Santiago Bernabeu, 2024-05-08 21:00

Real Madrid - Bayern München
2 - 1

Bayern München blev rånade av Champions League final mot Real Madrid

Bayern München blev rånade i sista minuten av en Champions League final när tyskarnas mål i sista minuten blev dömt offside - domaren erkände ”förlåt, jag begick ett misstag”

Första halvlek:
Real Madrid började att pusha på tidigt och redan efter 13 minuter hade de deras första farliga läge när Vinicius får en träff i stolpen och Rodrygo’s retur räddar Neuer riktigt fint och 0-0 står sig.

Efter 27 minuters spel så byttes Gnabry ut efter en känning mot benet. Tysken har varit ett frågetecken på sistone och kunde inte klara mer än knappa halvtimmen. Synd att se då han verkade ganska pigg på plan.

Efter dryga halvtimme får Kane ett fint skott från Kimmich sämre inlägg men engelsmannens skott går mot Lunins vänstra stolpen men ukrainaren räddar fint mot Kane. 0-0 resultatet stod sig i halvtid.

Andra halvlek:
Real Madrid fortsatte att pusha på och i början på andra halvlek så fick Rodrygo ett skott som gick bara någon meter utanför mål. Vinicius spelade fram sin kamrat som fick bollen på felträff och bollen gick utanför med någon meter.

Efter 68 minuter så sprack Bernabeu när Alphonso Davies som varit ryktad till just Real Madrid blir framspelad och skjuter in Bayern till en 1-0 ledning. Kanadensaren kom fri på vänsterkanten och sköt på egenhand in 1-0 med högerfoten. Min egen puls gick ner och tack gode gud för kanadensaren.

Man trodde att Real Madrid skulle få 1-1 när Madrid fick in ett kvitteringsmål men Kimmich fick två händer i ansiktet i samma situation och målet blev bortdömt när domaren dömde frispark för tyskarna. Fortsatt 1-0 var det till bortalaget.

I den 88:e minuten började det bli kört när Joselu prickade in 1-1. Bayern tappade det helt försvarsmässigt och hemmalaget prickade in 1-1. Bara några minuter senare fick hemmalaget in sitt mirakulösa ledningsmål när Joselu återigen prickade in 2-1 åt hemmalaget. Tuchel valde att byta ut både Kane och Musiala och befann sig ett mål i underläge. Joselu såg offside ut i första läget men efter en VAR-check var han onside och 2-1 till Madrid stod sig.

I sista minuten så fick Bayern in bollen i nät. De Ligt prickar in bollen i mål när han är offside i första läget men bollen prickar Mendys huvud och bollen hamnar hos Müller som nickade fram till De Ligt och bollen går i mål. Domaren reste offsideflaggan alldeles för tidigt och begick ett misstag att göra så. Det är en alldeles för tajt situation för att blåsa av. Men det gjorde domaren och Real Madrid tog sig till Champions League final.

Tankar?:
Bayern har återigen blivit rånade av en Champions League final. Att det sista målet blir dömt offside går inte att förklara. Hur kan en försvarande spelare, i detta fall Ferland Mendy, på riktig nicka bollen till en offensiv spelare som gör mål och detta MED VAR bli dömt offside. Har domaren blåst visslan så får han inte kolla VAR, men ändå fattar man inte. Att Tuchel byter ut Kane, Musiala och Sané bryr jag mig inte alls om, Bayern har återigen blivit rånade av Real Madrid. Det där 2-2 målet skulle ha stått sig, det där ÄR INTE OFFSIDE. Försvarande spelare nickar bollen till en offensiv spelare och det blir dömt offside. Oavsett vad regelboken säger om offside eller inte så är det omöjligt med ett mänskligt öga att se om det var offside eller inte i stunden som domaren tog upp flaggan. Domaren blåste av situation alldeles för tidigt och med hjälp av VAR så kunde han ha bestämt sig efteråt isåfall. Att man inte ens låter det gå till en VAR-check i efterhand är en skandal och målet skulle ha stått kvar.

De Ligt är definitivt i en offsideposition, men holländaren rör inte bollen förrän han skjuter. Mazraoui med bilderna man såg efteråt ser ut att vara onside, medan Mendy nickar bort bollen. Domaren skulle ha låtit spelet gå tills bollen var död och kollat VAR efteråt mer noggrant och checkat potentiell offside. Ingen diskussion att domaren i den situationen gjorde fel.

Bayern, efter den hemska säsongen de haft, har blivit rånade återigen av Real Madrid och denna gången kostade detta en Champions Final mot Dortmund. Enligt domaren efter matchen så tyder han på att han begått ett misstag och har bett om ursäkt åt Bayern-spelarna och enligt rapporter sagt "förlåt - jag begick ett misstag". Helt oacceptabelt i en Champions League semifinal.

Jag personligen har inte mycket att säga efter matchen. Deras 1-1 och 2-1 mål är båda helt korrekta, ingen fara. Men hur man kan döma 2-2 målet som offside kommer jag aldrig att förstå. Tack och godnatt. Tack till det polska domar-teamet som förstörde Bayerns säsong totalt.

Till kommentarsfältet:
Ja, jag är extremt förbannad och mitt blod kokar varje gång jag ser denna situation. Ni kan debattera om offside hur mycket ni vill, men att domaren inte begick ett misstag är ju sjukt för det gjorde han. I en Champions League semifinal så kan inte ett sånt simpelt misstag ske, han enligt regelboken ska inte resa flaggan om han inte är 100% säker att det är offside, det här är långt ifrån att vara 100% säker. Ja, Real försvaret försöker inte ens att försvara för att domaren har blåst visslan det är en självklarhet. Vi kommer aldrig att veta vad som hade hänt om han inte blåste visslan, men att han gjorde det är en skandal. Linjedomaren får höja flaggan utan att visslan måste blåsas, men nu valde polacken att göra det. Det är en extremt kontroversiell situation men vi får acceptera att det blev såhär. Jag hoppas ni alla får en fin torsdag oavsett om ni är glada eller besvikna.