”Bittencourt klar för Borussia Dortmund”
Sportchef Michael Zorc.

”Bittencourt klar för Borussia Dortmund”

För närmare en månad uppgav ”der Westen” att Cottbus jättetalang Leo Bitencourt var överens med Borussia Dortmund, men sedan dess har det varit tyst. På torsdagen skriver dock Kicker att endast formaliteter återstår innan 17-åringen presenteras.

Leonardo ”Leo” Bittencourt har ryktats till Borussia Dortmund sedan i somras, och i november uppgavs han ha valt Borussia Dortmund före andra storklubbar så som Bayern München och Bayer Leverkusen. Energie Cottbus 17-årige talangs öde har dock kommit i skymundan av Borussia Dortmunds viktiga matcher den här månaden, men nu dyker nya uppgifter upp igen – och förvisso inte så oväntade sådana.

Enligt Kicker.de återstår bara en del formella saker och en medicinsk kontroll innan Bittencourt sätter pennan på pappret och signerar ett långtidskontrakt med Dortmund. Sportchef Michael Zorc vill dock inte uttala sig innan affären är helt klart, men mycket tyder alltså nu på att Bittencourt spelar i svartgult nästa säsong. Övergångssumman tros precis som tidigare ligga kring 2,5 – 3,5 miljoner euro.

Andreas Holmandyholm2011-12-01 13:11:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?