Han vill bli en ny publikfavorit

Hans första match för Union Berlin blev ett halvtimmeslångt inhopp på bortaplan. Till helgen väntar hemmadebut inför hemmapubliken och nyförvärvet Sven Michel är väldigt taggad på att få träda in på gräset på die Stadion and der alten Försterei.

Debut mot klassiskt lag inför publik

Efter den bittra förlusten på bortaplan mot svårslagna FC augsburg är förberedelserna inför helgens match mot Borussia Dortmund i full gång. I tisdags hade laget träning och då blev det också en stund över för medierna på plats att prata med nyförvärvet och nya tian Sven Michel. Nästa helgs match blir något extra för honom, då han får göra hemmadebut mot förstklassigt motstånd inför tiotusentals hemmasupportrar. I Kicker kan man läsa att Trots Borussia Dortmunds fiasko mot Bayer Leverkusen med 5-2, så sa Sven Michel till de närvarande medierna att man ändå inte ska tänka att Dortmund är ett nedgånget lag efter helgens stora förlust. Han är i intervjuerna också noga med att påpeka vikten av att leva i nuet och inte drömma iväg för snabbt om Champions League, trots det gynnsamma läget klubben befinner sig i nu. Han menade att man inte skulle låta sig bländas av Dortmunds dåliga match, men att ingenting heller är omöjligt. Laget kommer kunna räkna med fansens stöd, då 10 000 åskådare släpps in till arenan på söndag. Det hjälper extra mycket i en sådan här match och är något Sven Michel verkligen ser fram emot.

En spelartyp som verkligen ger allt

Sven Michel ska på söndag göra sig älskvärd inför sin nya hemmapublik. I Kicker kan man från samma intervju läsa hur han tänker presentera sig för hemmapubliken. Han svarade att han tänker visa upp sina främsta kvalitéer som är att han är robust, bra på djupledslöpningar, att hålla i bollen och att han har en bra vänsterfot. Han tror att han och Union Berlin kommer passa varandra väldigt bra och att han kommer ”jobba arslet av sig” för klubben. Någon som bara kan hålla med och bekräfta hur Sven Michel beskrev sig själv, är den gamla Union Berlin-legendaren och expertkommentatorn på 2. Bundesliga Torsten Mattuschka. Han har både spelat med honom i FC Energie Cottbus och kommenterat hans matcher under tiden i SC Paderborn. Mattuschka känner honom väl och säger bland annat i en intervju i Berliner Zeitung att Union Berlin fått tag i en riktig mentalitetsspelare som verkligen ger allt på träningarna och har kul samtidigt. Förutom att han är en stark och fysisk spelare som går in i varje närkamp, beskriver han honom i intervjun också som en ödmjuk person som inte tar sig på för stort allvar. Han låter som en spelare för Urs Fischers manskap med rätt inställning och attityd helt enkelt.

På söndag gäller det

Till helgen får vi se huruvida alla lovande beskrivningar av honom infrias eller inte, när fansen återigen släpps in till die Stadion An der Alten Försterei. Trots att arenan bara får ta in drygt sin halva kapacitet, har vi tidigare sett förut att det ändå kan vara ganska högljutt på arenan med mindre folk där inne. Oavsett lär det koka när fyran möter tvåan. En riktigt fantastisk match att få göra sin hemmadebut på och bli det nya favoritnamnet som det sjungs ramsor om på läktarna när han gör mål för sin nya klubb Union Berlin.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-09 23:30:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig