Lagbanner
Volksparkstadion, 2023-07-28 20:30

Hamburger SV - Schalke 04

Föreställningen kan börja
Säsongen tar sin början

Föreställningen kan börja

Under fredagen börjar allvaret igen när världens bästa andraliga kickar igång. Öppningsföreställningen bjuder på gigantmöte när HSV tar emot Schalke 04.

Försäsongen har flugit förbi i en ruskig takt och zweite liga är redo att dundra igång. Det är en säsong där många klassiska lag vill hitta tillbaka till det tyska finrummet, Hamburg, Schalke, Düsseldorf, Hannover, Kaiserslautern, Nürnberg, Hertha och Hansa Rostock, listan kan göras lång. Inför de senaste säsongerna har undertecknad varit skeptisk till Hamburgs chanser att ta steget upp, i år känns det annorlunda. Intresset för att se Hamburg på Volksparkstadion är i vanlig ordningen otroligt stort, biljetterna till premiären såldes slut på ett ögonblick och fyllt hus är således en garanti i säsongens första match. 

HSV har gjort ett starkt sommarfönster och på pappret har klubben förmodligen den starkaste truppen i ligan. Men allt är inte frid och fröjd hos nordlaget. I lagets sista träningsmatch skadade sig Ludovit Reis vilket innebär att nyckelspelaren inte kommer att finnas med i premiären. Därtill saknas lagkaptenen, Schonlau, Mikelbrencis, Suhonen, Hadzikadunic och Muheim, den sistnämnde är tillbaka i träning men lär inte vara redo för en startplats. Det är alltså uppenbart att det kommer bli en hel del huvudbry för chefstränare Walter att formera sin backlinje. Just nu talar mycket för att nyförvärvet Ramos kommer bilda mittbackspar tillsammans med Ambrosius, som är tillbaka efter sin utlåning. Läget är allt annat än optimalt och backlinjen kommer definitivt vara en akilleshäl under fredagens drabbning.

I övrigt talar mycket för att Meffert kommer ta plats på mittfältet tillsammans med Benes och Pherai. Det kommer att bli spännande att se vad Pherai kan bidra med, främst framåt. Håller han samma nivå som under fjolåret kan det mycket väl bli tungan på vågen för HSV den här säsongen. Framåt väntas Jatta, Dompe och Glatzel få chansen, en anfallstrio som håller klass i andraligan. Lyckas Hamburg få ihop försvarsspelet, trots en nykomponerad backlinje, har laget goda chanser att inleda säsongen med en trepoängare.

Läget hos gästerna då. Schalke 04 är, likt Hamburg, en jätte inom tysk fotboll som har ett gäng tunga år bakom sig. En klubb, likt Hamburg, som missköts under lång tid och nu är man för andra gången på tre år tillbaka i zweite liga. Förra sejouren varade bara ett år eftersom klubben direkt studsade tillbaka till erste liga. Nu förbereder sig man för ett år i zweite och man gör det med Thomas Reis vid rodret, Reis som tog över som huvudtränare i november 2022, kort efter att han sparkades från Bochum. Sett till truppen så har, föga oväntat, många viktiga spelare lämnat, däribland, Amine Harit, Rodrigo Salazar och Marius Bülter. Samtidigt har man hämtat in Ron Schallenberg, Timo Baumgartl, Paul Seguin och Lino Tempelmann.

Det största hotet är dock inte nämnt, och ni vet vem det är. Simon ”Torodde”, mannen som har gjort flest mål i andraligan någonsin och som säsongen 21/22 gjorde 30 mål på 30 matcher – osannolikt. Det är bara att utgå från att Terodde kommer fortsätta ösa in mål, att hindra Terodde från att hitta nätet kommer bli Hamburgs största utmaning på fredag, det är åtminstone känslan.

Vi är många som minns öppningsmatchen för två år sedan mellan de bägge lagen, den gången tog Hamburg en tung skalp, dessutom på bortaplan. Favorit i repris? Ingen skulle bli gladare en undertecknad.

Förväntade startelvor

HSV: Heuer Fernandes - van der Brempt, Ramos, Ambrosius, Heyer - Meffert - Benes, Pherai - Jatta, Glatzel, Dompé

Schalke 04: M. Müller - Brunner, Matriciani, M. Kaminski, Ouwejan - Schallenberg - Drexler, Latza - Karaman, Terodde, T. Mohr
Matchen startar 20:30 och sänds på Viaplay.

TV: Drömstart för Hamburg i upphämtningsjakten
 

Samuel Zurawski2023-07-27 23:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV