Vi krossade Gladbach, 4-0 i årets bästa match

Det jag oroade mig lite för innan lördagens hemmamatch mot Gladbach var om batterierna skulle ha hunnit ladda om, skulle motivationen vara på topp. Det var nog ungefär 2 år sedan jag såg Svenssons mannar göra en så perfekt match. Pressen var helt perfekt matchen igenom och både spelvändningar och perioder med bollinnehav fungerade utomordentligt.

Gladbach som garanterat tänkte följa upp segern mot Bayern kom aldrig igång, inte en enda längre period var man det styrande laget. En mycket farlig sekvens i första halvlek, några frisparkar och ett friläge i minut 69 för Thuram där Robin Zentner gör en jätteräddning. I övrigt är det Mainz match.

Svensson valde ett något annorlunda anfall med Ajorque och Ingvartsen, mittfältet bestod av Kohr, Barreiro och Lee. Backlinjen den vanliga Hanche-Olsen, Bell och Fernandez samt yttrar Caci och da Costa.

1-0 25 minuten Lee nickar in ett högerinlägga från da Costa.
2-0 49 minuten  Ingvartsen skyfflar in en retur efter skott från Ajorque
3-0 71 minuten Ajorque gör sitt första bundesliga mål på en perfekt pass från Lee
4-0 90 minuten Nelson Weiper nickar in sitt första mål på en underbar boll från Aaron Martin

Weiper fyller 18 om några veckor och honom kommer ni se mer av i framtiden. Våra stjärnor Stach och Onisiwu hade fått ledigt och de saknades inte alls. Nattens sömn var god och nästa helg väntar Hoffenheim.