BWT-Stadion am Hardtwald, 2023-05-28 15:30

0 - 1

Definitionen av antiklimax - nu väntar nytt kval
Hamburg var minuter från att ta steget tillbaka till Bundesliga

Det blev en helt sanslös upplösning av 2. Bundesliga. Länge såg det ut som att Hamburg äntligen skulle ta steget upp, Heidenheim ville dock annat och nu väntar ett nytt kvalspel.

Det fanns inga frågetecken inför den sista omgången. För att HSV skulle ta steget upp krävdes det seger borta mot Sandhausen, samtidigt som Heidenheim behövde tappa poäng i bortamötet med Jahn Regensburg. Efter 45 minuter var det HSV som hade greppet om andraplatsen. Dompe gav, genom en vacker volley, nordlaget ledningen redan i den tredje minuten och gästerna hade även bud på mer. Samtidigt i södra Tyskland hade Heidenheim inte lyckats få hål på Regensburg.

Själva matchen mot Sandhausen är inte mycket att analysera, helt ärligt var pulsen hos undertecknad så pass hög att det var svårt att reflektera över vad som hände nere på plan. Vad som dock inte gick obemärkt förbi var att Regensburg gjorde både 1-0 och 2-0 i mitten på den andra halvleken. Supportrarna jublade högt runt om på arenan och uppflyttningen kändes väldigt, väldigt nära.

Sista ordet var tyvärr långt ifrån sagt. Heidenheim reducerade till 1-2 i den 58:e minuten, Hamburg hade sin 1-0-ledning intakt. När klockan tickade upp på 90 så var det fortfarande HSV som hade platsen till Bundesliga i sina händer. Någonstans här vände allt. I Regensburg valde fjärdedomaren att dunka på med 11 tilläggsminuter, åtminstone 6 för många om du frågar mig. Inte nog med det, i den 93:e minuten tilldelades Heidenheim en otroligt tveksam straff. Parallellt med straffen i Regensburg blåste domaren för full tid i Sandhausen. Fansen stormade planen, spelarna firade och många verkade tro att uppflyttningen redan var ett faktum.

Så blev det inte.

Heidenheim slog in straffen till 2-2 och i den 99:e (!) minuten skickade skyttekungen, Kleindienst in 3-2. Festen i Sandhausen kom av sig, glädje blev till sorg och sången tystnade. HSV var minuter från att göra det som klubben har strävat efter i fem säsonger, ta steget tillbaka. Istället för champagne och en vecka av festande ska laget ställa om för att spela kval mot Stuttgart

Och redan på torsdag är det dags för den första av två kvalmatcher. Förra säsongen lyckades inte laget att bräcka Hertha Berlin, känslan är att Stuttgart kan bli än tyngre. Kommer HSV att kunna vrida på igen, eller gick luften ur fullständigt efter den här helt hemska avslutningen?

Två matcher återstår av säsongen - två mer än vad undertecknad klarar av.