Eintracht Frankfurt - VfB 1-1

En härlig dag i Frankfurt. På Commerzbank-Arena utspelades en match som var både intensiv, snabb, omfångsrik och väldigt underhållande. Eintracht Frankfurts hemmastarka lag med anspråk på Champions League och VfB Stuttgart som snart får börja att titta uppåt i tabellen. Två lag med liknande spelsystem, som lever på snabba omställningar, snabba yttrar, stark motor centralt och giftiga effektiva forwards.
Frankfurt fick ställa om sitt lag något. En skadad Tuta ersattes av österrikaren Ilsanker; centralt var Kamada skadad och Luka Jovic fick kliva in från start. Matarazzo lät Coulibaly spela istället för Castro.

Matchen så

Lagen stötte högt med laget och kunde se hur försvarsspelet hos motståndet funkade. Det var ofta bollarna spelades upp mot forwards, men VfBs försvar med Anton-Kempf-Mavropanos stod mycket bra på samma sätt som Hinteregger-Ndicka-Ilsanker hos örnarna. Silas sköt långt över efter några minuter och på andra sidan nickade Younes rakt i famnen hos en stark Kobel.
Det var mycket bolltapp centralt och kamp mellan de centrala delarna. Spelidén att gå via Kostic/Durm, Silas/Borna Sosa fanns där, men inläggen togs ned av motståndarna. Det dröjde till 30 minuten innan man såg några större chanser. Kempf tog ett långskott som var värt ett bättre öde och den irrationelle Kostic hittade Silva, som dock hittade Kobel.

Andra halvleken såg Mavropanos helt ensam på ett inlägg, men denne skickade nicken över mål. Värt ett bättre öde. Offside-mål av Frankfurt följde och några inspel av Kostic till farliga chanser för Silva och Jovic innan VfB gjorde 1-0. Återigen var det Kalajdzic som nätade. Kempf lyfte in bollen centralt och österrikaren fotade in ledningsbollen.
Men det tog bara tre minuter så hade Kostic kvitterat. Jovic sköt, bollen studsade ut till kroaten som enkelt rullade in kvitteringen. Kanske kunde KObel göra något mer vid det tillfället, men 1-1 stod det.
VfB kröp nu tillbaka och fick se örnarna från Hessen ösa på. Borna Sosa räddade en nick på mållinjen och under sluskedet öste hemmalaget på med chanser, men VfB höll undan och 1-1 blev slutresultatet.

En tempofylld match. En hel del chanser, bra insatser centralt, en mycket jobbig Kostic på kanten som skapade mycket chanser och ett stabilt centralt försvar där Kempf-Anton går från klarhet till klarhet.