanien om ett år. 

Källa: BILD

Alex Ellhar

2023-06-21 Kroos förlänger sitt kontrakt 
Nu är det klart att Toni Kroos förlänger sitt kontrakt till 2024. Tysken hade funderingar på att sluta spela fotboll men väljer att fortsätta spela för marängerna. Real Madrid kommer kommande dagar att förlänga med flera spelare i truppen. 

Källa: Real Madrid.com/Marca 

Mehran 
* * * * * 
2023-06-18 Joselu ansluter på lån
Det har inte varit någon hemlighet om att Joselu är på väg tillbaka till Real Madrid. Anfallaren, som är fostrad i klubben, gjorde 16 ligamål med Espanyol den gångna säsongen men klubben åkte ur högsta divisionen. Nu kommer uppgifter om att han är klar för Real Madrid på lån den kommande säsongen. 

33-åringen ska också ha accepterat att gå ner i lön för att ansluta till klubben. 

Källa: Fabrizio Romano

Alexander Ellhar

* * * * *
2023-06-09 Garcia klar för Real Madrid 
Real Madrid har värvat spanska vänsterbacken Fran Garcia. Garcia har tillhört akademin sedan han var 14 år gammal och han debuterade för A-laget 2018. Han har även spelat i Castilla i två år. Lånet i Rayo Vallecano föll väl ut och hans fina prestationer har landat honom en plats i A-laget. Hans presentation kommer att äga rum den 12:e juni och sedan kommer han att träffa media. 

Källa: RealMadrid.com
 
Mehran 
* * * * * 
2023-06-07 Bellingham klar för Madrid 
Det har väl varit klart ganska länge men det är officiellt nu, Jude Bellingham lämnar tyska klubben Dortmund för Real Madrid. Många klubbar har varit efter honom och det har varit en spelare på mångas läppar. Engelsmannen sägs kosta runt 103 miljoner euro och han har skrivt på ett kontrakt som sträcker sig till 2029. 

Källa: Fabrizio Romano 

Mehran 
* * * * * 
2023-06-06 Kane till Real Madrid? 
Benzema har officiellt tagit farväl av klubben och marängerna är nu på jakt efter en forward. Ryktena säger att Perez är efter Tottenhams stjärnanfallare Harry Kane. Real Madrid vill inte betala mer än 80 miljoner euro för Kane och kan tänka sig inkludera Ferland Mendy i affären. Marängerna hoppas på en smidig affär där klubben kan göra klart med Tottenham och Kane så fort som möjligt. 

Källa: Pacojo (SER) 

Mehran 
* * * * *
2023-06-05 Alphonso Davies till Madrid i sommar?
Real Madrid har en hel del att tänka på detta transferfönster och man har redan gjort klart med Fran Garcia som vänsterback. Men nu kommer uppgifter från Spanien att man inte nöjer sig med det till den positionen. Real Madrid sägs nämligen vara riktigt sugna på att plocka in Bayern Münchenstjärnan Alphonso Davies. Klubben ska ha kontaktat den tyska klubben och spelarens representanter. 

Davies har kontrakt till 2025 men sägs vara rätt långt ifrån en förlängning, vilket spär på ryktena. 

Källa: Marca, AS

Alex Ellhar

* * * * * 
2023-06-05 Nacho länmnar (?) och Ceballos måste tänka 
Som ni förstår händer det väldigt mycket i Real Madrid just nu. Spelare lämnar och spelare ska bestämma om de ska vara kvar, det ska även värvas in spelare till klubben. Vi har nog mycket att se fram emot gällande Silly Season. Men nu handlar det om spelare som alltså ska eventuellt lämna, enligt uppgifter från José Félix Díaz är Nacho nära att lämna Real Madrid. Mittbacken har bra bud från olika klubbar och vill ha mer speltid. Ceballos verkar krita på ett nytt kontrakt men vill tänka på saken en vecka till. 

Källa: José Félix Díaz

Mehran
* * * * * 
2023-06-03 Marco Asensio och Mariano lämnar Real Madrid 
Nu är det officiellt att både Asensio och Mariano lämnar Real Madrid. Nu återstår det att se hur marängerna förstärker truppen i sommar. 

Källa: RealMadrid.com 

Mehran
* * * * * 
2023-01-06 Uppgifter: Då kan Bellingham-affären bli klar
Jude Bellingham kommer allt närmare en flytt till Real Madrid, i alla fall om man ska tro spansk press. @marca pic.twitter">Marca kommer nu med uppgifter om att affären i så fall ska kunna bli klar i slutet av januari för runt 100 miljoner euro plus bonusar på cirka 40 miljoner euro. 

Likt både Endrick och Aurelien Tchouaméni ska engelsmannen ha fått bättre betalt från andra klubbar men sägs föredra Real Madrid. Om klubben lyckas knyta till sig ytterligare en supertalang återstår att se.

Källa: Marca

Alexander Ellhar

* * * * *


2022-12-26
Real Madrid fortsätter att satsa ungt och nyligen blev det klart med 16-årige Endrick från Palmeiras. Nu kommer uppgifter om att Borussia Dortmunds 19-årige jättetalang Jude Bellingham är nästa spelare som Real Madrid har siktat in sig på. 

Efter fina prestationer i Bundesliga och med England i VM sägs Real Madrid ha bestämt sig för att gå all-in till sommaren. Prislappen sägs ligga runt 100 miljoner euro och att förhandligar med Dortmund kommer att inledas nästa vecka. Om man lyckas landa ytterligare en supertalang återstår att se. Vi vet dock att Real Madrid har en fin relation med Dortmund sedan tidigare och kanske kan det ge ett försprång mot övriga klubbar.

Källa: COPE, Cadena SER, Miguel Ángel Díaz

Alexander Ellhar

* * * * *

2022-07-05
Real Madrid och Fiorentina har nått ett avtal gällande 50% av Luka Jovic ägande i två år. Den Italienska klubben ska betala hans lön under tiden. Vad som händer efter två år är fortfarande oklart. 

Castilla mittbacken Mario Gila är officiellt klar för Lazio. Övergångssumman blev 6 miljoner euro. 

Källa: AS, Fabrizio Romano

Beryar Taher 
* * * * * * * * * * * * * * * *

2022-07-04
Real Madrid har förberett ett nytt kontrakt till Rodrygo Goes. Avtalet som förväntas skrivas på nästa vecka sträcker sig till 2028 och Real Madrid sätter 1 miljard euro i utköpsklausul.

Det är mycket som är pågående på kontoret i Madrid. Eder Militaos kontrakt är klart till 2027, Vinicius Jr kontrakt är klart till 2026 och det är flera Castilla spelare som förnyar sitt kontrakt. 
Samtidigt så sitter teamet med att slutföra Luka Jovic övergång till Fiorentina.  

Källa: AS, MarioCortegana

Beryar Taher 
* * * * * * * * * * * * * * * *
2022-06-28 
Marco Asensio
sägs vara på väg bort från Real Madrid, klubben kan inte garantera honom en viktigare roll i startelvan men om han vill stanna och slåss om en startplats som han gjorde den gångna säsongen får han. Detta minskar då hans chanser för att bli uttagen i VM-truppen och därför villig att lämna med ett år kvar på kontraktet. Real Madrid lyssnar på bud och hittills ryktas det om en övergång till AC Milan för ca €30M. 

Även Dani Ceballos får stanna och slåss om minuter om han vill, tränarstaben är väldigt nöjda med hans vilja och attityd men det innebär ingen möjlighet till att bli uttagen till Qatar VM för hans del. Därför söker han efter andra alternativ som ger honom kontinuitet.  

En som ledningen vill bli av med är Luka Jovic, som kommer allt närmare Fiorentina och spel i Serie A. Det handlar om ett lån på ett år men Real Madrid kräver obligatorisk köpoption i kontraktet, Real kommer dessutom att betala ca 50% av hans lön under låneperioden. Klubbarna borde vara överens inom kort. 

Mariano Diaz vill lämna Real Madrid, något som han har velat i flera år. Men allt beror på alternativen, hittar han inte en klubb som är redo att betala hans höga lön så stannar han i ett år till säger agenten. Fenerbahce sägs vara villiga att betala hans lön, Real Madrid ser fram emot att Mariano Diaz lämnar. 

Reinier Jeus flörtar med Benfica, men Real Madrid vill helst hitta alternativ i Spanien. Ett tag var Ronaldos Valladolid ett alternativ men det sägs att även Valencia är intresserade. 
Real Madrid vill inte sälja honom utan låna ut honom. 

Källor: Marca, mariocortegana, AS

Beryar Taher
* * * * * * * * *

2022-06-21 Vinicius förlänger sitt kontrakt med Real Madrid 
Goda nyheter hörrni, brassen Vinicius Jr har förlängt sitt kontrakt med Real Madrid. Kontraktet sträcker sig fram till år 2027, kontraktet kommer att offentligggöras efter hans semester. Han kommer att tjäna 10 miljoner euro, bonusar inkluderade. 

Källa: COPE 

Mehran Mahmoudi 
* * * * * 
2022-06-07  Tchouaméni klar för Real Madrid 
Nu verkar sagan vara över, Aurélien Tchouaméni kommer att spela för Real Madrid. Han ville till Real Madrid och inget annat lag, PSG erbjöjd mer pengar men det spelade ingen roll. Tunga källor rapporterar att allt är klart nu och att Real Madrid kommer göra affären officiell imorgon. Affären sägs kosta marängerna cirka 100 miljoner euro. Han gjorde sin läkarundersökning i Kroatien idag. 

Källa: AS, Fabrizio Romano 

Mehran Mahmoudi 


* * * * *
2022-05-23 Nkunku ett namn för Real Madrid? 
Nkunku är en spelare Real Madrid är intresserade av. Hans profil passar för klubben men affären kan bli komplicerad. 

Källa: L'Equipe 

Mehran Mahmoudi 

* * * * *
2022-05-23 Tchouameni på Reals radar 
Enligt Mario Cortegana är Aurelien Tchouameni en prioritet för Real Madrid den här sommaren. Det sägs att As Monaco kräver 80 miljoner euro. 

Källa: Mario Cortegana 

Mehran Mahmoudi 

2022-05-20 Mbappe stannar kvar i PSG 
Jaha så här är det nu då, enligt Di Marzio är Mbappé nära att skriva på för PSG och därmed stannar fransosen kvar i klubben. Det svänger väldigt fort som ni märker. En tröttsam soppa men förhoppningsvis är det över snart. 

Källa: Di Marzio 

Mehran Mahmoudi 

* * * * * 
2022-05-20 Mbappe funderar fortfarande
Som det svänger i den här affären, ska Kylian Mbappé stanna kvar i PSG eller lämna klubben för att spela för Real Madrid? Ja ni, det verkar inte vara så enkelt att svara på. Enliga olika källor är Mbappé inte säker på sitt beslut, några källor menar på att det lutar att han stannar. Sillygurun Fabrizio Romano menar på att Mbappé ska prata med sitt folk idag och att PSG har förbättrat sitt erbjudande avsevärt. Vi får se helt enkelt vart det här slutar någonstans, kommer Mbappé stanna kvar i PSG eller spela för Real Madrid? Vi återkommer med fler nyheter om Mbappé-sagan så klart. 

Källa: Fabrizio Romano, Hadrien Grenier, Marca 

Mehran Mahmoudi 

* * * * *
2022-04-28 Dani Ceballos stannar?

Dani Ceballos tid i Real Madrid har inte riktigt blivit som någon hade hoppats. Under första sejouren var det svårt med speltid och under två säsonger lånades han ut till Arsenal. Inför i år återvände han till Real Madrid men under hösten handlade det mest om rehabilitering efter den otäcka fotskadan han åkte med Spanien under OS. 

Under våren har dock mittfältaren börjat hitta tillbaka och få lite speltid av Carlo Ancelotti. Framtiden har varit osäker men rapporter från Spanien menar att tränarstaben är väldigt nöjda med Ceballos, både spelmässigt men framförallt för sättet han hanterat motgångarna på och att han bidrar med positiv energi till gruppen. Det senaste är att han kommer att vara kvar i Real Madrid nästa säsong och få fler minuter under avlsutningen av säsongen. 

25-åringens kontrakt går ut sommaren 2023 men sägs nu kunna förlängas.

Källa: AS 

Alexander Ellhar

* * * * *
2022-04-25 Ytterbacken ser ut att återvända till Real Madrid

Igår var Fran Garcia med och spelade hem tre poäng till sitt Rayo Vallecano mot Barcelona. Nu kommer uppgifter om att vänsterbacken, som är fostrad i Real Madrid, kommer att återvända till klubben i sommar. Fran Garcia var ifjol utlånad till Rayo men klev över permanent förra sommaren. Real Madrid äger dock fortfarande en del av han rättigheter och kommer alltså att behöva betala en viss summa för att få tillbaka honom. 

Med tanke på att Marcelo lämnar Real Madrid i sommar och osäkerheten kring Miguel så ser det ut att bli Real Madrid igen för 22-årige Garcia, där han kommer att göra upp med Ferland Mendy och säkert till viss del David Alaba om en plats till vänster i backlinjen.

Källa: Marca

Alexander Ellhar

* * * * *
2022-01-25 Supertalangen jagas av Europas storklubbar – Real Madrid i pole position

Palmeiras unga stortalang Endrick har ännu inte spelat A-lagsmatcher för klubben, trots det har han hela fotbollsvärldens blickar på sig.
Enligt Marca följer Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, PSG, Bayern München, Atletico Madrid, Barcelona och Real Madrid 15-åringens framfart. Och Los Blancos ligger just nu bäst till för en framtida värvning.

Endrick kommer dock inte bli billig, trots att han fortfarande har ett akademikontrakt. Det finns en utköpsklausul i avtalet på 17 miljoner euro, men ingen klubb utanför Brasilien får värva honom förrän om två och ett halvt år, då han är 18 år gammal. Prislappen lär, om utvecklingen fortsätter som nu, bli betydligt högre än vad den är nu.

En charmoffensiv har redan påbörjats, då Vinicius Junior har skickat en signerad matchtröja till 15-åringen. Ett pluss i kanten är att Real Madrid har en bra relation till Endrick agentbyrå, TFM.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius


Isak är ett alternativ för Real Madrid
I sommar ska Real Madri förstärka anfallspositionerna. Erling Håland och Kylian Mbappé är förstavalen som president Florentino Perez vill värva in. Men går inte det ses Alexander Isak som ett starkt namn som alternativ. Svenska landslagets stjärnanfallare har varit aktuell för flertalet klubbar senaste åren, Arsenal och Barcelona har nämnts senast. En fördel för Madrid kan vara den goda relation som man har med Isaks klubb Real Sociedad.

Källa: Fichajes

Marcus Liedbergius

* * * * *


2022-01-23 Real Madrid visar intresse för framtida världsstjärnor 
Jude Bellingham, 18, och Florian Wirtz, 18, följs noga av Real Madrid. De är två av sju namn på en lista av potentiella värvningar för los Blancos.
Utöver dessa stortalanger finns Ajax Ryan Gravenberch, 19, Leicester City's Wesley Fofana, 22, och Palmeiras 15-årige underbarn Endrick med. Listan toppas dock av Erling Håland och Kylian Mbappé.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *

Borussia Dortmund's Jude Bellingham and Bayer Leverkusen's Florian Wirtz are both on Real Madrid's transfer radar - according to Marca.
The Blancos have drawn up a seven-man list that is headed by Bellingham's Dortmund team-mate Erling Haaland and Paris Saint-Germain star Kylian Mbappe.
Ajax prospect Ryan Gravenberch, Leicester City's Wesley Fofana and Palmeiras wonderkid Endrick are also being looked at by Madrid as they look to make major squad changes this year.

2022-01-01 Real Madrid gör plats för båda superstjärnorna
Den ständigt pågående ”affären” mellan Real Madrid och Kylian Mbappé, 23, fortsätter spinna vidare. Han har ett utgående kontrakt, vill inte förlänga med PSG och Los Blancos ska vara hans dröm klubb.
Nu när det nya året är kommet kan han diskutera kontrakt med vilken klubb han vill – och det mesta pekar fortsatt på att det är i Madrid han kommer spela nästa säsong.
Han kan även få sällskap av en annan supertalang – nämligen Erling Braut Håland, 21. Det har intensifierats senaste tiden med uppgifter från bland annat hans agent Mino Raiola, men nu går även ESPN ut att Real Madrid på riktigt förbereder väg för båda spelarna till sommarens transferfönster.

Källa: ESPN

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-31 PSG ”duckar” Madrids sista bud

Real Madrids senaste bud på €220 på Kylian Mbappé som inkom tidigare ikväll sägs PSG inte alls vilja ge något svar på. Med tanke på att fönstret snart stänger verkar den franska klubben ha bestämt sig om att inte släppa sin unge storstjärna.

Källa: Goal

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-31 Officiellt: Camavinga är klar för Real Madrid

Eduardo Camavinga är officiellt en Madrid spelare. Kontraktet sträcker sig till 30 juni 2027.

Affären garanterar franska Rennes 31 miljoner euro plus bonusar som kan tillkomma i efterhand. 


Källa: Realmadrid.com

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-31 Real Betis och Real Madrid förhandlar om Ceballos

Iochmed den förväntade värvningen av Eduardo Camavinga behöver Real Madrid lasta av spelare från truppen, som kan förstärka ytterligare under Deadline Days sista timmar om man följer spekulationerna.

Det ska enligt uppgifter vara Dani Ceballos som är nära en flytt till sin gamla klubb Real Betis. Ett säsongslångt lån talas det om för 25-åringen. 

Källa: Fichajes

Marcus Liedbergius

* * * * *


2021-08-31 ”Camavinga har skrivit på för Madrid”
Fabrizio Romano kommer med ytterligare uppgifter om Eduardo Camavinga. Han ska ha skrivit på ett kontrakt för Real Madrid, och det är bara en tidsfråga innan unge fransmannen officiellt blir en "Maräng". Affären ska hamna på runt 31 miljoner euro plus tillkommande bonusar för stortalangen.

Ännu finns dock inga bekräftelser från någon av klubbarna, ska tilläggas.

Källa: Fabrizio Romano

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-31 Ancelotti vill ha Camavinga direkt

Idag ska Eduardo Camavinga skriva på ett kontrakt och presenteras för Real Madrid, enligt Fabrizio Romanos uppgifter. Tränaren Carlo Ancelotti sägs vilja ha mittfältaren i truppen direkt och inte låna tillbaka spelaren till Rennes som det har spekulerats i tidigare.


Källa: Fabrizio Romano

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-30 Camavinga detaljer från Real Madrid

Unge mittfältaren i franska Rennes, Eduardo Camavinga, ska enligt bland annat Fabrizio Romano endast vara detaljer från att flytta till Real Madrid. Övergångssumman säga landa på en bit över €30 miljoner och kontraktet spås sträcka sig till 30 juni 2026.


KällaFabrizio Romano

Marcus Liedbergius 

* * * * *
2021-08-27
 Madrid överväger värva Mbappé i januari
Real Madrid har börjat vackla i övertygelsen att värva Kylian Mbappé i sommar. PSG har varit svåra att förhandla med den senaste tiden. På grund av det funderar klubben på att försöka värva fransmannen i januarifönstret istället.

Källa: Sky Sport

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-28 Sampdoria vill låna Jovic

Italinska klubben försöker enligt italiensk press låna serben från Real Madrid innan transferfönstret stänger. Lånet ska sträcka sig till nästa sommaren enligt uppgifter.

Källa: Sky Sport Italia

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-28 Juventus vill ersätta Cristiano med Hazard

Uppgifter har dykt upp att Eden Hazard ska vara föremål för en flytt till Juventus för att ersätta tomrummet efter Cristiano Ronaldo, som igår blev klar för Man United. Det handlar för tillfället endast om ett lån för belgaren.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-27 Hazard transferlistad för att göra plats åt Mbappé

Den redan välfyllda kvoten av offensiv kraft som finns i klubben behövs rensas för att göra plats åt Kylian Mbappé. Sedan tidigare finns Gareth Bale, Luka Jovic och Mariano Diaz tillgängliga för färsäljning. Goal kommer med uppgifter om att även Eden Hazard, Marco Asensio och Rodrygo läggs till denna listan.

Källa: Goal

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-27 ”Mbappé väntas ta över barndomsidolens nummer”

Det är franska L'Equipe som kommer med uppgifter om att det, i Real Madrid, legendariska nummer 5 är reserverat för Kylian Mbappé. Sjävlklart handlar det om att Zinedine Zidane tidigare bar numret på ryggen. 

Källa: Fotbollskanalen

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-27 Real Madrid förbereder ”galaktisk” presentation

Kylian Mbappé kommer bli den första ”Galacticon” Real Madrid har köpt, om den blir av vilket alt pekar mot allt mer, sedan egentligen Gareth Bales övergång 2013 från Tottenham till Los Blancos. Därför planerar klubben nu för en ”galaktisk” spelarpresentation för fransmannen. Storleksmässigt väntas den bli i paritet som när Cristiano Ronaldo kom till klubben 2009. Skillnaden kommer bli den begränsade publiken på grund av pandemin, tror insatta journalister. 

Två datum spekuleras det i, torsdag den 9 september eller fredagen den 10:e på Valdebebas, eller på Santiago Bernabeu inför ligamatchen mot Celta Vigo (11:e september). 

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-26 ”PSG accepterar Real Madrids bud” – Kan ankomma till Madrid imorgon

Det är Marca som under torsdagskvällen kommer med uppgifter om att PSG:s president till slut har accepterat Real Madrids bud på 170 miljoner euro plus 10 miljoner euro i bonusar. Under fredagen ska Kylian Mbappé ankomma till Madrid för slutförandet av affären. 

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-26 Real Madrid med nytt Mbappé bud

Enligt Sky Sports erbjuder Madridklubben £145.6 miljoner för Kylian Mbappé efter att det tidigare budet (£137 miljoner) blivit nekat häromdagen. 

Källa: Sky Sports

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-25 PSG vill ha 220 miljoner euro

Kylian Mbappés flytt till Real Madrid kommer som alla vet bli en dyr historia. Spanska Marca kommer med uppgifter från franska Le Parisien om att PSG kräver 180 miljoner euro för fransmannen, vilket är samma belopp som Parisklubben betalde för honom till Monaco 2017, samt att de vill ha en vinst på ytterligare 40 miljoner euro för att en övergång ska bli verklighet. Totalt alltså 220 miljoner euro. Det är två miljoner euro mindre än vad Neymar kostade för PSG att köpa loss från Barcelona.


Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *

Real Madrid och Fiorentina nära överenskommelse om Odriozola
Det är Fabrizio Romano som kommer med uppgifter om att högerbacken är nära ett säsongslångt lån till La Viola. Det som återstår är Alvaro Odriozolas acceptans. Utöver Fiorentina ska även franska Lille vara ett alternativ.


Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-24: ”Leonardo: "Om någon vill lämna, får man göra det, men på våra villkor”
I en intervju med Marca svarar PSG:s sportchef på det senaste dygnets rykten kring Kylian Mbappe. Där konstaterar han PSG:s position, men att de samtidigt inte vill hindra någon från att lämna Paris. Dock måste det ske på deras villkor. Vad nu det kan innebära för Real Madrid återstår att se, men kanske börjar PSG nu lätta på sin position? Det verkar som att de vill ha minst vad de betalade, dvs en summa på nära 200 miljoner euro. Detta för en spelare med ett år kvar på sitt kontrakt. Nu är det nog bara att vänta på om Real Madrid höjer budet - eller hoppas på att få Mbappe gratis nästa sommar. 

Källa: Marca 

Anton Dahlén

* * * * *

”Förhandlingarna om Mbappé är officiellt öppna”

Den trovärdige sillymästaren Fabrizio Romano kommer med uppgifter om att Madrid har lagt ett formellt bud på 160 miljoner euro för Kylian Mbappé. PSG har tagit emot budet men har inte svarat än. Enligt franske Le Parisien ses förhandlingarna nu som officiellt öppna mellan klubbarna. 

Rykten om att budet ska vara nekat sägs vara falska.
Källa: #Mbappé Fabrizio Romano Le Parisien


Marcus Liedbergius


”Mbappé närmare Real Madrid än någonsin”

Kylian Mbappe kan vara väldigt nära Madrid nu, enligt spanska Marca. Efter att fransmannen har tackat nej till nya kontraktsförslag från PSG har Qatars Emir, Sheikh Tamim ibn Hamad Al Thani, kopplats in i fallet. 

Redan i måndags spreds uppgifterna om att PSG till och med börjar överväga att sälja Mbappé, via RMC Sport. Klubben väntar nu på att Real Madrid ska lägga ett bud på storstjärnan.

Källa: Marca 

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-21 En kamp mot klockan om Mbappé

Det återstår endast tio dagar kvar på transferfönstret. Det kommer enligt AS vara tio dagar av hårt jobbande av att få till den där drömvärvningen, Kylian Mbappé till Madrid. 

Mbappé har enligt uppgifter blivit ombedd av Madrid ledningen att inte uttala sig i onödan för att inte förarga ledningen i PSG. Det skulle försvåra en förhandling mellan klubbarna, vilket är första delmålet i jakten på Mbappé, att få igång förhandlingarna med den svårarbetade franske klubben. Los Blancos ska vara beredda att lägga ett bud på upp till 170 miljoner euro, skriver AS. 

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-20 Mbappé eller inget i sommar för Madrid

Det ska enligt spanska AS bara finnas en potentiell värvning i Madrid innan transferfönstret stänger, och det är Kylian Mbappé. Spelare som tidigare nämnts som reservalternativ, Cristiano Ronaldo med flera, ska alltså inte vara aktuellt.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

Officiellt: Ödegaard säljs till Arsenal

Norrmannens återkomst till Londonklubben bekräftas på Arsenals och Real Madrids hemsida. Som det tidigare har spekulerats i kostar Martin Ödegaard drygt 40 miljoner euro och ska enligt Fabrizio Romano skrivit på ett femårskontrakt. Inga uppgifter om övergångssumman har officiellt släppts ännu.

Enligt trovärdiga Fabrizio Romano kostar övergången €35 miljoner plus bonusar, totalt strax över €40 miljoner. Madrid ska även ha en 'Right of refusal' klausul inkluderad, en så kallad ”Förköpsrätt” som innebär att klubben kan gå in och matcha ett bud på Ödegaard från en annan klubb.  Inga uppgifter om övergångssumman har officiellt släppts ännu.
 
Real Madrid skriver följande på sin hemsida: ”Real Madrid vill tacka spelaren för hans proffessionalism och exemplariska uppträdande under sin tid i klubben. Klubben vill även önska spelaren och hans familj stort lycka till i sitt nästa steg i karriären.”

Källa: Realmadrid.comArsenals twitterFabrizio Romano & Arsenal.com

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-18 Kylian Mbappé: ”Jag stannar” 

PSG:s sportchef Leonardo har informerat tränare Mauricio Pochettino om att franske stjärnan kommer stanna en säsong till, enligt uppgifter från Marca, som också bekräftas av radiostationen Cadena SER. I det omtalade mötet som Mbappé hade med PSG:s ledning i måndags ska beslutet ha tagits.

Stjärnans inställning om att inte förlänga har än så länge inte ändrats, vilket ger Real Madrid möjlighet att värva anfallsyttern på free transfer nästa sommar.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *

Arsenal nära att värva Ödegaard

Enligt trovärdige David Ornstein är norrmannen väldigt nära en övergång till Arsenal. Ingenting är klart ännu men en överenskommelse klubbarna emellan börjar närma sig.

Martin Ödegaard tränade inte med laget på Valdebebas idag, vilket bör vara ytterligare en stark indikator på att en flytt är nära. 

På Twitter florerar rykten från bland annat kontot Madrid Zone att övergångssumman kommer ligga på drygt 35-40 miljoner euro, ingen återköpsklausul kommer ingå i affären. Inget är dock officiellt gällande summan, ska sägas.
Källa: David Ornstein 

Marcus Liedbergius

* * * * *


2021-08-17 Ödegaards agenter befinner sig i London
Daily Mail kommer med uppgifter om att Martin Ödegaards agenter är i London för att förhandla om en flytt för mittfältaren. Övergången ska till att börja med vara ytterligare ett säsongslångt lån där det ingår en utköpsklausul som kan utnyttjas nästa sommar. Då kommer Ödegaard kosta drygt 360 miljoner kronor för Arsenal att köpa loss. 

En viktig detalj att minnas är att Ödegaard ännu inte blivit tilldelat ett tröjnummer till säsongen.


Källa: Fotbollskanalen & Fabrizio Romano

Ancelotti dementerar tidigare uppgifter
Tidigare idag kom uppgifter, som ni även kan läsa neda, att Cristiano Ronaldo ska vara Carlo Ancelottis prioritetsvärvning framför Kylian Mbappé. Det går nu italienaren själv ut på twitter och dementerar.

Ancelotti: ”Cristiano är en Real Madrid legend och har all min kärlek och respekt. Jag har aldrig övervägt att värva honom. Vi ser framåt.”

Källa: Carlo Ancelottis twitter

Marcus Liedbergius


2021-08-17 ”Ancelotti vill helst värva tillbaka Cristiano Ronaldo”
Portugisen är enligt uppgifter missnöjd i Italien och vill bort från Juventus. Det ska Carlo Ancelotti och Real Madrid försöka utnyttja för att värva tillbaka klubblegenden. 

Edu Aguirre på Chiringuito de Jugones har gått ut med att Cristiano Ronaldo är Ancelottis huvudmål under sommarens transferfönster. Han bekräftar att Ancelotti har inlett kontakt med superstjärnans omgivning för att övertyga honom att lämna Turin för Madrid. Carlo Ancelotti vill nämligen helst förstärka med en världsklassmålskytt, så pass att han ska föredra portugisen framför Kylian Mbappé till och med.

Källa: Fichajes 

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-16 Mbappés avgörande möte med Nasser Al-Khelaifi idag

Det är 15 dagar kvar på transferfönstret. Kylian Mbappé ska idag ha ett möte med PSG och president Nasser Al-Khelaifi där han ska fastställa att han inte kommer förlänga med klubben och vill lämna för Real Madrid. Storstjärnan ska dessutom kräva att Paris klubben ska börja förhandla med Los Blancos snarast. Gör de inte det så kommer han gå gratis nästa sommar när hans kontrakt går ut.


Källa: Cuatro 

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-15 Pogba lämnar för Real Madrid nästa sommar

Brittiska uppgifter talar om att fransmannen redan har gjort sitt val. När hans kontrakt går ut nästa sommar ska Paul Pogba lämna Manchester United för Real Madrid på free transfer. 

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-13 Ödegaard vill till Arsenal
Det närmar sig nu en flytt för norrmannen. Enligt trovärdiga Fabrizio Romano föredrar han att spela för London klubben istället för att kämpa om en plats på Real Madrids mittfält. 


Källa: Fabrizio Romano

Marcus Liedbergius

€120 miljonersbud för Mbappé?

Enligt AS ska Real Madrid upprepa bedriften med Eden Hazard för att värva Kylian Mbappé. Det vill säga erbjuda €120 miljoner till PSG för att inte fransmannen ska kunna gå gratis till någon annan klubb nästa sommar. Det ska dessutom fungera som en uppmjukning av Paris klubbens hårda linje gällande 22-åringen. Madrid vill få igång förhandlingar till att börja med. Det är ett riktigt Hazardspel med andra ord.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-12 Arsenal avvaktar Real Madrids beslut
Norrmannen är Arsenals prio ett framför James Maddison i Leicester. Klubbens ledning avvaktar med bud på Martin Ödegaard beroende på besked från Real Madrid gällande spelarens vara eller icke vara i klubben. 


Källa: Fabrizio Romano

Madrid ger inte upp på Haaland
I jakten på anfallsförstärning vill klubben se över sina alternativ om Kylian Mbappé inte kan köpas i sommar. Den som starkast kopplats med klubben efter fransmannen är Borussia Dortmunds Erling-Braut Haaland. 

Efter starka rykten om att Chelsea har försökt värva spelaren, har Madrid kontaktat Dortmund om läget. Man fick då en försäkran från om att spelaren stannar i Tyskland denna sommaren. 

Florentino Perez och klubben kommer fortsätta följa situationen och står redo om ett sent budkrig uppstår i sommar.

Källa: Goal
 

Rudigers framtid övervakas
Chelsea försvararens kontrakt går ut nästa sommar. Många klubbar, däribland Real Madrid, följer den regerande Champions League vinnaren på sikt för en övergång. Skrivs inget nytt kontrakt innan januari kan Madrid försöka få spelaren gratis nästa sommar.

Läget för en affär ser just nu väldigt långt borta ut. Kontraktssamtal är igång mellan Chealsea och försvararen, enligt Sky Sports.

Källa: Sky Sports

”Behöver klubben spelare, finns det ingen anledning att sälja”
Allt hopp om en flytt för Kylian Mbappé till Los Blancos i sommar ser ut som bortblåsta ut nu. Trots Leo Messis ingång i klubben kommer fransmannen med all tydlig säkerhet stanna i Paris, enligt Marca. 

PSG:s stora mål är att vinna Champions League. De gör nu allt för att vinna turneringen, därför kommer de inte sälja Mbappé, en av världens bästa offensiva spelare, trots allt. Med andra ord lär det endast bli en flytt nästa sommar då hans kontrakt går ut.

”Mbappé är en PSG-spelare. Han har öppet sagt att han inte vill lämna klubben, och därför stannar han.”, uttalade sig PSG:s president Nasser Al-Khelaifi på Messis presentation för klubben häromdagen.

Källa: Marca

Real Mallorca och Real Madrid är överens om Kubo
Unge japanen ska alltså tillbaka till klubben som han var utlånad till säsongen 2019/20. Det är ett lån som sträcker sig till nästa sommar. 

Senast han var en del av Real Mallorca spelade han 35 matcher och gjorde fyra mål. 24 av dessa var från start i Los Piratas. 

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-08-10 FFP öppnar upp för Mbappé till Madrid?

PSG:s prio nummer ett i sommar har handlat om att signera Kylian Mbappé på ett nytt kontrakt. Inte bara för att hålla honom kvar i klubben länge utan kanske främst att det skulle omöjliggöra att fransmannen lämnar gratis till nästa sommaren. Med Leo Messi på väg till PSG kan prioriteringarna i Paris ha ändrats, enligt spansk press. Financial Fair Plays regler ska isåfall göra det möjligt för vår klubb att kunna smyga in och värva Mbappé för att PSG ska kunna balansera ekonomin. 

Utöver ett fett kontrakt till argentinaren kan hans entré dessutom flytta ner Mbappé i rangordningen i laget och på planen. I det fallet kan Florentino Perez ge löften om en betydligt högra status i Madrids trupp för unge Mbappé.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-06 Ödegaard tvingas kvar i klubben

Den omtalade utlåningen till Arsenal även nästa säsong ser nu ut att inte bli av, på grund av Toni Kroos långtidsskada. Det gör att Martin Ödegaard samt Dani Ceballos kommande säsong ser ut att vara kvar i klubben.

Helt skrivet i sten är det dock inte. Kommer det in ett rejält bud på någon av mittfältarna kan klubben omvärdera situationen.

Källa: Fotbollskanalen

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-04 Los Blancos kräver €18 miljoner för Isco från AC Milan

Nu ryktas det att Isco kan säljas iväg till AC Milan. Italienska klubben utkrävs på 18 miljoner euro för spanjoren, som nu bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Ett problem som kan sätta stopp för en transfer är mittfältarens höga lön, €6.5 miljoner per år, som Milano klubben kan ha svårt att matcha. 

Källa: Calcio Mercato

... som även är intresserade av Ceballos
AC Milan har även visat intresse för Dani Ceballos. För att släppa mittfältaren kräver Real Madrid minst lite drygt €40 miljoner. En affär ser således inte särskilt trolig ut i dagsläget på grund av den höga summan.

Källa: Calcio Mercato

Marcus Liedbergius

* * * * * 

2021-08-04 Kubo kan aktuell för spanska klubbar

Japanen kan tvingas på lån den kommande säsongen igen. Det beror på att antalet EU-spelare som är tillåtet att registrera i en trupp är tre. I Real Madrid finns det fyra stycken i truppen. 

Det har fått Real Sociedad och Real Mallorca samt några tyska Bundesliga klubbar att se möjligheter. Framförallt La Real hoppas att göra en liknande inlåning som de gjorde med succén Martin Ödegaard.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-04 Ödegaard, Rodrygo och Kubo är bland de utpekade

Dagens A-trupp består av 27 spelare, två för många mot vad som är tillåtet. Det verkar dock som att Carlo Ancelotti vill bli av med fler än så. Fyra till fem spelare kan om italienaren får bestämma lämna kluben. Antingen på lån eller som försäljning. Spelarna det handlar om är Isco Alarcón, Martin Odegaard, Mariano Díaz, Rodrygo Goes, Take Kubo och Luka Jovic, enligt Fichajes. Utgången för respektive spelares transfer avgörs i hur viktig pusselbit spelaren kan vara i framtiden för klubben.

Antonio Blanco, Miguel Gutiérrez, Mario Gila, Victor Chust och Sergio Arribas ses av Ancelotti som fullgoda ersättare vid behov. 

Källa: Fichajes

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-08-03 Leicester, Leeds och Everton tävlar om Asensio

Klubben ser över möjligheterna att casha in på den skadedrabbade yttern. Med tanke på att spelaren har två år kvar på sitt kontrakt finns det möjligheter till det. Nu ryktas nämnda klubbar se över möjligheterna att värva Asensio i sommar. Det ska idag bara vara i planeringsstadiet från klubbarna, ska tilläggas, enligt Fichajes. 

Källa: Fichajes

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-30 Real Madrid går efter Maksimovic

Serben som tidigare leddes av Carlo Ancelotti i Napoli ska nu Real Madrid försöka värva på free transfer, ryktas det om. Efter att ha förlorat både Sergio Ramos och Raphael Varane nyligen ses Nikola Maksimovic som en bra spelare att fylla kvaliteten samt bredden med.

Källa: Defensa Central

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-29 Isco satt på klubbens transferlista 

Det är enligt spansk press som spelaren med ett år kvar på sitt kontrakt ses som färdig i den vita tröjan. Isco har av klubben blivit uppsatt för försäljning. 

Källa: deportivo.com/futbol/real-madrid/20210729/1001667661/real-madrid-pone-isco-mercado.html">Mundo Deportivo

Ödegaards transfervärde är satt på €50 miljoner
Norrmannen Martin Ödegaard har länge sett som vår blivande stormittfältare. Det har dock än så länge inte slagit väl ut för mittfältaren som senaste säsongen var utlånad till Arsenal. Då kunde man dra problematiken till att han och dåvarande tränaren Zinedine Zidane inte fungerade ihop. Förhoppningarna för en fin omstart i klubben med Carlo Ancelotti vid rodret har inte alls gått väl. Det har pratats om en ny låneperiod till Arsenal främst.

Det senaste är nu enligt ESPN att spelarens prislapp är satt till €50 miljoner av klubben. Det ska ändå påpekas att klubben vill ha kvar spelaren. Förtroendet finns ändå att Martin Ödegaard till slut kommer få rätsida på sin stora talang och lyckas i Real Madrid.

Källa: Madrid Xtra och ESPN

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-25 Varane väntar på klubbarnas klartecken

Nu verkar det vara definitivt. Om man tidigare inte litade på uppgifterna om att fransmannen kommer lämna, så är det dags att förvänta sig det nu.

Det är nu allt tydligare att de personliga detaljerna mellan Manchester United och Rafa Varane redan är klargjorda. Dessutom är klubbarna emellan en bra bit in i förhandlingarna. Manchesterkluben har försökt förhandla ner övergångssumman, men mycket pekar mot att det blir runt 50 miljoner euro som Real Madrid har krävt tidigare.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius
* * * * *
2021-07-24 Klubben vill sälja Isco i sommar

Med Carlo Ancelottis återkomst till klubben sades det att mittfältaren skulle få en ny chans att visa upp sig. Det stämmer dock inte, enligt AS. Klubben är istället fortsatt inställda på att casha in på spelaren som länge har haft det svårt att färga i den vita tröjan. 

Klubben hoppas få runt 18 miljoner euro för spanjoren. Isco är öppen för att lämna, så länge klubben är rätt för honom.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-24 Camavinga föredrar Spanien före Manchester United

Den unge mittfältaren Eduardo Camavinga har länge varit en rykternas man. Det har främst talats om en flytt till Real Madrid för talangen. Under sommaren har det mer och mer ryktats om en flytt till Manchester United, främst som ersättare till Paul Pogba som ryktas bort.

Nu går brittisk press ut med att spelaren själv helst vill flytta till Spanien. I Madrids fall är problemet den haltande ekonomin som inte tillåter några större utsvängningar. En ytterligare twist är att klubben då troligtvis inte kommer ha råd att köpa sin prioritetvärvning, Kylian Mbappé. Det positiva är att Camavinga har ett år kvar på sitt kontrakt. Det kan öppna för att Rennes blir tvungna att sälja i sommar för att inte förlora spelaren gratis nästa sommar.

Källa: Manchester Evening News

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-24 Mbappé har sagt ‘nej’ till förlängning med PSG

Det var igår, fredagen den 23 juli som Kylian Mbappé påbörjade förberedelserna inför kommande säsong. Tidigare än tänkt. Han skulle egentligen entra träningsanläggningen i Paris på måndag. Det handlade mest om att vägas in och göra fysiska tester som det alltid görs efter ledighet i fotbollsklubbar.

Mellan gårdagens tester hade Kylian Mbappé ett kort samtal med Maricio Pochettino. Då berättade han enligt AS om sina Real Madridplaner. Kort sagt var det att han inte kommer förlänga sitt avtal för att få till en flytt till Madrid. Han är väl medveten om att PSG inte kommer ge sig. Troligtvis blir han inte släppt i sommar. Stjärnan kommer då acceptera att spela i klubben säsongen ut men flytta gratis nästa sommar istället. En flytt kommer iallafall bli av, denna sommar eller nästa.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-23 Varane tillbaka från semestern – har inte bråttom till United

Idag återkom en del spelare till Valdebebas från respektive semester. Bland de den flyttberyktade Raphael Varane. Sagan om en flytt till Manchester börjar nästan bli lite tjatig nu. Det verkar nu bli en fortsatt historia framöver. Fransmannen vill visa respekt mot sitt kontrakt och klubben och inte pressa fram en affär. Han är högst medveten om att Man United och Real Madrid diskuterar om en flytt och sitter lugnt i båten, som det heter. 

Källa: Fabrizio Romano

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-21 Chelsea vill ha tillbaka Hazard

Den skadeföljda belgaren har haft en minst sagt dålig resa som Madridspelare. Chelsea ser nu över möjligheterna för en sensationell återkomst till London för Eden Hazard.

Som vi såg efter semifinalerna mot just Chelsea har han fortfarande starka band till en del spelare inom klubben. Det kan vara en underlättande faktor för en övergång. En försvårande faktor lär vara den stora summan det kommer handla om för the Blues att punga ut. Den sägs hamna på runt 60 miljoner euro.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
21-07-21 Real Madrid, Barca och Man united följer Leon Goretzka

Bayerns kraftfulla mittfältare har endast ett år kvar på kontraktet vilket har fångat blickar från tungviktare som Real Madrid, Barcelona och Manchester United som alla är ute efter försvarsförstärkningar. För Madrid hänger en affär troligen mycket på ifall Varane lämner eller ej. 

Källa: Goal

Marcus Liedbergius

* * * * *
21-07-21 Matthias Ginter på Real Madrids radar

Borussia Mönchengladbachs mittback har bara ett år kvar på sitt kontrakt. Nu jagas han av Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid, enligt tyska Sky. Det är en omöjlighet att Ginter flyttar som bosman nästa sommar, sägs det. Därför kommer han antingen förlänga med sin nuvaranda klubb eller lämna i sommar.

Källa: Fotbolltransfers

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-20 ”Det handlar om dagar för Varane"

Varane-gate fortsätter med rykten och detaljer. Nu sägs det att det handlar om dagar innan affären är färdig. Manchester United kommer göra allt för att lägga ett så lågt bud som möjligt medans Perez kommer försöka casha in ordentligt, trots att pandemin har försvårat för att göra några större affärer. Frågan är hur mycket man kan få för en mittback som ett tag har velat lämna klubben och endast har ett år kvar på kontraktet.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-20 Vinicius Jr erbjuden till Manchester United
Under förhandlingarna om Rafa Varanes övergång till Manchesterklubben försöker Real Madrid även casha in på var unge brasseytter för att få in ytterligare pengar för att kunna köpa Kylian Mbappé från PSG. Problemet är enligt rykten Madrids höga prislapp på Vini Jr, 70 miljoner euro. Man United vill helst låna spelaren ett år med en option på att värva spelaren efteråt.

Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-20 Bale har bestämt sig för att stanna i Madrid
Walesaren som var utlånad till Tottenham förra säsongen har ryktats vara på väg att lägga skorna på hyllan, bli utlånad igen och även fullfölja sitt sista år på kontraktet i Madrid. MLS har nämnts som en möjlig destination till nästa säsong dessutom. Men nu har alltså folk nära spelaren gått ut med att Med Zidane borta är Bale nu redo att arbeta under Ancelotti säsongen 2021/-22.

Källa: AS 

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-19 Öppningsbud på Varane förberett
Manchester United har sedan början på sommaren haft siktet inställt på vär mittback Rafa Varane. Efter att det personliga kontraktet sägs vara klart är det endast klubbarna som måste komma överens. Det ska framöver dyka in ett första anbud från United till Real Madrid. 

Källa: The Guardian

Marcus Liedbergius

* * * * * 
2021-07-19 Ancelotti har ett öga på Dalot
Högerbacken i Man United, som var på lån i AC Milan förra säsongen, ser Ancelotti som en möjlig övergång i sommar. Italienaren har redan under tiden i Everton förökt få till en övergång för Dalot till sitt lag.

Källa: Daily Mail

Marcus Liedbergius

* * * * *

2021-07-17 Varane överens med United
Raphaël Varane är på väg att lämna Real Madrid för den engelska klubben Manchester United. Enligt tyska SPORT1 är Varane överens med United om ett kontrakt som sträcker sig fram till 2026. Nu är det upp till båda klubbarna att komma överens. Real Madrid vill ha lite mer än 50 miljoner euro. Båda parter är övertygade om att en affär kommer ske snart. 

Källa: SPORT1 
Mehran Mahmoudi 
* * * * *
2021-07-16 PSG överväger jättekontrakt till Mbappé
Kylian Mbappé är Real Madrids stora, och enda säger vissa, värvningsmål i sommar. Det gör nu att hans nuvarande klubb, PSG, agerar för att ha kvar sin stjärna. Deras ägare överväger nu att erbjuda ett monsterkontrakt, som gör att 22-åringen får en liknande lön som lagkamraten Neymar (ca 300 miljoner per år). För att hitta en ljusglimt, är det inte säkert att pengar är allt för spelaren i detta fall. 

Mbappé sägs överväga ifall Parisklubben verkligen är rätt för att kunna uppnå sina ambitioner, därför kan det ändå bli en flytt. Detta har även förmedlats till sportchef Leonardo, president Nasser Al-Khelaifi och tränare Pochettino som än så länge verkar ha en bra relation med fransmannen. Men han kan redan ha bestämt sig.

Källa: Marca

Marcus Liedbergius

2021-07-15 Varane närmar sig Man United
Klubbens nu mest meriterade mittback har ingått ett personligt avtal med Manchesterklubben. Det har efter det givits grönt ljus att börja förhandla klubbarna emellan. United kommer nu accelerera sitt arbete att värva Rafa Varane. Det kan bli så att affären kan slutföras inom ett par dagar bara.

Källa:AS

Marcus Liedbergius

2021-07-14 Madrid plockar Barcelonas Jaume Jardi
La Masia-produkten, som var lagkapten i U19-laget säsongen som var, har Real Madrid värvat. Tanken är att spelaren ska växa i Castilla. 19-årige anfallaren gjorde föregående säsong nio mål och tre assist.


Källa: AS

Marcus Liedbergius

* * * * *
2021-07-14 Manchester United för diskussioner med Real Madrid 
Under hela året har det spekulerats runt Varanes framtid i klubben. Spelarens kontrakt går ut om 12 månader och han har ännu inte uttryckt om han har avsikt att förlänga kontraktet. Om Varanes kontrakt inte förlängs är detta Real Madrids sista chans att sälja spelaren innan han kan lämna gratis. Det är ingen hemlighet att Real Madrids ekonomi inte mår allt för bra för tillfället och klubben skulle nog behöva inkassera en annan slant för att ha råd att finansiera värvningar. Varanes prisklass väntas ligga kring €50m - ett pangpris för den spelaren, om du frågar mig!

Källa: as.com & Fabrizio Romano.

Marcos Riveros

* * * * *
2021-07-07 Luis Campos ses som nyckeln i att värva Mbappé
Senaste månaderna har det ryktats om att ta tillbaka portugisen till klubben som sportchef. Efter att ha tagit Lille tog en oväntad Ligue 1-titel kan det nu bli en match om sportchefen mellan Real Madrid och PSG.

Nyckeln i att kunna värva Kylian Mbappé ligger i att de är goda vänner sedan flera år tillbaka. 
”Det är sant att jag känner familjen sedan Kylian var 14 år gammal (Campos värvade honom till Monaco då) Vi har en god vänskap, men det är allt.”, säger Campos i en intervju med L'Equipe.

Han utvecklar även om en möjlig återkomst till Real Madrid. ”Jag spenderade tre år där [Real Madrid] och jag hade en väldigt god relation med presidenten [Florentino Perez] och ledningen. Just nu kan jag intyga att inget är överenskommet med någon.”

Källa: Marca

Marcus Liedbergius
* * * * * 
2021-07-07 Ancelotti vill ha Richarlison
Real Madrids tränare rapporteras ha ringt ett samtal till den brasilianske Everton-spelaren och talat om för honom att han vill värva över spelaren till den spanska huvudstaden. Real Madrid ska inte ha tagit kontakt med Premier League-klubben ännu men det är något som kan komma att ske under de kommande veckorna ifall fler inom klubbledningen ger övergången sitt godkännande. Richarlisons marknadsvärde ligger på €55m, enligt Transfermarkt.

Källa: as

Marcos Riveros
* * * * * 
2021-07-05 Ancelottis första utmaningar
Det sägs att Carlo Ancelottis huvudsyssla de närmsta dagarna, bortsett från att driva träningarna, kommer att vara att reda ut en del bekymmer och problem som finns inom laget. Han ska ha bokat upp möten med Isco, Odegaard och Ceballos. Ancelotti följer även utvecklingen i Varane-affären.
* * * * * 
Isco
har länge ryktats vara på väg från Madrid men när det offentliggjordes att Ancelotti skulle bli Real Madrids nya tränare så ska spelaren ha bromsat in sin exit från klubben. Spelaren var en viktig pjäs för Ancelotti tidigare och deras goda relation ska ha gett Isco hopp om möjlighet till mer speltid den kommande säsongen. Om Ancelotti garanterar Isco mer speltid under mötet som ska äga rum så förväntas Isco vara villig att stanna. Isco har inga konkreta bud från andra klubbar.
* * * * * 
Ceballos
befinner sig i en liknande situation som Isco och sägs inte alls vara sugen på att gå på lån ännu en gång. Ceballos föredrar isåfall en permanent flytt med en återköpsklausul. Däremot är spelarens allra högsta önskan att ingå i och spela en viktig roll i Real Madrids trupp den kommande säsongen. Ceballos möte med Ancelotti kommer att äga rum efter de Olympiska spelen.
* * * * * 
Odegaard
kommer däremot att ha sitt möte med tränaren under dagen där han kommer göra klart för tränaren att han inte vill gå igenom det han gick igenom förra året då han blev placerad längst bak i frysboxen av den dåvarande tränaren Zinedine Zidane. Om Ancelotti inte kan garantera Odegaard en viktig roll i laget så kommer han att söka sig någon annanstans.
* * * * * 
Angående Varane så sägs det att spelaren väntar på en ansträngning från klubbens håll för att han sa stanna kvar. Ancelotti kommer att ställa sig bakom klubbens beslut kring spelaren. Real Madrid förhandlar redan med Manchester United om en eventuell övergång men de sägs inte vara villiga att betala över €45 m. Om Real Madrid väljer att sälja Varane så kommer Jesús Vallejo att bilda del av truppen. Om Varane stannar så kommer Vallejo att lånas ut igen.

Källa: Marca.

Marcos Riveros
* * * * * 

2021-07-01 Varane till United? 
Enligt olika källor i England vill Manchester United köpa loss Raphaël Varane från Real Madrid. Enligt uppgifterna från England så har Varane tackat nej till att förlänga sitt kontrakt med Real Madrid. L'ÉQUIPE menar att Varane inte har bestämt sig ännu kring hans framtid. 

Källor: L'ÉQUIPE, Simon Stone, Paul Hirst 

Mehran Mahmoudi 
* * * * * 
2021-06-24 Real Madrid funderar på Alexander Isak
Just nu har Alexander Isak fullt upp med Sverige i EM där han har imponerat. Inte konstigt att det då spekuleras om ett eventuellt klubbyte från Real Sociedad. Nu rapporterar spanska AS om att Real Madrid ska ha kontaktat spelarens representater för att få bättre koll på hans situation. Det sägs dock vara flera storklubbar som är sugna på 21-åringen, som har en utköpsklausul på 70 miljoner euro. Det är också det priset som gäller skriver sajten, då Sociedad knappast vill förhandla om något annat.

Alexander Ellhar
* * * * *

2021-06-21 Spanjorer på Milans radar och PSG sugna på Varane
Brahim Diaz var utlånad till Milan den gångna säsongen. Nu rapporterar Fabrizio Romano att 21-åringen kan komma att stanna i Milano. Enligt Romano vill Milan låna Brahim ytterligare en säsong ed möjlighet att köpa honom efter det. Real Madrid ska vara öppna för förslaget men vill baka in en återköpsklausul - något man gjort flera gånger förut.
En som kan göra Brahim sällskap är Álvaro Odrizola som ska finnas på Milans radar, enligt italienska Sky Sport.

Även Raphael Varane kan ha gjort sitt i Real Madrid. Det har ryktats om att han kan vara på väg till England men nu kommer Marca med uppgifter om att PSG ska ha kontaktat Real Madrid angående fransmannen. Med ett år kvar på kontraktet kan det vara bra för klubben att sälja om det visar sig att Varane inte vill förlänga kontraktet. 

Källa: Fabrizio Romano, Sky Sport och Marca

Alexander Ellhar
* * * * *

2021-06-16 Ramos lämnar Real Madrid 
Sergio Ramos kommer imorgon att hålla en presskonferens med presidenten Florentino Perez, där kommer han att tacka för sig. Real Madrid har bekräftat detta på deras hemsida och Ramos kommer att lämna Real Madrid. 

Källa: Real Madrid.com 

Mehran Mahmoudi 
* * * * * 
2021-06-14 Uppgifter om möte med Sergio Ramos
Att det snackas fram och tillbaka om Sergio Ramos framtid i Real Madrid är inget nytt. Nu kommer AS med uppgifter om att Ramos ska ha besökt Valdebebas i fredags, där han inte har varit på en dryg vecka, för att ha ett samtal med Florentino Pérez. Kanske börjar det luta åt en förlängning för den 35-årige lagkaptenen då det rapoorteras om glada miner från de båda efter mötet. Vi får helt enkelt vänta och se. 

Alexander Ellhar
* * * * *

2021-06-07 Ramos lämnar Real Madrid? 
Enligt spanska ABC kommer Sergio Ramos att lämna Real Madrid. Ramos och Florentino Perez förbereder ett avsked där kaptenen kommer att säga adjö och ta ett foto med alla titlar han har vunnit med Real Madrid. Samma ABC menar att David Alaba är rakt av en ersättare för Sergio Ramos. 

Källa: ABC.es 

/Mehran Mahmoudi 

* * * * * 
2021-06-05 Bale slutar inte 
Det var även José Félix Diaz som kom ut med nyheten att Bale skulle sluta spela efter EM. Skulle Bale välja att sluta spela fotboll skulle det frigöra Real Madrid mycket pengar, cirka 22 miljoner euro av hans lön. Men Bales agent Barnett menar att Bale INTE kommer att sluta spela fotboll. 

Källa: José Félix Diaz 

/Mehran Mahmoudi 

* * * * *
2021-06-05 Raul stannar 
Enligt journalisten José Félix Diaz kommer Raul att fortsätta träna Castilla. Raul som har gjort det bra med Castilla vill även fortsätta säsongen 21/22. 

Källa: José Félix Diaz 

/Mehran Mahmoudi 
* * * * * 
2021-06-03 Lucas Vazquez förlänger
Nu är det officiellt och klart, Lucas Vazquez förlänger sitt kontrakt med Real Madrid. Det ryktades för några månader sedan att han eventuellt skulle lämna klubben och att det inte gick bra i förhandlingarna. Men nu är kontraktet påskrivet och klart, hans nya kontrakt sträcker sig fram till 2024. 

Källa: https://www.realmadrid.com/noticias/2021/06/03/comunicado-oficial-lucas-vazquez

Mehran Mahmoudi 

* * * * *
2021-06-02 Möte med Ramos och Vazquez ser ut att förlänga
Det händer en hel del kring Real Madrid just nu. Efter att Ancelotti är klar rapporterar Fabrizio Romano att ett möte kommer att hållas mellan italienaren och Sergio Ramos. Det återstår att se om det blir så att Ramos ändå stannar till slut. Samme Romano skriver även att Lucas Vazquez kommer att förlänga sitt utgående kontrakt till sommaren 2024. Klubben har inte gått ut emd något officiellt ännu - men Romano har ofta haft rätt. 

Alexander Ellhar
* * * * *

2021-06-01 Klart: Carlo Ancelotti återvänder
Tidigare idag skrevs det om en evntuell återkomst för Carlo Ancelotti. På tisdagskvällen är det bekräftat att italienaren är tillbaka. Ancelotti har skrivit på för tre år och lämnar därmed Everton, som han kom överens med om att bryta kontrakt i förtid. 

Alexander Ellhar
* * * * *

2021-06-01 Ancelotti aktuell för återkomst?
Efter Zinedine Zidanes avhopp ryktas det om flera tränare till Real Madrid. Nu kommer rapporter från Spanien (El Larguero på Cadena SER) att Carlo Ancelotti kan vara ett av namnen. Italienaren är dock under kontrakt med Everton som man i så fall måste hitta en lösning på för att en återkomst till Madrid ska ske. Andra namn som har nämnts är Raúl, Mauricio Pochettino, Antonio Conte och Xabi Alonso.

Alexander Ellhar
* * * * *
2021-05-28 Officiellt: David Alaba klar för Real Madrid
Det har pratats om det ett tag. Idag bekräftar Real Madrid att David Alaba ansluter till klubben efter att kontraktet med Bayern München har gått ut. Österrikaren har skrivit på ett femårskontrakt och kommer att presenteras efter sommarens EM. 

Bienvenido, David Alaba!

Källa: Realmadrid.com
Alexander Ellhar
* * * * *
2021-05-23 Vem tar över Real Madrid? 
Enligt Marca är det några tränare på Real Madrids önskelista som kan ta över efter Zinedine Zidane. De fyra som nämns är Pochettino, Raul, Xabi Alonso och Antonio Conte. Det återstår att se vem som tar över Real Madrid. 

Källa: Marca 
Mehran Mahmoudi 
* * * * * 
2021-02-15 Uppgifter: Alaba överens med Real Madrid - meddelar sitt beslut under morgondagen. 
David Alaba ska vara överens med Real Madrid om en övergång till sommaren enligt sillyexperten Fabrizio Romano. 28-åringen har enligt Romano erbjudanden från Liverpool och Chelesa men Real uppges vara drömdestinationen. Enligt BILD:s Christian Falk ska Alaba meddela sitt beslut under morgondagen. BILD rapporterar också att Alaba ska kräva ett femårskontrakt med en årlig lön på €22m. Vad betyder detta för situationen med kapten Sergio Ramos?

Tom Holmström
* * * * * 
2021-01-04 Alaba är en Real Madrid spelare?
David Alaba har ryktats till Real Madrid under en längre tid. Nu verkar det helt klart med Alaba enligt norska journalisten Jan Aage Fjortoft, österrikaren kommer att ansluta i sommar. Han kommer gratis från Bayern München. Nu är inte Alaba officiellt klar för Real Madrid men det verkar vara så gott som en klar affär. 

Källa: Jan Aage Fjortoft 

Mehran Mahmoudi 
* * * * *
2020-12-12 David Alaba ansluter i sommar?
Österrikarens avtal går ut kommande sommar och än så länge har han inte kommit överens om ett nytt kontrakt med Bayern München. Mycket tyder på att Alaba kommer att lämna Tyskland och nu kommer rapporter om att Real Madrid ska vara redo att förhandla med 28-åringen från och med den 1 januari. Skulle man komma överens om ett kontrakt betyder det att han ansluter gratis om drygt ett halvår.

Källa: Marca

Alexander Ellhar
 

Redaktionenwelander.jesper@gmail.com2024-05-12 09:45:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid