Königsdorffer blev stor matchhjälte med sina två mål.

Under fredagskvällen började äntligen världens bästa andraliga igen. Likt fjolårets premiär var det två klassiska storklubbar som drabbade samman, och likt  fjolårets premiär fick HSV en perfekt start på säsongen.

Det blev aldrig den där hektiska och röriga transfersommaren som många HSV-anhängare befarade. Visst, Laslo Benes lämnade klubben för spel i Bundesliga, ett tungt tapp, men föga oväntat. I övrigt har det inte varit några stora spelarförluster att tala om, inte än åtminstone, fönstret är dock fortfarande öppet. Boldts efterträdare Stefan Kuntz ska ha en stor eloge för sitt arbete hittills. Att både Glatzel och Reis, främst Glatzel, valde att stanna i klubben var ett drömbesked till supportrarna. Trots att truppen från i fjol är mer eller mindre intakt har Hamburg valt att förstärka på ett par positioner.

Daniel Elfaldi, central mittfältare, har plockats in från seriekonkurrenten Magdeburg. Lukasz Poreba, på lån i fjol, har köpts loss av Lens. Även Hadzikadunic har förlängt sitt lån ytterligare ett år. Adam Karabec, en ung spännande spelare från Sparta Sprag, har också han anslutit på lån.Sedan är den stora profilvärvningen, Davie Selke. Den 1.95 meter långa forwarden spåddes en lysande framtid när han gjorde sin Bundesliga-debut redan som 18-åring. Idag har Selke hunnit bli 29 år och det blev aldrig den där blomstrande karriären han säkert hoppades på. Senaste gången Selke gjorde 10 ligamål var säsongen 17/18 i Hertha Berlin. Men med tanke på att Selke anslöt på free transfer känns det som en bra chansning. Förra säsongen blev det tydligt att Hamburg saknade en ersättare när Glatzel saknades, förhoppningsvis kan Selke axla den rollen.

Till premiären då:
Det var nyligen degraderade Köln som stod på andra sidan. Ytterligare en storklubb som är tillbaka i zweite. Tuffaste möjliga motstånd direkt och en bra värdemätare för Baumgarts lag. På grund av att Glatzel var skadad och att Selke också dragits med skadebekymmer fick Königsdorffer chansen från start, något som skulle slå väldigt väl ut, men vi återkommer till det. Heuer Fernandez var tillbaka mellan stolparna och nyförvärven Karabec och Elfadli fick också chansen från start.

Köln kom ut piggt och satte full fart direkt. Hemmalaget skapade ett par fina målchanser men det var i gästernas första anfall som första målet kom. Dompe skickade bollen mot mål och Kölns målvakt Urbig släppte en slarvig retur och Königsdörffer kunde enkelt peta in 0-1 från nära håll. Efter ledningsmålet vred Köln på än mer och satte ordentlig press på HSV-försvaret. Hamburg fick rikta in sig på omställningar, något som passade perfekt för Hamburgs kvicka anfall. I den 35:e minuten var det dags igen, Karabec slog ett fint inlägg som nådde Königsdorffers panna, bollen tog i ribban men Königsdorffer var påpassligt med på returen och kunde stöta in sitt andra för kvällen. I slutet på första halvlek tvingades DHF göra en fin räddning från nära håll och HSV kunde gå till halvtidsvila med ledningen 0-2.

Andra halvleken handlade mest om Köln. Gästerna blev låga i sitt försvarsspel och fick arbeta hårt för att försvara sin egen box. Det skulle också komma bli match på riktigt, i den 78:e minuten fick hemmalaget, rättvist, utdelning, när inbytte Maina, från nära håll nickade in reduceringen. Hemmafansen laddade på för en slutforsering men under matchens slutskede visade Hamburg upp en imponerande defensiv och tillät inte hemmalaget några klara chanser, ens under de sex extra minuterna på slutet. Likt förra säsongen, då hemma mot Schalke, fick HSV en perfekt start på säsongen.

Det var kanske inte direkt klang och jubel kring Hamburg men vi får anta att det här var en av säsongens tuffaste matcher. Att starta med tre poäng ger givetvis vind i seglen och en rejäl portion självförtroende, vilket är vitalt i början av en säsong. Mest glädjande var det att försvarsspelet såg relativt stabilt ut. Visst hamnade HSV lågt och Köln hade absolut en hel del målchanser, men det får man räkna med. Speciellt med tanke på hur matchen utvecklades. Givetvis väldigt kul att Königsdorffer fick göra dubbla mål, han är en spelare som besitter en hög kvalite men har varit alldeles för ojämn. Kan det här vara hans genombrottsäsong?