2020-06-20 15:30

Mainz 05 - Werder Bremen

Efter förlusten mot FC Bayern: Bremen nära nedflyttning - ödesmatch i helgen

Efter förlusten mot FC Bayern: Bremen nära nedflyttning - ödesmatch i helgen

Werder Bremen säsong avgörs i bottenmötet med Mainz på lördag

Med två omgångar kvar av Bundesliga 2019/20 ligger Werder Bremen på nedflyttningsplats. En poäng upp till kvalplats, sex poäng upp till säker mark. Sex poäng kvar att spela om. Detta efter att Werder förlorat en jämn och chansfattig match mot regerande, blivande, nuvarande mästarna FC Bayern i den tredje sista omgången. Dagen därpå vann Mainz i Dortmund, samtidigt som Düsseldorf räddade en poäng i Leipzig. Bremen är nu illa ute, men ges på lördag ett gyllene läge att förbättra sina odds inför den sista omgången.

Florian Kohfledt till Werder.de efter förlusten mot FC Bayern: "Jag tycker att vi allt som allt förtjänar en poäng. I första halvlek var det en chansfattig match. Fram till Comans läge och målet vi släpper in genomförde vi vår plan på ett bra sätt. Även i offensiven hade vi perioder där vi var modiga och hittade bra kombinationer. Till exempel finns Maxis (Eggesteins) läge, och en eller två andra situationer till. I slutändan hade vi definitivt chansen att ta med oss en poäng härifrån. Summa summarum är jag nöjd med prestationen, nöjd med genomförandet av planen, missnöjd med resultatet. En poäng fanns där och vi hade verkligen behövt den. Därför känns det mest frustrerande ikväll. Imorgon blickar vi vidare mot Mainz."

Maximilian Eggestein till Werder.de efter förlusten mot FC Bayern: “Vi gör verkligen en bra match, men i slutändan vill vi ha poäng med oss, vilket vi inte lyckas med. Prestationen inger ändå självförtroende. Vi hade dock gärna gjort mål, och jag tycker vi gjorde oss förtjänta av ett mål. Nu har vi två matcher framför oss. Där måste vi göra mål för att få stanna i ligan.”

Inför Mainz - Werder Bremen
Nu står Werder Bremens existens i Tysklands högstaliga och faller med bortamatchen mot 1. FSV Mainz 05 på lördag. Seger, och Werder har god chans på kvalplats, och viss chans på klassenerhalt i den sista omgången. Poängtapp, och zweite är nära. Det här är matchen att vinna. Säsongens viktigaste. Matchen man kommer att peka på när säsongen ska summeras och säga att där, där avgjordes det. I teorin finns fler än en utväg för Bremen, men i praktiken gäller en sak: seger eller nedflyttning.

1. FSV Mainz 05 - SV Werder Bremen
Lördag 20 juni kl 15:30
Matchen visas på Viasat fotboll och Viaplay

Ludvig Sandahl2020-06-18 15:35:15
Author

Fler artiklar om Werder Bremen