Lagbanner
Fem tankar efter tredje segern i följd

Fem tankar efter tredje segern i följd

HSV går just nu som tåget efter att man under lördagseftermiddagen inkasserade sin tredje vinst i rad. Här är undertecknads fem tankar efter tillställningen.

Äntligen börjar man åter kunna känna igen HSV efter den bedrövliga avslutningen på höstsäsongen. Sedan årsskiftet har man vunnit samtliga tre matcher och fortsätter det så här kan vi snart fira återkomsten till Bundesliga.
 
Här kommer fem tankar av undertecknad efter dagens vinst mot Karlsruher SC med 2–0.

Historiskt tifot
Nej, tifot i sig var ingen höjdare med ett par banderoller, ett hundratal plastflaggor och rök. Det som gjorde det historiskt var att röken kom från tio stycken facklor som supportrarna fått tillåtelse att använda av det tyska fotbollsförbundet – vilket är första gången någonsin i Tyskland. Även om jag inte känner mig helt övertygad kan det här vara startskottet på ett stort genombrott i den eviga debatten om pyroteknik. Tiden får helt enkelt utvisa hur det blir med den saken.
 
Oförtjänt matchhjälte
Personligen är jag ingen större beundrare av Lukas Hinterseer och efter att Joel Pohjanpalo lånades in har jag propagerat för att finländaren bör starta på topp. Dieter Hecking har dock fortsatt ge österrikaren chansen och så även i dag. 28-åringen var anonym större delen av matchen och när klockan tickade upp mot 65 spelade minuter tänkte jag för mig själv att det snart var dags att plocka av honom. Då slog han till, tack vare en misslyckad rensning av gästernas Marc Lorenz. En kvart senare utökande han efter en snygg framspelning av Bakery Jatta, där han bara behövde sätta foten på bollen en meter från målet. Kvar på bänken satt Pohjanpalo och svor förmodligen för sig själv på finska över vilken ofattbar bondtur hans främsta konkurrent om speltid hade.
 
Vad kommer det bli av Jatta?
Slå upp uttrycket ”blanda och ge” i en ordbok och du kommer hitta en bild på Jatta. Efter snart fyra år i klubben är jag fortfarande osäker på var jag har honom då han har en väldigt hög högstanivå och en minst lika låg lägstanivå. I dag stod han för en slätstruken insats trots sin assist och nog för att han är tillräckligt bra för att spela i Zweite, men håller han över en hel säsong i Bundesliga? Jag är som du förstått tveksam.
 
Karlsruhes uselhet
I dag tycker jag att Karlsruhe stod för en av sina bästa prestationer under säsongen, och det säger en hel del om hur det brukar se ut. HSV skapade flertalet målchanser under främst den första halvleken, men som vanligt var utdelningen låg. Jag är övertygad om att HSV hade vunnit med betydligt större siffror om man tagit ledningen tidigare i matchen då Karlsruhe inte hade legat lika lågt med laget. Jag förstår varför klubben befinner sig under nedflyttningsstrecket, om man säger som så.
 
Tuff period framöver
Tar vi oss en titt i tabellen ser det kanske inte så värst farligt ut, men härnäst väntar möten med Hannover 96 och St. Pauli. Två klubbar som inte direkt imponerat så här långt, men som kommer tända till lite extra på grund av att det är just HSV man ställs mot. Därefter är det endast aspirerande topplag som står på menyn, som avslutas med Arminia Bielefeld och VfB Stuttgart i tur och ordning. Måtte vi kunna behålla den fina formen åtminstone ett par månader till...

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-08 15:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV