Lagbanner
Volksparkstadion, 2024-04-20 20:30

Hamburger SV - Holstein Kiel

Inför Kiel: Rädda det som räddas kan
Hamburg tar under lördagen emot serieledande Kiel

Inför Kiel: Rädda det som räddas kan

Trots att det återstår fem matcher av ligaspelet så känns det som att Hamburgs säsong redan är över. Hamburgbåten har läckt under en längre tid och nu står man mer eller mindre på grund.

Känslorna hos en supporter i slutet på en fotbollssäsong kan se väldigt annorlunda ut beroende på vilket lag du hejar på. Vissa fylls av förväntan och glädje medan andra sköljs över med ilska och besvikelse. Vad känner en Hamburgsupporter? Jag kan givetvis bara svara för mig själv men ordet som summerar känslorna bäst är likgiltighet. Tränarbytet, Walter ut Baumgart in, fick inte önskad effekt. Efter vinteruppehållet har spelet sett krampaktigt ut och resultaten har uteblivit. Hamburg har ramlat ner till en fjärdeplats i ligan och med fem matcher kvar att spela finns ingenting som talar för att klubben kommer ta steget tillbaka till Bundesliga. 

Att Hamburg inte har lyckats prestera bättre med den här truppen är för mig en gåta. Ifjol tog man noll poäng över två matcher mot Magdeburg, i år blev det noll poäng över två matcher mot Osnabruck, helt ofattbart. Istället för Hamburg ser det i skrivande stund ut som att ärkerivalen St Pauli kommer att steget upp, helt ofattbart. Det brukar heta att tabellen inte ljuger och i maj när vi sammanfattar säsongen kommer det återigen bli smärtsamt tydligt, Hamburg har inte i Bundesliga att göra. 

Det är svårt att sia om vad ännu ett misslyckande betyder för klubben i norra Tyskland men vad som mer eller mindre står klart är att flera bärande spelare kommer att lämna klubben. Glatzel, Benes, Reis och Heuer Fernandes är några spelare som kommer att se sig om efter klubbar högre upp i seriesystemet och undertecknad har svårt att se hur dessa spelare ska ersättas. Hamburg har under sin långa sejour i zweite alltid varit med i toppen av tabellen, men frågan är om det verkligen kommer att fortsätta så. Hur mycket det än tar emot så bör man nog, om man inte redan har gjort det, förlika sig med att Hamburg är ett andra ligalag, precis lika mycket som Nurnberg eller Karlsruher. 

Säsongen är inte över, det återstår fortfarande fem omgångar. Nu handlar det om att rädda det som kan räddas. kanske är det läge att spela de spelare som är tänkta att vara kvar i klubben, börja spela på ett sätt som kan vara vägvinnande nästa år och bjud åtminstone oss supportrar på en derbyseger, för gud vet när vi kommer spela ett stadsderby igen. 

Under lördagen väntar en hemmamatch mot Kiel, serieledande Kiel. Hur matchen slutar? Absolut ingen aning och ska jag vara riktigt ärlig så spelar det ingen roll. 

Samuel Zurawski2024-04-20 12:12:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV