Werder Bremen - Fortuna Düsseldorf
1 - 3

Bremen förlorare i premiären - men upp i topp ändå

Förlustmatchen mot Fortuna Düsseldorf historisk för Werder

Werder Bremen förlorade lördagens premiärmatch i Bundesliga med 1-3 hemma mot tippade bottenlaget Fortuna Düsseldorf. Detta trots att Werder kvitterade gästernas ledning från 36:e minuten bara två minuter in i andra halvlek. Drygt en kvart senare låg man under igen, och då med två måls marginal. Resultatet stod sig matchen ut, trots 23 skott, 10 skott på mål och 66% bollinnehav för Werder.

"Vi släpper in för enkla mål" summerade mittbacken och lagkaptenen Niklas Moisander.  "Dels var det nonchalans från vår sida, dels var det målvakten och även en del oflyt" säger Maximilian Eggestein och syftar bl.a. på en resultatlös ribbträff för SVW, "vi måste helt enkelt göra fler mål" avslutar den unge mittfältaren.

Resultatet till trots kommer matchen mellan Werder Bremen och Fortuna Düsseldorf denna öppningshelg av Bundesliga 2019/20 att ha en plats i den tyska klubbfotbollens historieböcker. Matchen var Werder Bremens 1867:e i Bundesliga. Därmed är man den klubb med flest matcher i ligans historia, samt den klubb som deltagit i flest säsonger sedan grundandet 1963. Endast en säsong har Werder spenderat i andraligan sedan dess, säsongen 1980/81.

Nästa match för tidernas mesta Bundesligalag är TSG Hoffenheim borta, lördag 24 augusti kl. 15:30. Matchen spelas på Prezero-Arena i Sinsheim
och sänds på Viasat Fotboll samt Viaplay.