Dortmund - VfB 1-5. Oj!!

Dortmund - VfB 1-5. Oj!!

13 år.
Efter att Mario Gomez nickat in Magnins inlägg har det varit uppförsbacke. 11 raka matcher och de senaste har varit en bonanza från hemmalaget. Mål-mål-mål.. men denna gång var det ett trött Champions League-uttömt lag som mötte Schwabens sköna stjärnor. För trots att BVB Dortmund ägde bollen, hade flest hörnor och försökte en del, så slog VfB om hänsynslöst och brutalt. Det blev många mål i Dortmund, men av sex mål, så gjordes fem av bortalaget. Sensationellt. 

VfB valde att sätta in Klimwicz och Förster från start. Castro avstängd och Kalajdzic på bänken. BVB ändrade på sex positioner efter matchen mot Zenit St Petersburg, men trots detta verkade resan sitta kvar i benen. VfB öppnade starkt. Matarazzos försäsongsträning och höga press-idé ger resultat. Hemmalagets försvar spelade både osäkert och nonchalant och både Förster och Klimowicz kunde störa högt och efter att VfB skapat en frispark, närskott och verkligen tvingat dem till att rulla mycket boll på mittfältet, så kom 1-0 för bortalaget. Emre Can krokade Klimowicz i straffområdet och även fast hemmabacken tyckte att han träffade bollen, så var straffen solklar och Silas rullade in den med Bürki åt fel håll. 
Sedan gör Claudio Reyna 1-1 och vilket mål. Guerreiro tittar upp och skickar en lång boll till höger om Kobel, Reyna når bollen, tar ned den med ena foten, låter den studsa och lyfter den enkelt med andra foten över Kobel in i bortre hörnet. Ett sagolikt vackert mål. 
1-1 i paus. 

Andra halvleken var lite rörig inledningsvis, men så lösgjorde sig Mangala från en hel hög motståndare, hittade Silas framför mål och denne tråcklade in 2-1. Nu vägde spelet, BVB hade boll, men VfB slog om hänsynslöst. En brytning framför eget mål och efter fyra-fem pass hade Borna Sosa spelat fram Förster, som gled in mellan Hummels och Emre Can och enkelt slog in 3-1 bakom Bürki. 
Nu försökte BVB att lyfta spelet, mer bollinnehav, tryck runt straffoområdet, men Bellingham missade ett uppspel, Couilibaly tog bollen, utmande Hummels och tryckte in 4-1 via stolpen. 
Oj. Sedan stod det 2-4 ett tag men Reynas mål dömdes bort för offside och istället fick Gonzales fri lejd i sista minuten och enkelt gjorde 5-1.

BVB - VfB 1-5. Helt osannolikt. Vilken match VfB gör. Hänsynslöst straffar de hemmalaget. Silas Wamangituka, Wataro Endo, Kempf och andra - lysande insats. VfB travar på i tabellen och jag kan bara lyfta på mössan och imponeras. 5-1 på Dortmund borta. Detta ger eko i världen. 

Magnus Falk2020-12-12 23:18:18
Author

Fler artiklar om Stuttgart