Bernd Leno äntligen klar för Bayer Leverkusen
Bernd Leno stannar - och René Adler försvinner?

Bernd Leno äntligen klar för Bayer Leverkusen

De utdragna förhandlingarna mellan Bayer 04 Leverkusen och VfB Stuttgart är över. Bernd Leno har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till den 30 juni 2017 och han lämnar därmed Stuttgart. Övergångssumman är inte officiell, men det ryktas om att Bayer Leverkusen får betala mellan 7 och 8 miljoner euro för den tyske U21-landslagsmannen.

Bayer 04 har under en längre tid velat värva Leno, som klubben lånar fram till årsskiftet. Den 19-årige målvakten har gjort succé sedan han kom till Leverkusen i början av hösten och har betytt mycket för laget. ”Bernd har hjälpt oss de senaste månaderna då vi har varit i en mycket svår situation. Han har på ett utmärkt sätt ersatt den skadade René Adler och har stor del i att vi har nått åttondelsfinal i Champions League”, konstaterade sportchefen Rudi Völler när övergången offentliggjordes.
 
För Bernd Lenos del rådde det aldrig någon tvekan om att han ville vara kvar: ”Jag trivs mycket bra i Bayer 04 och är tacksam för att klubben har gett mig chansen att spela i Bundesliga och i Champions League. Det förtroendet vill jag betala tillbaka. Klubben hade flera andra alternativ, men man valde mig när René Adler var tvungen att opereras. Detta imponerade mycket på mig och därför ville jag absolut stanna i Leverkusen.”
 
Förvärvet av Bernd Leno betyder förmodligen att René Adler kommer att lämna "Werkself". Adlers kontrakt med klubben går ut nästa sommar och att han blir kvar är osannolikt, enligt Rudi Völler. "Som det ser ut nu är det inte troligt att vi kör med både Bernd Leno och René Adler nästa säsong", var sportchefens kommentar.

Mattias Torkelsson2011-11-30 23:07:00

Fler artiklar om Bayer Leverkusen