Lagbanner
Inför Karlsruhe i cupen: Ska vi fortsätta få drömma?

Inför Karlsruhe i cupen: Ska vi fortsätta få drömma?

Efter den gångna helgens besvikelse har det nu blivit dags att försöka rikta fokus mot kvällens cupmatch där HSV och Karlsruhe gör upp om en biljett till semifinalen.

Att lägga tid på att dissekera den gångna helgens nederlag mot ärkerivalen Werder Bremen är sannerligen inget jag varken har lust till eller anser vara nödvändigt. Utan låt oss bara konstatera att spelarna vek ned sig – vilket innebär att vi inte längre är den enda professionella fotbollsföreningen i Tyskland som den här säsongen är obesegrade på hemmaplan.

Jakten på en uppflyttning till Bundesliga fortgår dock från och med på lördag, men innan dess har det blivit dags för cupspel då HSV i kväll ska spela kvartsfinal mot Karlsruhe hemma på ett förhoppningsvis stämningsfullt Volksparkstadion.

Sex veckor har hunnit passera sedan den där magiska aftonen i Köln då HSV efter en minst sagt dramatisk och gastkramande tillställning kunde besegra domstadens stolthet och fira den säkrade kvartsfinalsbiljetten. Nya glädjerop utbröt tolv dagar senare när lottningen ägde rum och det stod klart att vi dragits mot Karlsruhe.

Sedan dess har drömmarna om en final på Olympiastadion i maj ständigt varit närvarande, även om man som supporter till HSV vet med sig att drömmarna sällan blir till verklighet. Men vad skulle vi ta oss till om vi inte fick lov att ens fantisera om framgångar?

HSV kliver in till mötet som klara förhandsfavoriter då vi som jag tidigare nämnde varit obesegrade på hemmaplan samtidigt som Karlsruhe visat upp en svajig form utanför Wildparkstadion. Men nu när det är bevisat att vi faktiskt kan förlora hemma på Volksparkstadion lär gästernas hopp om en seger ha växt sig större.

Eftersom spelet sett allt annat än fläckfritt ut i de två senaste matcherna får vi förutsätta att Tim Walter väljer att agera genom att möblera om i startelvan. Ska man tro på vad tysk media förutspår kommer Ludovit Reis och Faride Alidou petas till förmån av David Kinsombi och Giorgi Chakvetadze. Framför allt Alidou har på senare tid varit under isen och det går inte längre att känna igen honom jämfört med den spelaren han var i höstas där han i match efter match satte skräck i motståndarnas försvar. Så det går inte att påstå annat än att en förpassning till bänken vore på sin plats.

Om vi ska ta oss en snabb titt på våra motståndare så kan vi fastställa att Karlsruhe har stått för en hygglig säsong så här långt där höjdpunkterna är när man i den andra omgången slog ut Bayer Leverkusen ur cupen samt bortasegern mot Schalke i höstas. Christian Eichner och hans manskap har bevisat att man på en bra dag kan mäta sig med samtliga klubbar i den tyska andraligan, och uppenbarligen även rå på större aktörer. Man har dock också bevisat att det saknas en kontinuitet då det finns ett gäng bottennapp att välja mellan. Men överlag har man stått upp bra mot de starkare klubbarna och lär kliva in på Volksparkstadion taggade till tänderna.

Så även om Karlsruhe får betraktas som en gynnsam motståndare är det i grund och botten en lurig opponent och det skulle förvåna mig om de inte bjuder upp till dans när något så värdefullt som en semifinal i cupen står på spel.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Kinsombi, Kittel – Jatta, Glatzel, Chakvetadze

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-03-02 07:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV