Stadion An der Alten Försterei, 2022-03-01 20:45

Union Berlin - St. Pauli
2 - 1

Bara ett steg ifrån första stora titeln - nu är de väldigt nära

Det blev en hejdundrande publikfest på die Stadion An der Alten Försterei. Stämningen var på topp och hemmapubliken hejade ivrigt på sitt kära lag. Det var en jämn match som pendlade mellan hopp och förtvivlan för de båda lagen. Det ingen skulle kunna tro dock, var att det blev de båda lagens misstag som avgjorde matchen.

St. Pauli fick näta först

Matchen inleddes med tyst minut för offren i kriget i Ukraina och man visade sitt stöd för angripna Ukraina. Efter det bar det av och Union Berlin inledde starkt. Efter lite sjabbel och flipperspel på vänstra baksidan av planen, lyckades man skicka iväg en djupledsboll på Taiwo Awoniyi som rusade iväg från de långsamma försvararna i St. Pauli mot mål. Tyvärr blev inte avslutet lika bra när han satte den mitt på den utrusande målvakten Dennis Smarsch. Sedan vände det snabbt. St. Pauli kom in i matchen och var riktigt nära på att göra mål, men anfallet resulterade istället i en frispark precis utanför straffområdet efter omdömeslöst försvarande av Union Berlin. I tjugoförsta minuten kunde Daniel-Kofi Kyereh sätta in den efter en tabbe av andramålvakten Frederik Rønnow. Han var skymd av sitt försvar och gick först åt fel håll för att sedan inte vara rätt placerad när bollen gick ovanför hans utsträckta händer. En enkel boll han egentligen skulle ha tagit. Han reparerade dock sitt misstag senare i matchen. Drygt en kvart senare drabbades ett redan skadejutet St. Pauli ytterligare av en skada när Max Dittgen haltade ut. 

Union Berlin repade sig innan slutet

Det var Union Berlin som skulle få det sista ordet innan halvlekens slut. Firma Taiwo Awoniyi och Sherlado Becker visade igen varför de är en grymt bra duo. Dennis Smarsch skickade iväg en långboll över planen som hamnade hos Timo Baumgartl som i sin tur skickade upp den på en vindsnabb Taiwo Awoniyi. Han tog glatt emot och sprang fram emot målisen. Avslutet var för svagt, men det blev retur och en alert avvaktande Sheraldo Becker kunde enkelt bredsida in bollen på volley. Ett viktigt psykologiskt mål för die Eisernen innan pausvila. De kunde gå ut med ett momentum inför andra halvlek.

Andreas Voglsammer älskar att göra viktiga mål

Union Berlin hade fördel med det viktiga målet innan pausvilan. Ifall St. Pauli spelade bäst i första halvlek, så var andra halvlek definitivt Union Berlins. Man inledde med mycket energi och försvaret rättade upp sig plus att Rønnow gjorde några bra insatser sedan det insläppta målet. Det har varit tätt matchande för Union Berlin och Urs Fischer valde att göra ett byte i sextiofemte minuten när Taiwo Awoniyi byttes ut mot Andreas Voglsammer. Det bytet skulle visa sig vara ett bra byte. Han kom in och tog för sig direkt. Efter bara tio minuter gjorde han det avgörande målet som skulle ta die Eisernen till semifinal i tyska cupen. Målet kom efter att St. Pauli sjabblat med bollen högt uppe i bollbanan och Union Berlin snabbt ställde om genom att skicka en långboll upp mot en löpande Andreas Voglsammer som var i ryggen på Jakov Medic. Han pressade honom så pass mycket att han snubblade på gräset och tappade bollen till pressande Andreas Voglsammer. Han tog bollen, gjorde en liten snurr och satte fart mot mål för att sedan sätta in den i vänstra hörnet. Hela arenan jublade vilt och Herr Voglsammer kunde fira ännu ett viktigt mål i cupen. 

En stolpträff ifrån ett tredje mål

Urs Fischers första byte var lönsamt och det skulle komma fler. De har tre matcher att spela på kort tid denna vecka och han valde därför att rotera, men också för att få in friska ben. Kort efter målet kom Kevin Möhwald in istället för Genki Haraguchi och senare fick även Sven Michel hoppa in en stund istället för suveräna Sheraldo Becker och Julian Ryerson bytte av kapten Christopher Trimmel. Bytena gav bränsle till Union Berlins maskineri och en som inte var riktigt färdig ännu var Andreas Voglsammer. Precis innan slutet fick en gyllene chans att helt punktera matchen. Sven Michel kom ned och mötte upp bollen efter en bollvinst i en duell och med sin blick för spelet skickade han upp den i djupet på en löpande Andreas Voglsammer som blev helt fri och satte bollen mot vänstra hörnet. Han kunde dock tillsammans med publiken titta på hur bollen förgäves gick på stolpen ut.

I slutet hann det bli olidligt spännande när St. Pauli gjorde en sista forcering med alla elva spelarna uppe i Union Berlins straffområde. Deras långa målvakt hade hängt med upp i förhoppning om att sätta dit den. Hörnan slogs och bollen åkte runt som en flipperkula innan ett skott avfyrades som gick precis utanför stolpen. Ett storts sus hördes genom arenan och sedan när slutsignalen ljöd utbröt enorm glädje bland Union Berlins spelare och supportrar. St. Paulis spelare deppade naturligtvis, men deras resa i cupen har varit imponerande och man önskar dem all lycka till i kvalet uppåt. Ett sådant lag som dem behövs i Bundesliga. För Union Berlins del är man nu bara en semifinal bort från att kunna ta sin första stora titel.





 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-02 17:15:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig