Lagbanner
Del IV: Spelarna som lyckats efter de lämnat HSV

Del IV: Spelarna som lyckats efter de lämnat HSV

Genom årens gång är det flertalet mindre lyckade spelare som fått ett rejält uppsving i karriären efter de lämnat HSV. Det har nu blivit dags att rada upp dem.

Det fjärde delen av den här artikelserien blir också den sista. Undertecknad känner att det får vara nog med självplågeri för den här gången och nöjer sig således med att lista 20 spelare som fått ett uppsving efter att de lämnade Hamburg.
 
 
 
Albin Ekdal – såldes till Sampdoria för 2 600 000 €
Det ska sägas att Ekdal aldrig var undermålig i Hamburg, tvärtom var han faktiskt alltid en av de bättre på planen – när han väl var i speldugligt skick. Som bekant hopade skadorna sig och varje säsong missade han minst tio matcher på grund av sina återkommande besvär. Efter tre år lämnade han för spel i Italien och plötsligt har skadorna avtagit och han har varit en av Sampdorias bärande spelare, ibland med kaptensbindeln runt armen.
 
Per Ciljan Skjelbred – såldes till Hertha Berlin för 1 300 000 €
Som den tredje norrmannen någonsin kom Skjelbred till HSV för nio år sedan efter över 200 framträdanden för Rosenborg. Under sin första säsong som utlandsproffs fick han oerhört skralt med speltid, men under den efterföljande testades han som yttermittfältare och blev plötsligt bofast i startelvan. Dock var han inte nöjd med att tvingas spela på en position han inte trivdes med och lånades ut till Hertha Berlin medan Pierre-Michel Lasogga gick i motsatt riktning. Till sommaren vänder han hem till sitt älskade Rosenborg igen efter sju lyckosamma år i den tyska huvudstadsklubben där han varit en spelare att lita på i ur och skur. 
 
Jeffrey Bruma – återvände till Chelsea efter lån
Under två säsonger lånades Bruma in från Chelsea. Mittbacken var en spelare den engelska huvudstadsklubben trodde på i framtiden, men efter ett par mediokra år i Hamburg fanns han inte längre med i deras framtidsplaner. I stället såldes han till PSV Eindhoven och därefter tog det inte lång tid innan han återtagit sin plats i det holländska landslaget samtidigt som marknadsvärdet ökade markant.
 
Jacopo Sala – såldes till Hellas Verona för 100 000 €
Likt Bruma kom även Sala från Chelsea, dock permanent i stället för lån. Särskilt stort avtryck hann italienaren inte göra under sina två år i HSV bortsett från när han mycket överraskande gjorde ledningsmålet mot Bayern München. Hellas Verona blev nästa destination efter Hamburg och där började karriären ta fart. I dag är 28-åringen en habil Serie A-spelare som förutom Hellas även representerat Sampdoria och SPAL.
 
Hanno Behrens – lämnade kostnadsfritt till Darmstadt 
Sju år i klubben men aldrig ett framträdande för seniorlaget. Det fick han däremot hos Darmstadt i tredjeligan, där han var en av deras bättre spelare. Efter två säsonger lämnade han för Nürnberg och har där under fem år varit en stabil pjäs – varav han de senaste tre varit lagkapten. Ironiskt nog ryktades han förra sommaren vara en av spelarna HSV visade intresse för, men blev kvar nere i södra Tyskland.

» Del III: Arslan, Besic, Hennings
» Del II: Badelj, Berg, Rincón
» Del I: Waldschmidt, Kostic, Tah

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-19 19:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV