Lagbanner
Bottenlöst uselt - det är dags att sluta drömma
Hamburg stod för en ny undermålig insats.

Bottenlöst uselt - det är dags att sluta drömma

Ny nykomling på schemat, nytt haveri. Positiva vindar har utvecklats till klass tre-varning och Hamburg ser ut precis som vanligt.

För drygt tre veckor sedan, efter segern mot Hansa, skrev undertecknad, och jag citerar ” Det känns verkligen annorlunda i år, på riktigt den här gången”. För visst var det känslan? Men ack så fel man kan ha – igen. En minst sagt frustrerande förlust mot nykomlingen Elversberg (!), följdes under fredagen upp med en patetisk insats mot nästa nykomling, Osnabrück. Ett Osnabrück som i omgången innan förlorade med 7–0 mot Hannover. Det är svårt att sätta ord på Hamburgs senaste insatser, adjektiven räcker liksom inte till. Jag önskar att man behövde rota länge i arkivet för att hitta två så usla insatser som mot Elversberg och Osnabrück, sanningen är dock att de är relativt regelbundna.

Att Hamburgs trupp är värd tre, fyra gånger så mycket som både Elversberg och Osnabrück återspeglas sannerligen inte nere på fotbollsplanen. Det är egentligen ett under att sifforna under fredagen stannande vid 2–1, 5–1 hade varit mer logiskt. Notera också att det var Osnabrücks första seger för säsongen. De positiva vindarna har utvecklats till en fullständig storm och Hamburg ser ut att vara i upplösningstillstånd.

Allt är tillbaka som vanligt, från att det kändes annorlunda till att allt känns exakt som vanligt. Så, vad gör vi nu? Glömmer och går vidare? Frågorna är många, men den som verkligen måste lyftas är, ska Tim Walter fortsätta att leda det här laget? Personligen tror jag inte att det spelar någon roll vem som leder laget. Jag förstår att man framstår som en tokstolle, dåre eller något ännu värre. Jag får helt enkelt stå med mössan i hand och erkänna, jag var naiv – igen.

Att konstatera. Återigen har vi blivit bedragna. Det spelar ingen roll vilka som spelar. Det spelar ingen roll vem som tränar. Det spelar ingen roll hur mycket pengar som spenderas. Det är över, drömmen om ett liv i Bundesliga är över - nu gäller det bara att förlika sig med den tanken.

 

Samuel Zurawski2023-09-22 20:47:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV