Det gick vägen i Bremen

Det gick vägen i Bremen

Lördagen innebar en bortamatch med överraskningen Werder Bremen som värd för Mainz 05. Ett Bremen visserligen lite på dekis men ett väldigt svårt skadeläge för Bosse Svenssons mannar.

Varje gång jag skriver tjatar jag om Mainz totala brist på dugliga försvare, vad klubbledningen pyssalr med på värvningsfronten är obegripligt och vad skulle Bosse kunna göra med en vettig trupp?

Till denna match kunde Bosse starta med en (1) försvare, den kämpaglade men inte alltför tekniske Alexander Hack. Tillsammans med Hack i försvarslinjen startar Fernandes och Dominik Kohr, en sittande mittfältare och en offensiv mittfältare som gjort en del matcher på slutet som Wingback. Med ett par backar borta är det så det ser ut i dagens Mainz. Fernandes är en historia för sig, en medioker värvning för några år sedan som varit utlånad förra säsongen. Nu har han gjort bra ifrån sig som vinge några matcher och helt plötsligt blev han innerback. Det började lite virrigt för den nya backlinjen, men efterhand tog det sig hyfsat och Bremen lyckades inte utnyttja de luckor som uppstod i positionsspelet.

Matchbilden var rätt typisk Mainz denna säsong lite svag inledning och sedan allt bättre, där man tar över matchen i andra halvlek. På mitten centralt Stach och Barrerio nu när Kohr spelade i försvaret, och sedan Martin och da Costa på yttrarna. Ett mycket starkt mittfält som fick jobba stenhårt matchen igenom. Unge Barreiro gjprde en mycket bra insats. Framåt Lee, Onisiwo och Ingavartsen. Den sistnämnde nickade i 36 minuten in ledningsmålet på fint inspel från da Costa. Bremen hade svårt i försvarspositionerna matchen igenom och här blev dansken väldigt omarkerad. 

I en stark andra halvlek avgör Lee på fin framspelning av Stach i 66 minuten. I slutet av matchen kom Jonathan Burkhardt vår offensiva stjärna in, han matchas försiktigt efter skada. 

Självklart ska Zentner nämnas vår målvakt gör som vanligt en mycket bra match. Det betydet allt när grabbarna framför inte är helt samspelta.

Men vi fans väntar på en rejäl försvarsvärvning till jul.

 

Bengt Kleijn2022-10-16 10:50:57
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....