Frankfurt - Union Berlin
2 - 0

Första förlusten för säsongen

Eintracht Frankfurt överlistade Union Berlin och satte stopp för en fin obesegrad svit

Union Berlin mötte ett kompakt och välorganiserat Eintracht Frankfurt med en storspelande Kevin Trapp i mål. Union Berlin kämpade på och skapade chanser, men effektiviteten infann sig inte riktigt och ett effektivare Frankfurt kunde vid sina båda mål dra isär Union Berlins försvar. Matchbilden var annars jämn, men det ville sig inte riktigt för Union Berlin som rent historiskt har haft det svårt mot Frankfurt borta. Så blev det även denna gång.

Man brukar tala om en så kallad “Angstgegner” i Bundesliga, alltså en motståndare man har lite extra tufft mot. I Union Berlins fall verkar det vara borta mot Eintracht Frankfurt. Det var just Frankfurt som tidigt tog kommandot i matchen. Redan i den tolfte minuten kom det första målet för dem efter att ha pressat Union Berlin ett tag. Det var den gamle storspelaren Mario Götze som slog till inne i straffområdet mot ett passivt och bolltittande Union Berlin. Frankfurt kontrade snabbt och kom in med ett flertal spelare i straffområdet där Götze befann sig på en rätt stor yta och kunde enkelt bredsida in bollen i mål. Frankfurt fortsatte vara farliga framåt och i den tjugonde minuten hade lånet från Juventus, Luca Pellegrini, en giftig chans som precis gick ovanför ribban och Union Berlin kunde pusta ut. Den höga pressen från Frankfurt fortsatte att löna sig då de var på alerten efter en slarvig pass i sidled inåt mitten från Diogo Leite i den fyrtioandra minuten. Den snappade dansken Jesper Lindstrøm upp som sedan stod för en fantastisk soloräd där han bland annat gjorde bort två försvarare från Union Berlin innan han satte in den i mål bakom sin landsman. Det var det sista som hände och Union Berlin klev frustrerade av från planen i halvlek.

I andra halvlek gjordes inga förändringar och man gick ut med samma lag som man startade matchen med. Det fanns fortfarande en stark tro på att man skulle lyckas vända på resultatet. Det hade dock aldrig hänt förut under klubbens tid i Bundesliga att man lyckats komma tillbaka från underläge med 2-0. Man kämpade dock i motvind och man gjorde en del byten för att få in nya friska ben. Det hjälpte dock föga. Frankfurts Kevin Trapp storspelade i mål och släppte inte in någon av alla Union Berlins sexton skott varav fem riktades mot mål. En gnutta hopp kom dock i den sextioåttonde minuten när Randal Kolo Muani åkte på sitt andra gula kort för matchen efter en stämpling på Andras Schäfer. Nu spelade Union Berlin tio man mot elva och fick plötsligt en stark fördel med sig. Då passade man även på att kasta in lite ytterligare offensiv kraft framåt när Tim Skarke fick göra sin debut i Bundesliga i den sjuttiofjärde minuten när han kom in istället för mittbacken Timo Baumgartl. Tim Skarke bidrog med mycket energi och gav ett lyft till Union Berlin. Han hade två giftiga chanser i den sjuttionionde respektive nittiofjärde matchminuten. Det var två kraftiga och välplacerade volleyskott, men även dem räddades av Frankfurts storspelande målvakt. Det gick inte att vända underläget och rädda någon poäng för Union Berlin borta mot Frankfurt.

Man förlorade vad som var en jämn och tuff match, men serieledningen är fortfarande i behåll. Dock utan något försprång till de andra lagen nu. Nästa match är i Europa League borta mot Malmö FF och nästa match i Bundesliga är på söndag borta mott VFB Stuttgart.