Den viktigaste matchen någonsin
På onsdag kan Union Berlin skriva ny fotbollshistoria.

Den viktigaste matchen någonsin

På onsdag kväll står Union Berlin inför sin största prövning någonsin. Det händer inte särskilt ofta för dem, men nu ska de spela semifinal i tyska cupen mot toppmotståndet Red Bull Leipzig. Union Berlin har möjlighet att skriva ny fotbollshistoria i onsdagens semifinal. Det blir en fotbollsmatch utöver det vanliga i Leipzig, den tyska fotbollens vagga.

Det är nästan som om ödet har bestämt att Union Berlin ska möta Red Bull Leipzig i semifinalen av tyska cupen. Två lag med vitt skilda bakgrunder gör upp om vem som ska få hämta sin första stora och tunga titel. En titel som kommer ge dem ett erkännande och skriva in deras namn i fotbollshistorien för evigt. Historia är ett nyckelord i sammanhanget. Union Berlin har totalt bara varit i semifinal fyra gånger i alla tävlingssammanhang under hela klubbens historia. Av de gångerna blev det en titel i gamla östtyska DFGB-Pokal som förde dem ut i Europa. Den triumfen finns förevigad utanför arenan. Som bäst i återförenade Tysklands DFB-Pokal har det blivit en final i början av milleniet mot Schalke 04 som man tyvärr förlorade med två mål, men som ändå förde Union Berlin ut på äventyr i Europa. På onsdag vill man ta sig till Olympiastadion igen, som nästan blivit ett andra hem för klubben denna säsong. 

Red Bull Leipzig å andra sidan har redan varit i två finaler de senaste fyra åren, men de har alltid snubblat på målsnöret. Det är en klubb som inte är särskilt omtyckt av fotbollstyskland och de som är anhängare av den traditionella fotbollen, men de har lyckats etablera sig i den tyska toppfotbollen de sex senaste åren och varit inblandade i toppstrider varje år. Det har dock inte genererat i någon titel ännu och i slutändan är det ändå antalet troféer som visar en klubbs storhet och stolthet. Inte hur mycket pengar man har på kontot eller hur pass stor arena man har. Union Berlins motståndare lär alltså också vara sporrade till att vinna, då de också vill ta sig till Olympiastadion för att hämta sin första tunga och stora titel. Vägen dit kommer dock inte bli enkel, då ett taggat Union Berlin med ett massivt bortafölje på cirka sju och ett halvt tusen står i vägen. Dessa sju och ett halv tusen kommer vara högljudda och genom banderoller klart och tydligt visa sitt missnöje mot motståndaren och vad de står för. 

Det går inte att nog understryka hur viktig den här matchen är för Union Berlin. Det har bara hänt fyra gånger förut i klubbens historia att man tagit sig till en semifinal i cupsammanhang. Nu ställs man inte mot vilket motstånd som helst heller, utan det är mot ett Red Bull Leipzig i toppform man möter. Nu är man verkligen fyllda av självförtroende och är redo att spela sin livs viktigaste match någonsin på onsdag. Man gör upp i Leipzig, staden där allting en gång började för den tyska fotbollen. Jag är inte särskilt skrockfull eller vidskeplig, men på något sätt känns det som att ödet har bestämt att detta ska ske den tjugonde april 2022 i gamla kulturstaden Leipzig. Då har man hela fotbollstysklands och den delen av världen som tycker om traditionell fotbolls ögon på sig. På onsdag kommet ett nytt stycke fotbollshistoria att skrivas.



 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-19 16:16:05
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig