Hedonism vs Epikurism

Prata om att det har funnits en längtan efter något bra. 
En hedonistisk känsla har ankommiit till Bad Cannstatt. Den kom redan förra sommaren från franska ligan, men har förfinats, byggts på och har nu slagit ut i sin blom. Serhou Guirassys framfart i Bundesliga har försatt Baden-Württembergs huvudstad i lyckorus. VfBs nummer nio ligger i topp på skytteligan med åtta gjorda mål på fyra matcher; VfBs fans skriver på twitter "Who the fuck is Harry Kane?" och glädjen i Vfbs fans är total, bortom alla gränser och visar på en salighet, en hedonism man inte sett på mycket länge. 
För efter flertalet år i sörja, smörja och problem, så visar Schwabens stolthet upp en resoluthet, ett målskytte, sammanhållning och moral, som man inte sett på länge. 14 mål av VfB på de första fyra matcherna har man inte gjort sedan säsongen 1984/85 och det är den bästa säsongsstarten sedan 2004/2005. Inte konstigt VfBs fans och Stuttgart generellt just nu är i molnhöjd och ser en fantastisk början på säsongen. Nästa vecka kommer Darmstadt till MHPArena och det borde rimligtvs betyfa ytterligare tre poäng. kanske ännu mera baljor för Guirassy, denna hattrickhjälte som fick ameknamnet "Hatriguirassy". 

Samtidigt måste VfB lära av den gamle grekiske filosofen Epikuros. Han var samtida med Platon, Aristoteles och de andra tyckarna, men till skillnad från dessa, som hittade på tankar, vetenskaper och framsteg, så gjorde Epikuros en Tjuren Ferdinand. Han manade till sinneslugn. Hans främsta uttryck var "Njut, men med förnuft". 
Det är just detta som en annan del av fansen vill uppmana till. "För guds skull. Fyra matcher. Allt... precis allt kan hända". Att låta en känsla som att vara "Top of the World" bara för att en spelare har dunkat in mål de första fyra matcherna och resultaten gått klubbens väg; det är det mest korkade man kan göra. Sebastian Hoeness vet om det, klubben vet om det och man tar klassiskt nog "en match i taget"och just i dagsläget är denna devis så korrekt. Årets mål måste vara att förbättar status från fjol, att etablera sig i mitten av ligan och sedermera ta sats på Europaspel. Låt inte hedonismen fara iväg och man söker bara lycka. Låt "njut men med förnuft" råda. 

 

Magnus Falk2023-09-18 16:35:39
Author

Fler artiklar om Stuttgart