Jamie Leweling och Karazor uttagna till var sitt landslag

Jamie Leweling och Karazor uttagna till var sitt landslag

Det har aldrig hänt förut. 
När Jamal Musiala anmälde sig skadad till matcherna i Nations League så tittade Nagelsmann sig runt och hittade VfB Stuttgarts flinke ytter Jamie Leweling. Sex stycken från VfB i truppen. 
Han har precis som Maxi Mittelstädt gjort något av en makalös resa. När han kom fram i Union Berlin så hade han knappt speltid. Väl ankommen till VfB så tog det ett tag med en del inhopp och en anpassning till spelet. Sedan satt det rejält och han började leverera från sin högerkant. Sprints in i straffområdet och skapar massor av chanser. Ifjol blev det 4+4 och i år har han inlett med 1+1 i ett VfB som inte fått upp farten. 
Nu blir det landslagsuppdrag för killen som också var aktuell för Ghana, 
Sex stycken från VfB i truppen; Mittelstädt, Nübel, Führich, Stiller, Undav och Leweling.
Tittar man sig senare in i truppen så finns det ytterligare ett halvdussin spelare med VfB-kopplingar, Anton, Rüdiger, Kimmich och Gnabry har alla gjort säsonger i VfB. Lägg till Nico Schlottenbeck som är uppfostrad i Stuttgarter Kickers, så blir det mycket Stuttgart-koppling till staden. 

Atakan Karazor togs också ut till det turkiska landslaget. Gossen som är född i Essen av turkiska föräldrar sade att det var enbart av sportsliga grunder. Han ser en större chans till speltid i Turkiet än i Tyskland. 

Grattis till landslagsplatserna, 

Magnus Falk2024-10-07 08:56:17
Author

Fler artiklar om Stuttgart