2018-11-04 18:00

Mainz 05 - Werder Bremen
2 - 1

Förlust i Mainz och mardrömslott i cupen

Förlust i Mainz och mardrömslott i cupen

Tung söndag för Werder Bremen.

Efter en oväntat stark höst har Werder Bremen gått in i säsongens första svacka. Söndagens nederlag, 2-1 i Mainz, var andra raka förlusten i ligan. Detta till trots ligger man på en Europaplats, plats 6, i tabellen efter 10 fullbordade omgångar, vilket får ses som godkänt. Men trenden måste vändas. Bremens insats i Mainz beskrivs i tysk press som tempofattig och oinspirerad, även om en viss uppryckning skedde i andra halvlek. 

Florian Kohfeldt: "I första halvlek var vi inte alls med i matchen. Sedan vaknar vi, och kanske förtjänar vi att få med oss en poäng. Det finns ingen anledning till oro ännu, men vi måste helt klart ta tag i ett par saker"

Claudio Pizarro, målskytt: "Jag tycker att första halvlek är den sämsta halvleken vi gjort den här säsongen. Den var usel. Efter 1-2 är vi med i matchen, men vi skapar för lite för att kunna utjämna."

Maximilian Eggestein: "Vi börjar spela fotboll alldeles för sent. Och då räcker vi helt enkelt inte till. Vi måste börja jobba med en gång för att kunna spela vårt spel igen."

DFB Pokal
Tidigare under söndagen lottades åttondelsfinalerna av DFB Pokal, dit Werder avancerade efter seger med 5-1 mot Flensburg i onsdags. Lotten blev svårast möjliga: Dortmund borta. Matchen spelas första veckan i februari.

Nästa match för SVW: Gladbach hemma, lördag 15:30.

Ludvig Sandahl2018-11-04 21:16:00
Author

Fler artiklar om Werder Bremen