Sommarfönstret och årets trupp.

Sommarfönstret och årets trupp.

Det har varit ett hyfsat lugnt fönster så längt för Mainz. Då vi i sedvanlig ordning arbetar med (för) korta kontrakt försvinner alltid några nyckelspelare. Marknaden är en så länge dock förvånande avvaktande till våra spelare.

Tänkte att vi går igenom varje lagdel.

Målvakter
Robin Zentner är ohotad förste keeper och numera trotjänare. Den mycket kompetente Finn Dahmen har lämnat och gått till Augsburg. På bänken finns nu Lasse Riess och från Saarbrucken 32 årige Daniel Batz.

Högerback
Silvan Widmer och Danny da Costa,

Vänsterback

Aaron Martin på free transfer till Genua. Ett stort avbräck då Martin varit enormt nyttig med inlägg och frisparkar. Nu har vi Anthony Caci, som tyvärr gjort en del kännbara misstag, men bra potential. Mainz söker en vänsterback till och det finns son vanligt spelare från franska klubbar på listan.

Mittbackar

Hanche-Olsen given i vår trebackslinje som har bra bredd. Stefan Bell och Alexander Hack finns kvar och så även Fernandes som förlängt sitt kontrakt. Lägg till Liverpool lånet Sepp Van der Berg och den såhär långt misslyckade Maxim Leitsch så förstår ni att det inte råder brist. Det finns tankar på att sälja Leitsch men inte till något reapris.

Defensivt Mittfält

Det här är vår oklara position, Dominik Kohr finns kvar och från Leipzig kommer Tom Krauss, Fernandes kan absolut kanske till och med med fördel spela här. Anton Stach har ett utgående kontrakt 2024 som Mainz kan förlänga till 2025. Intresse finns från t ex Leipzig och även engelska klubbar har funnits med i diskussionen. Här bör det handla om ett pris på 15 miljonet euro annars förlängs nog kontraktet, 
Barreiro vårt språkgeni sitter också med kontrakt till 2024. Bo Svensson hyllade honom förra året, det pratades om förlängning men Christian Heidl slöade och under året har värdet på Luxemburgaren rusat till det dubbla. Nu sitter man här och väntar på ett bud på gissningsvis minst 10 miljoner euro.  Spelaren har om inget bra bud kommer in öppnat upp för en förlängning.

Offensiv mittfältare

Jae-sung Lee, sydkoreanen har förlängt sitt kontrakt. Blir Barreiro kvar kommer han spela en hel del på denna position.

Anfall
Axel Falk ojade sig när vi sålde Ingvartssen han gjorde en del mål men jag kan inte riktigt förstå det. Vi har trollgubbarna Onisiwo och Ajorque. bakom finns Jonathan Burkhardt och extremt lovande Nelson Weiper. 


 

Bengt Kleijn2023-07-28 10:07:46
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....