0 - 0

Delad poäng mellan Mainz och Union Berlin
Det blev delad poäng mellan Mainz och Union Berlin i hettan.

Det var redan på förhand upplagt för att vara en jämn match när Mainz tog emot Union Berlin. Det slutade med att båda gick ifrån nöjda med en poäng var.

På presskonferensen inför denna match talade Union Berlins tränare Urs Fischer om att Mainz var ett kompakt och välorganiserat lag. Det kan man verkligen säga och ibland var det som om Union Berlin spelade mot sig själva. De mötte sin egen spegelbild. Det finns inte mycket att rapportera om kring denna match. Vädret var stekande varmt och det sades vara uppåt 34 grader i Mainz. Union Berlin spelade i svart och värmen kanske kan ha spelat en viss roll i varför inget av lagen riktigt vågade göra något framåt. När de väl hade chanser, så saknades skärpan och det var alldeles för många slarvfel. För höga bollar och dålig bollbehandling. Det mesta hände på mitten av planen där de flesta bataljerna utkämpades.

Den första och kanske också enda farliga målchansen kom i den fjortonde minuten när Mainz sydkorean Lee Jae-sung fick komma in på en stor yta som öppnade upp sig bakom Union Berlins mittfält och backlinje, men som han fick lite för mycket lutning framåt på och vad som såg ut som ett farligt distansskott gick egentligen en bit utanför den högra stolpen. Från en annan vinkel såg det dock farligare ut och det trodde nog Union Berlins danske målvakt Frederik Rønnow också. Han sträckte sig nämligen efter bollen och skickade ut den till hörna med sin högerhand. Det var det enda som gav matchen ett litet uns av spänning. Sedan återgick det till att bara vara rent försvarsspel. Efter dryga halvtimmen spelad i tjugoåttonde minuten fick Union Berlin sin enda riktigt målfarliga chans när det kryllade av spelare i Mainz försvarsområde och Julian Ryerson skickade in en boll mot högra stolpen på returen han fick efter Sheraldo Beckers blockerade skott. Inlägget hittade Niko Gieβelmann som försökte på sig en nick med målet mot den vänstra stolpen. Den var dock ganska svag och blev aldrig något hot. Sedan fick man börja om igen och återgå till de gamla stabila ställningarna. Spelarna gick av planen i halvlek mållösa och varma.

Det var Union Berlin som började farligast i andra halvlek när Genki Haraguchi i den femtioförsta minuten felvänd hittade en liten yta till Niko Gieβelmann som kom på sin vänsterkant och dribblade fram mot straffområdet. Där avfyrade han precis utanför linjen ett distansskott som såg farligt ut, men som precis gick ovanför Robin Zentner och landade på nättaket. Tempot kom av sig och båda tränarna gjorde offensiva byten för att försöka vända matchen till sin fördel. Bytena gav mest effekt åt Mainz som i de sista tio minuterna pressade Union Berlin och runt åttionde minuten hade inhopparen Angelino Fulgini en chans att punktera matchen. Han hade avancerat framåt på vänsterkanten och visade upp fint fotarbete när han snirklat förbi Union Berlins försvarare. Trots det fina förarbetet, så blev avslutet ganska så sumpigt då han hamnade ur balans och inte fick någon kraft på bollen. Den gick sedan ut till utspark för Union Berlin. Det var också hemmalaget som skulle få det sista ordet i en väldigt långtråkig match när inbytte Delano Burgzorg skickade iväg ett skott in i den täta klungan av försvare där den träffade Robin Knoche som styrde ut skottet till en hörna. Matchen slutade sedan 0-0 och den kan nog gå till historien som en av den mest tråkigaste match Union Berlin spelat under sin tid i Bundesliga.

Nästa match är mot Red Bull Leipzig på lördag kväll. Då måste man försöka höja sig ett snäpp ifall man sak ta de tre viktiga poängen på hemmaplan.