Lagbanner
Drömmarna om succéspelaren krossade

Drömmarna om succéspelaren krossade

Niklas Dorsch var länge en spelare som kopplades samman med HSV. Nu står det klart att den lovande mittfältaren i stället flyttar till Belgien.

Trots erbjudande om att förlänga sitt utgående kontrakt med Bayern München valde Niklas Dorsch att lämna rekordmästarna för att gå sin egen väg i hopp om att förverkliga sina drömmar om att bli ett fotbollsproffs.
 
Valet föll till mångas stora förvåning på Heidenheim som under tränare Frank Schmidts styre tagit sig hela vägen från Oberliga till 2. Bundesliga. Det här var för två år sedan och spolar vi fram till nutid kan vi konstatera att Dorschs val var helt rätt.
 
Mittfältaren visade nämligen omgående framfötterna och blev snabbt lagets viktigaste spelare. Under sin första säsong ledde han klubben till en femteplats – vilket var Heidenheims bästa placering någonsin – och den här säsongen kom man trea och fick kvala mot Werder Bremen om en plats i Bundesliga. Kvalspelet förlorade man på grund av bortamålsregeln och besvikelsen var naturligtvis stor i Heidenheim.
 
Redan för ett år sedan uppstod spekulationer om att HSV ville värva Dorsch och göra honom till navet på mittfältet. I stället anslöt både Jeremy Dudziak och David Kinsombi, men ryktena levde vidare och så sent som i mars växte de sig allt större efter att 22-åringen reste till Hamburg tillsammans med sin agent och Tobias Schweinsteiger (assisterande tränare i HSV).
 
Nu kan vi dock en gång för alla slå fast att Dorsch inte kommer till HSV. Åtminstone inte inom den närmaste framtiden då han i dag gjorde klart med belgiska KAA Gent. Ett klubbval som återigen väcker stor förvåning då det var många som trodde han skulle gå till ett lag hemmahörande i Bundesliga.
 
Sett till hur väl det föll ut i Heidenheim får vi både hoppas och tro att det kommer gå bra för honom även i Gent, där han blir lagkamrat med Mikael Lustig och ska drillas av den danske tränaren Jess Thorup. Dorsch är trots allt inte mer än 22 år gammal och har fortfarande framtiden framför sig. Förmodligen kommer vi en dag få se honom i Bundesliga, och kanske är det då en klubb i stil med Borussia Mönchengladbach eller Bayer Leverkusen som lägger vantarna på honom.
 
Eller så blir det kanske till Hamburg flyttlasset går? Då krävs det först att HSV får ordning på torpet, tar steget tillbaka till Bundesliga och satsar mot att bli det topplag vi en gång i tiden var. Just nu känns det som en evighet bort, men vem vet, ibland går saker och ting fortare än vad man kan tro.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-07-22 21:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV