5-0 i Karnivalderbyt

Igår kväll small det till rejält i Mainz. Årets första hemmaseger i ligan och rena fyrverkeriet med en överlägsen 5-0 seger mot den andra Karnivalstaden Köln.

Avgörandet kom tidigt och det stod mellan vår formstarke Karim Onisiwo och den förre Mainzspelaren Luca Kilian. Kilian slog sig aldrig in i 05 och nu tillbaka i Rhenlandet syntes varför, efter 10 minuter sprintar Onisiwo ifrån Kilian som fäller den snabbe Mainzspelaren klumpigt innanför straffområdet. Martin Ingvartssen förvaltar straffen effektivt. Efter 28 minuter sprintar Onisiwo igen men nu på den vänstra kanten, han blir bryskt knuffad i sargen av Kilian som därmed får sitt andra gula kort och matchen är i princip över. Fram till dess hade lagen bytt chanser men Mainz mycket tack vare Onisiwo var det bättre laget från start.

Mainz enda ändring i startelvan var att nyförvärvet Caci fick starta i backlinjen, det var kanske ingen riktig test men Caci liksom övriga försvare Fernandes, Hack, Martin och Costa gjorde en felfri insats. På mittfältet spelade Stach, Lee och Kohr och längst fram Onisiwo och kvällens förste målskytt Ingvartssen.

I 35e gör Kohr mål efter en retur och något tilltrasslad situation i Kölns straffområde och 5 minuter senare placerar Anton Stach snyggt in 3-0 vid stolproten.

I andra halvlek görs en del byten, Mainz fortsätter hamra på Aaron Martin gör sitt andra frisparksmål för säsongen otroligt snyggt och kvällens man Onisiwo får avsluta målkavalkaden. En seger att verkligen suga på, länge sen Mainz fansen bjöds på en sådan underhållning.