Lagbanner
Moin Moin Artjoms Rudnevs

Moin Moin Artjoms Rudnevs

Nu är det officiellt, Artjoms Rudnevs har undertecknat ett kontrakt till 2016 med Hamburger SV. Frank Arnesen är mycket nöjd och säger att han och hans scouter har studerat Rudnevs både länge och intensivt. ”Han är en extrem hungrig kille och en som också mänskligt passar bra till vårt lag, han kommer att hjälpa oss inte bara sportligt utan också mentalt”, berömmer Arnesen.

Under sin tid i Lech Posen har Rudnevs gjort 33 mål på 56 matcher och i HSV kommer han att ersätta Mladen Petric. För hsv.de har Rudnevs gett sin första intervju och här nedan följer en sammafattning av vad vår nye anfallare hade att säga.
 


Hjärtligt välkommen till Hamburg. Allra först en viktig fråga, i internet och i medier skrivs ditt namn på olika sätt. Vad vill du bli kallad i Tyskland? Artjoms eller Artjom, Rudnev eller Rudnevs?

Rudnevs: Artjoms Rudnevs, det är den lettiska formen av mitt namn. Rudnevs kommer jag självklart också ha på min tröja.
 
Rudnevs berättar att under de två senaste dagarna har han genomgått läkarundersökning och skrivit under ett kontrakt och säger att han är glad över att allt är klart nu. HSV är en stor utmaning för honom och ett viktigt steg i hans utveckling som spelare.
 
Frank Arnesen har kontaktat dig för flera månader sedan. Var det genast klart för dig att du vill till HSV?

Rudnevs: ”Det stämmer. Mycket tidigt hade jag ett möte med Frank Arnesen. HSV har ett utmärkt rykte, klubben har stor tradition, ett lag med många bra spelare och därtill en fantastisk arena i en fantastisk stad. I den polska ligan berättade alla spelare endast gott om HSV. Jag sa till Frank Arnesen redan efter vårt första samtal att jag definitivt vill komma hit”.
 
 

Trots att Rudnevs under våren fått flera riktigt bra erbjudanden från engelska klubbar valde han att komma till HSV, tack vare Arnesen.

Rudnevs: Han berättade för mig om klubbens filosofi. HSV vill ha ett ung utvecklingsbart lag, ett som i de kommande åren kan spela på hög nivå. Han övertygade mig om att vilja vara en del av det. Jag vill ta mitt nästa steg tillsammans med detta lag och tillsammans ska vi vara framgångsrika. Klubbens mål är att så fort som möjligt åter spela i Europa och det vill jag också.  
 


Den gångna säsongen var svår för HSV som kämpade mot nedflyttning, något som också gjorde att Rudnevs fick vänta på sitt kontrakt. Var du rädd för att det inte skulle lyckas?

Rudnevs: Jag är i grunden en optimistisk människa men naturligtvis korsade jag fingrarna och försökte följa allt via internet. Jag såg så många matcher jag kunde för att få veta hur det gick och det gick ju bra till slut. Bundesliga är säkert en av de starkaste ligorna i Europa, det säger inte bara jag utan också många experter. Men det är säkert svårt att göra mål i alla ligor, därför hoppas jag på att lyckas också i Tyskland. Det är ett viktigt steg för mig i min utveckling, jag vill spela och slå mig igenom här. I varje lag och i varje ny land är det till en början svårt och det går endast ifall man jobbar hårt. Jag är beredd på att jobba hårt och jag vill få maximal framgång tillsammans med laget och göra så många mål som möjligt.
 
”I Lech Posen spelade vi i Europa League och mötte lag som Manchester City och Juventus Turin, mot Juve gjorde jag tre mål, något som gav mig mycket självförtroende. Vi hade ett starkt lag i Lech Posen, ett som var sammansvetsade, endast så är det möjligt att nå stora framgångar. Det hoppas jag att vi uppnår också här i Hamburg”.
 



Välkommen till Rothosen Artjoms Rudnevs
 


"Sechsmal deutscher Meister, einmal Europa-Sieger, immer erste Liga - HSV"
 

Helena Marjakangas2012-05-11 21:48:04
Author

Fler artiklar om Hamburger SV