Lagbanner
Gracias y Adiós Amigo - Sergio Ramos lämnar Sevilla FC
Gracias Sergio!

Gracias y Adiós Amigo - Sergio Ramos lämnar Sevilla FC

Efter en känslosam säsong meddelade Sergio Ramos att han lämnar Sevilla FC, klubben där hans karriär började. Återkomsten till Sevilla var ett sätt för Ramos att hedra minnet av nära och kära samt att bidra och hjälpa sitt barndomslag. Hans avsked markerar slutet på ett betydelsefullt kapitel i hans karriär.


Sevillasupportrar möttes av blandade känslor när Sergio Ramos, en av fotbollens mest ikoniska försvarare, meddelade att han lämnar klubben. Ramos, som återvände till Sevilla efter en framgångsrik karriär i Real Madrid och Paris Saint-Germain, avslutar nu sitt kapitel i sin barndomsklubb och markerar därmed slutet på en känslosam resa.


Sergio Ramos började sin professionella karriär i Sevilla FC och gjorde sin debut i A-laget i början av 2004 som 17-åring mot Deportivo La Coruña. Hans imponerande prestationer fångade snabbt uppmärksamheten hos flera fotbollslag, däribland storklubben Real Madrid. År 2005 köpte huvudstadsklubben loss honom för 27 miljoner euro, vilket då var en rekordsumma ur flera vinklar: det var den största summan Real Madrid någonsin betalat för en försvarare och den dyraste värvningen av en spansk ungdomsspelare.


Under sina 16 år i Real Madrid etablerade sig Ramos som en av världens bästa försvarare. Han vann fem La Liga-titlar, fyra Champions League-titlar och en rad andra inhemska och internationella troféer. Efter två år i Paris Saint-Germain, där han fortsatte att visa sin klass och erfarenhet, återvände han till Sevilla inför säsongen 2023/2024 med målet att bidra till klubben där allt började.

Återkomsten

Hans återkomst till Sevilla sågs som en hemkomst av fansen, som hyllade hans beslut att komma tillbaka till klubben där han först slog igenom. Ramos själv uttryckte sin glädje och stolthet över att få bära Sevilla FC-tröjan igen och att kunna spela inför supportrarna på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion.
Under säsongen har han varit en ledstjärna både på och utanför planen, och hans erfarenhet och ledarskap har varit ovärderliga för laget i en utmanande period.
Beslutet att lämna Sevilla efter en säsong var inte enkelt för Ramos. Han har uttryckt sin djupa kärlek för klubben och staden flera gånger, och hans passion för Sevilla har varit tydlig i varje match. Hans avsked handlar inte om pengar eller kontraktsförhandlingar, utan om personliga och familjerelaterade skäl som han känner starkt för.


Sergio Ramos har uppnått sina två huvudsakliga mål med återkomsten till Sevilla: att hedra minnet av sina nära och kära, inklusive Antonio Puerta och José Antonio Reyes, samt att visa sitt engagemang för klubben genom sitt spel.
Återkomsten till Sevilla har varit en personlig och emotionell resa för Ramos. Varje gång han spelade för Sevilla bar han med sig minnet av Puerta och Reyes, två spelare som haft stor betydelse för klubben. Säsongen har varit krävande, men han har alltid försökt vara ett föredöme och ge sitt bästa. Nu när säsongen är slut, lämnar han klubben med vetskapen om att han gjort allt för att hjälpa laget.


När Ramos nu säger farväl till Sevilla FC, lämnar han inte bara ett tomrum i laget utan också i hjärtat hos Sevilla-supportrar. Hans arv kommer att leva vidare i klubbens historia och hans passion och ledarskap kommer alltid att vara en del av Sevilla FC själ. Fansen och klubben kommer garanterat alltid att minnas honom som en av de största som någonsin burit den rödvita tröjan.

Framåt

Framtiden för Sergio Ramos är fortfarande osäker. Det spekuleras att han kanske lockas av MLS, särskilt Inter Miami, där hans tidigare lagkamrat David Beckham är ägare och president. Ett annat alternativ kan vara Saudiarabien och en möjlighet att ansluta till Al-Nassr för att återigen spela med Cristiano Ronaldo.

Oavsett vad han väljer så håller han fortfarande en hög nivå och är mitt val till säsongens spelare i Sevilla.

Tack, Sergio, för allt du har gett till Sevilla FC. Din passion, ditt ledarskap och din kärlek till klubben kommer alltid att vara en del av Sevillas historia, och vi önskar dig all lycka i framtiden.

Gracias.

Andreas Beckman2024-06-19 15:00:00
Author

Fler artiklar om Sevilla

Tuff start för Sevilla - När allt inte går enligt planen