Hedersam förlust mot Bayern

Förlustsviten fortsatte mot Bayern München.
Inte sedan hästen 2007 har VfB slagit "der Rekordmeister" på hemmaplan och de senaste åren har det varit ännu mindre roligt med rejäla förluster. Efter förlusten mot Schalke 04, så förväntade man sig lite räfst och rättarting och det ryktades om att Waldemar Anton skulle få titta på från en sidobänk, men när laget sprang ut, så var Anton med som ytterback igen och då Borna Sosa var avstängd så tog Hiroki Ito vänsterbackplatsen och DanAxel Zagadou blev mittback.VfB startade således med fyra mittbackar i försvaret och en intressant duell med den rätt långsammre Anton mot den hypersnabbe Alphonso Davies. Bayern luftade unge Stanisic på högerbacken och lät spelarwe som Gnabry, Mané, Sané och Pavard vila upp sig inför den kommande matchen mot PSG.
Publiken när det gäller Südschlager är alltid uppvevad till max. Som ett gammalt positiv på ett tivoli, sombara fortsätter och fortsätter och nu vräkte de på med pyroteknik också, så att dimman inte var långt ifrån Lützen-dimma. Tjock, färglad, men utan en kung Gustav II Adolf.

VfB gjorde en riktigt bra match denna gång. Högoktanigt, intensivt, hög press, bra löpvilja och bra täckning av yta. Bayern München kom inte fram med några större attacker utan fick förlita sig till enskilda spelares initiativ. Jamial Musiala testa med en dribblingsräd in i straffområdet, men likt andra gryningsräder så blev han upptäckt och skottet blockerades.
VfB hade chanser genom Silas och sedan Mavropanos nick, som de Ligt slog undan på mållinjen. Det var tempo, takt, trummor och VfBs fans vädrade någon form av oanad framgång. Då gjorde Mathijs de Ligt 1-0 på ett skott, som troligtvis tog Mavropanos och ställde Bredlow något. Bollen i mål. 1-0 till Bayern strax före paus.
Efter en relativt händelselös första kvart i andra halvleken tog det fart igen då Thomas Müller vred up blicken, såg Chopo-Moting helt fri till höger och denne fick passen och gjorde 2-0.
Nu reagerade Nagelsmann. Man kan ju tro- ny stänger han matchen? - men tre inhoppare med namn Mané, Sané och Gnabry innebär knappast att man stänger matchen, snarare att man kontrollerar och håller bollen. Enormt svårt för VfB att få tag på bollen, men i den 88e minuten lyckades Tiago Tomás hitta ett inlägg till nyinsatte Peréa och denna reducerade.
Liv i matchen igen och strax före avslutningen fick Coulibaly chansen, men hans försök gick strax utanför. "Schlusspfiff" och 2-1 till FCB.