Lagbanner
En ny säsong närmar sig - det här har hänt i HSV
Walter får ytterligare en chans att leda klubben upp i Bundesliga.

En ny säsong närmar sig - det här har hänt i HSV

En ny säsong i zweite bundesliga står för dörren. Här kommer en sammanfattning av vad som har hänt i Hamburg under sommaren.

Hamburg laddar om för ytterligare ett år i zweite bundesliga, en mening och ett konstaterande undertecknad är ganska trött på. Nåväl, arbete med att bygga en ny trupp inför seriestarten har varit intensivt och på pappret framgångsrikt. Här kommer en genomgång av både spelare in och ut.

Sportchef och tillika direktör Jonas Boldt har återigen visat hur skicklig han är när det kommer till att förhandla kontrakt och locka över spännande spelare till Hamburg. Efter kvalförlusten mot Stuttgart var det många som befarade att spelare som Sebastian Schonlau, Robert Glatzel och Ludovit Reis skulle lämna klubben för spel i erste bundesliga. Det skulle dock inte ta många veckor innan klubben basunera ut att både Glatzel och Reis hade skrivit på nya kontrakt, en nyhet som gav stort jubel hos HSV-anhängarna. De första och kanske viktigaste pusselbitarna föll alltså på plats, låt oss nu ta en närmare titt på vilka nya bekantskaper som har anlänt till Volksparkstadion inför säsongen 23/34.

Immanuel Pherai – Den 22-årige offensiva mittfältaren har hämtats från Eintracht Braunschweig. Holländaren stod för en stark fjolårssäsong och noterades för 10 mål och 7 assist på 29 matcher. Pherai jagades av många klubbar, bland annat Schalke, och många hoppas nu att han kommer vara en framträdande spelare i die rothosen nästa säsong.

Levin Öztunali – Barnbarnet till HSV-legendaren Uwe Seeler kommer från Union Berlin till Volkspark på free transfer. Den 27-årige mittfältaren startade sin proffskarriär i Hamburg 2006 och lämnade klubben 2013 för spel i Bayer Leverkusen. Öztunali har ett imponerade CV med över 200 matcher i bundesliga och ett u21 em-guld med Tyskland 2017. Förra säsongen blev det dock snålt med speltid. Förhoppningsvis kan Öztunali, med regelbunden speltid, hitta tillbaka till sitt forna jag.

Guilherme Ramos – Även Ramos plockades in på free transfer, mittbacken ansluter från vänskapsklubben, Arminia Bielefeld.  Den 191 centimeter långe mittbacken har 13 framträdande i bundesliga och 23 matcher i zweite under de senaste två säsongerna. När ”Vusko” stängdes av under förra säsongen blev det kännbart att alternativen i backlinjen var för få, nu är den positionen bättre bemannad och det blir intressant att se vem Walter kommer att välja bredvid Schonlau.

Dennis Hadzikadunic – Ytterligare en svensk väljer att testa lyckan i Hamburg. Det är nog många som känner igen mittbacken efter sina säsonger i Malmö FF. Svenskar och HSV har inte varit någon bra kombination de senaste åren, kanske är det positivt att Hadzikadunic faktiskt valt att representera det bosniska landslaget. 24-åringen spenderade förra säsongen i La Liga med Mallorca, där det bara blev åtta matcher. Kontraktet med HSV sträcker sig bara över en säsong.

Ignace Van der Brempt – 21-årige Van der Brempt är HSV senaste tillskott. Ytterbacken hämtas in på lån från RB Salzburg. Belgaren används främst som högerback, en position HSV var tvungna att förstärka. Trots sin ringa ålder har Van der brempt redan över 60 matcher på seniornivå, bland annat 6 i UEFA Champions League och 3 in the UEFA Europa League. Han var också en del av belgiens trupp under under senaste u21 EM.

För att summera känns det som att Hamburg har gjort ett mycket starkt sommarfönster. Förlängningarna av nyckelspelare kombinerat med ett gäng intressanta nyförvärv gör att truppen känns starkare än i fjol. Ska man tro på ryktena så är inte Boldt och co klara på övergångsmarknaden. Fortfarande letar klubben alternativ på ytterbackspositionen.

Det är också ett antal ansikten som har lämnat klubben för nya äventyr. Sonny Kittel lämnade vid sitt kontraktslut och kommer fortsätta sin karriär i Polen. Maximilian Rohr, som var på lån hos Paderborn under den gångna säsongen, har nu flyttat permanent. Rohr får sällskap av Filip Bilbija, det blev bara en säsong för mittfältaren i HSV, en mindre lyckad sådan. Xavier Amaechi, en spelare som knappt fått några chanser i A-laget flyttar nu till Magdeburg, även Robin meissner har gjort klart för spel i Dynamo Dresden.
Hamburg har egentligen inte haft några tunga tapp. Det går att argumentera för att Kittel kommer att saknas, men tanken är att Immanuel Pherai ska axla hans mantel.

På fredag startar ligaspelet med ett riktigt sjöslag när Schalke 04 kommer på besök till norra Tyskland, en omvänd repris på seriestarten för två säsonger sedan. Ambitionen från undertecknad är att skriva en text inför detta stormöte.

Nu är det snart igång igen. Visst kittlar det lite?
 

Samuel Zurawski2023-07-23 14:05:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV