Ännu en tongivande spelare lämnar klubben

Union Berlins resultat i Bundesliga den senaste och nuvarande säsongen har inte gått någon obemärkt förbi. Laget har varit på allas läppar och spelarna har blivit mer attraktiva på marknaden. Efter att ha blivit av med en backklippa och viktig playmaker, så har man nu också blivit av med en viktig kugge på mittfältet. Union Berlins framgångsrika lagbygge spricker och är i behov av reparation.

Nästa spelare på tur att lämna Union Berlins framgångsrika lagbygge är den omåttligt populära giganten på mittfältet Grischa Prömel. Han kom till Union Berlin från Karlsruher SC på fri transfer för fem år sedan och återvänder nu till sin moderklubb på fri transfer efter säsongens slut. Hans marknadsvärde ligger på runt 4,5 miljoner euro, men han går alltså gratis till TSG Hoffenheim under sommaren efter att hans kontrakt har löpt ut. 

Grischa Prömel har hunnit med mycket under sina fem år i klubben och sa bland annat att det inte var ett enkelt beslut för honom att lämna klubben. Han var med om att ta upp klubben till det efterlängtade målet Bundesliga, kvalificeringen till Europa och toppstrider två gånger om plus framgång i DFB-Pokal. Ännu är inte säsongen över för honom och han kommer ge sitt allra yttersta och njuta av tiden han har kvar i den gemytliga klubben som heter 1.FC Union Berlin. Chansen om en eventuell cuptitel, topplacering och att ta Union Berlin ut i Europa igen är i allra högsta grad fortfarande levande. Det är nog något som han gärna vill avsluta i klubben med. 

För Union Berlins ledning gäller det redan nu att börja klura på nästa säsongs lagbygge och vara vaksam på transferfönstret efter möjliga ersättare och förstärkningar till truppen. En annan utmaning för klubben är att hålla ut denna säsong och inte sjunka ned alltför mycket i tabellen. Urs Fischer och klubben har lite att tänka på under resten av säsongen då man förlorat tre nyckelspelare som varit viktiga pusselbitar under klubbens succéartade säsonger.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-21 16:14:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig