Lagbanner
Botten mot toppen i strålkastarljusen

Botten mot toppen i strålkastarljusen

HSV hoppas kunna följa upp storsegern senast genom att även besegra Bochum på bortaplan och därmed en gång för alla bryta den dystra bortatrenden.

Blott fyra dagar efter triumfen mot Nürnberg hemma på Volksparkstadion väntar nästa match för uppflyttningsjagande HSV. Den här gången är det Bochum som står för motståndet, och det borta på klassiska Ruhrstadion.
 
När jag var boende i Tyskland var jag ingen större beundrare av ligamatcher på veckodagar. Speciellt inte under vintermånaderna då termometern var under nollan och det blåste snålt inne på läktarna. Ofrivilligt tillbaka på svensk mark känns det däremot nu lite uppiggande att få se sitt favoritlag spela match en måndagskväll – även om jag givetvis lider med mina tyska kamrater som tvingas offra sömn och energi för att fullfölja deras plikt. Nämligen att heja fram HSV till den första vinsten på bortaplan sedan 1974.
 
Nej, okej, riktigt så illa ställt är det faktiskt inte. Men faktum är att vi inte lyckats ta tre poäng utanför Hamburg sedan den 25 augusti förra året (!). Att vi trots det har väldigt goda chanser att nå en uppflyttning är egentligen enbart befängt, men det är inget som jag har lust att beklaga mig över.
 
I stället är det positiva tankar som jag hoppas kunna förmedla. För det såg ju överlag så väldigt bra ut senast mot Nürnberg, och det speciellt under den första halvleken där vi spelade med ett enormt självförtroende. Skärpan i avsluten kan fortfarande förbättras, men fyra mål får man vara tillfreds med efter den minst sagt bleka avslutningen på hösten och förhoppningen är nu att Dieter Hecking lyckats hålla stämningen uppe i truppen under den gångna helgen. 
 
På pappret ska Bochum inte vara något större problem. Klubben parkerar inför kvällens möte på negativ kvalplats och har inte vunnit mer än fyra matcher den här säsongen. Dock har man bara förlorat en gång på hemmaplan, och den statistiken är inte särskilt munter att ta del av. Samtidigt är HSV ett av de lag som ska ha det som krävs för att försämra den statistiken och vi kan bara hålla tummarna för att spelarna fullkomligt struntar i vad siffrorna säger när man kliver ut på Ruhrstadions gräsmatta.
 
Senast det begav sig vann HSV efter att Lukas Hinterseer gjort matchens enda mål, som inför den här säsongen anslöt från just Bochum. Anfallaren hoppas förstås återigen få visa sin gamla klubb vad han går för och om det är någon som bör vara taggad till tänderna är det han. Dessutom är han väl medveten om att Joel Pohjanpalo flåsar honom i nacken, så det gäller att han kliver fram och bevisar att han förtjänar sin startplats.
 
En sämre start på veckan än att få se HSV jaga tre poäng under strålkastarljusen hade man kunnat ha. Nu är det bara till att hoppas att vi slutligen lyckas bryta det dystra bortafacit och därmed återtar andraplatsen i tabellen från VfB Stuttgart – som likt Arminia Bielefeld tappade poäng den här omgången.
 
Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Sport Premium och ViaPlay.
 
Preliminär laguppställning:
Heuer Fernandes – Beyer, Letschert, van Drongelen, Leibold – Fein – Dudziak, Schaub – Jatta, Hinterseer, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-03 06:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV