Lagbanner
Dortmund-mittfältaren: "En liten lättnad"

Dortmund-mittfältaren: "En liten lättnad"

Borussia Dortmund fick jobbet gjort. Efter den tunga förlusten mot Union Berlin så visade laget klass och hemmavann med 4–0 mot Bayer Leverkusen. ”Jag tycker att rubriken borde bli att vi var det mest effektiva laget”, säger Thomas Delaney till SvenskaFans.com.

DORTMUND (SVENSKAFANS.COM)
81 365 åskådare skapade en fantastisk inramning när Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen drabbade samman på Westfalenstadion under lördagseftermiddagen.
 
En tidig toppmatch som såklart var viktig för båda lagen. Men kanske ändå lite extra för Dortmund som omgången innan åkte på en 1–3-torsk borta mot Union Berlin.
 
Nu var det dags att hitta tillbaka på vinnarspåret, och det blev rejäl utdelning för hemmalaget i en match med många heta målchanser. Även Leverkusen hade sina stora lägen, men Ruman Bürki spikade igen butiken och det blev till slut en övertygande 4–0-seger för Dortmund.
 
Paco Alcacer öppnade målskyttet, Marco Reus gjorde två strutar och även Raphael Guerreiro hittade nätet i vinsten.
– Det var en härlig och en tuff match. Jag tycker att rubriken borde bli att vi var det mest effektiva laget idag, säger Dortmunds mittfältare Thomas Delaney till SvenskaFans.com efter matchen.

Hyllar fansen
 

Delaney var såklart mycket nöjd över segern och att kunna spela hem tre poäng inför det fina stödet på hemmaplan.
– Atmosfären var fantastisk. För mig är det första gången den här säsongen eftersom jag varit på bänken tidigare. Så det var bara inte spelarna i vårt lag som bidrog till en stark insats utan även fansen. Atmosfären var som sagt jättebra och efter matchen kändes det som det här var en liten lättnad för supportrarna med tanke på besvikelsen i Berlin.
 
Leverkusen hade ett antal tusen fans på plats i Dortmund. Och det var en extra speciell match för Julian Brandt. Anfallaren som så sent som i somras hämtades in från just Bayer Leverkusen.
– Vi pratade inte så mycket om det i laget. Men givetvis är det speciellt för honom. När du är ett topplag i Bundesliga så tar du spelare från andra lag ibland, det händer för många lag. Men det var såklart speciellt för honom som sagt, säger Delaney.

Tufft schema
 
Viktiga matcher duggar tätt nu för Dortmund. Nästa helg väntar Eintracht Frankfurt på bortagräs i ligan. Men allra först är det FC Barcelona som gästar på tisdag i Champions Leagues gruppspel. 

Men att möta Leverkusen två dagar innan Barcelona ska inte vara några problem enligt Delaney.
– Jag skulle säga att det hade varit svårare om det hade varit ett mindre lag som vi mött. Många har varit på landslagsuppdrag men 80 procent sitter i huvudet och vi är tvungna att vara redo.

Anton Edman2019-09-14 19:53:00
Author

Fler artiklar om Dortmund

Vågar någon tro på Dortmund ikväll?