Säsongens blott tredje hemmaseger bärgad

Säsongens blott tredje hemmaseger bärgad

Det har varit en riktigt trög hemmasvit för Mainz denna säsong men med två raka vinster hemma har det lossnat. Och väldigt mycket handlar om Karim Onisiwo.

Efter 5-0 segern mot Köln i höstas har det inte velat sig för de trogna hemmafansen och kanske är det därför det sett lite tomt ut på läktarna i vinter. För två veckor sedan smällde det till med 5-2 mot Bochum och igår då 3-1 mot Augsburg. Kreativ direktör båda gångerna österikes Karim Onisiwo, fantastiskt att han gör sin bästa säsong nu som 30 åring. Mot Bochum var det ett hattrick och igår en snygg nick till 2-0 målet. Det har blivit 8 mål i årets liga totalt 30 mål på 8 säsonger i Mainz. Spelmässigt är 30 åringen helt lysande. ständigt farlig och skapar målchanser ut vilken situation som helst. Det här var en spelare jag klagade på för något år sedan. Nu helt ovärdelig för laget.

Jae Sung Lee var igår tvåmålsskytt inför jublande koreaner på läktaren. Lee har därmed gjort 6 mål i år och är med sitt slit ett perfekt koplement. Det dyra nyförvärvet Ajorque går det trögare för målmässigt. Spelet ser dock hyfsat ut för denne ramstarke fransman. Det andra januariförvärvet norrmannen Hanche- Olsen har varit lysande i backlinjen. Igår inget undantag och här har vi äntligen hittat rätt med en innerback. Tillsammans med Bell och Fernandez ser det riktigt bra ut, tre mycket olika spelartyper.

Ett virrigt Augsburg släppte snabbt in två mål, de fick sen en billig straff innan Lee avgjorde matchen. Alla i laget gör en bra match men vill nämna unge Finn Dahmen som klivit in istället för skadade Zentner i mål. Dahmer har varit så bra under perioden efter jul. Det är en egen produkt som gör sin sista säsong hos oss då han behöver få speltid. Ett lyxproblem då vi återigen har för många bra målvakter. 

Detta var seger nr 2 mot Augsburg ett lag som underpresterat i år men ändå gjort en del bra matcher mot bättre motstånd. För Mainz betyder det att vi kom upp på 26 poäng, 10 poäng ner till bottenstrid och nästa lika mycket upp till Europa. 
Nästa match borta Leverkusen nästa söndag.

Bengt Kleijn2023-02-12 14:18:16
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....