VfB - Hoffenheim 1-1

VfB - Hoffenheim 1-1

"Wir dominieren viele Mannschaften, das Quäntchen Glück kommt dann mit der Zeit."
Erdemin Demirovic sade detta efter matchen mot Hoffenheim inför "Volles Haus" på MHParena. Jag var inte på plats men väl i saden dagen innan, gick runt arenan, kände in stämningen på Cannstatter Wasen och insåg att det skulle bli en rejäl fest på arenan.Lägligt nog med ett krigande Hoffenheim som motståndare och med Matarazzo som tränare, som kan sitt Stuttgart.
Kanske hade den gamle uven läst VfB ordentligt inför matchen, för hemmalaget hittade inte fram. Löpvägarna stängdes och trots att VfB hade massor av bol, så skapades väldigt lite. Som vanligt brukar laget komma över kanterna. Leweling aktiv och Mittelstädt bra i början, för att falla tillbaka sedan. Enzo Millot centralt skall ligga som ett nav till de båda forwardsen där Touré denna gång sprang ut med Undav. Hoeness varierar sina forwards minsann. Hoffenheims Hlozek fick se sin boll spelas undan på mållinjen dock och Karazor nickboll nådde samma öde. 
Mot slutet av halvleken steg Mittelstädt in i handlingen med två stycken långskott som Baumann inte hade några problem med och så sitt eget misstag då han missade en brytning till Kramaric och denne enkelt gjorde 1-0 innan paus. En chock för VfB och dess fans, 
Under andra halvleken ökade Hoeness trycket med Vagnoman som ersatte Rouault och Führich för Karazor. 
Nu öste VfB på längs med kanterna, Inlägg på inlägg kom, men Hoffenheims försvar hade det förvånansvärt enkelt att få bort bollarna. Demirovic ersatte Touré för att få en kraftfullare forward inne i straffområdet och till slut skakade man fram en hands och straff. Demirovic slog den, Baumann räddade, men då slog bosniern in returen. 
Igen en straffmiss och mål på returen och igen en pinne och fortfarande ser man ingen rät linje i formkurvan för VfB. 
 

Magnus Falk2024-10-07 09:17:08
Author

Fler artiklar om Stuttgart