Lagbanner
Moin Moin René Adler

Moin Moin René Adler

För över två månader sedan genomgick René Adler läkarundersökning och för någon vecka sedan godkände klubbens AR värvningen. Men först nu är det officiellt, idag torsdag skrev René Adler under ett femårskontrakt med Hamburger SV.

Tillsammans med sin flickvän Lilly, sina föräldrar och sin agent är René Adler i Hamburg för att se sig om på sin nya arbetsplats. Och självklart gav han en liten intervju för hsv.de.
 


René, hjärtligt välkommen till Hamburg. Du har skrivit på för fem år, vad är dina förhoppningar under denna tid för laget och för dig personligen?

Adler: Jag hoppas att jag som en del av laget kan se till att vi spelar bra fotboll här i Hamburg och att vi kommer tillbaka till internationella scenen. En klubb som HSV måste spela internationellt, det hör helt enkelt till för en klubb med denna tradition. Jag tror att alla ser det så.

 
Vad var avgörande för att du beslöt dig för HSV?

Adler: Det tog inte lång tid, till en början var det en magkänsla. Att det kan passa mig bra i Hamburg och sedan kom naturligtvis samtalen med Frank Arnesen och Thorsten Fink. De var helt öppna och ärliga och vi var genast på samma våglängd. De båda presenterade mig klubbens perspektiv och framtidsplaner och jag tror att här kommer att utvecklas något riktigt bra. Och jag vill bidra till detta. Efter min långa skadeperiod var det inte självklart för mig att se hur en klubb kämpar så hårt om mig. Det var imponerande och avgörande för att jag bestämde mig för HSV.

 
I Leverkusen tränade du med laget sedan mars och har spelat några matcher i Regionalliga. Hur frisk känner du dig?

Adler: Jag tror förra året har gjort mig än starkare. Det var en hård tid och under rehabträningen fick jag gå igenom många dalar. Men till slut betalade sig allt och jag känner att jag är i toppform och jag är beredd.
 

Är landslaget igen ett mål för dig?

Adler: Naturligtvis förblir det ett stort mål för mig. Jag har självklart inte släppt det och jag står hela tiden i kontakt med Andreas Köpke. Men allra först måste jag prestera i HSV.
 

Nu gäller det att snabbt bli hemmastadd i Hamburg, vad tar du med dig till Hansastaden?

Adler: Jag tar med mig min flickvän Lilly. Vi gläder oss verkligen och vi vill snabbt bli en del av denna sköna stad och hitta ett nytt hem här.




Hjärtligt välkommen till Hamburg René Adler


 
"Sechsmal deutscher Meister, einmal Europa-Sieger, immer erste Liga - HSV"

Helena Marjakangas2012-05-17 19:09:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV