1 - 2

Hamburg förlorade i kaosmatchen - talangen fick hjärnsläpp
Hamburg föll hemma mot Darmstadt med 1-2.

Röda kort i mängder, hjärnsläpp och dramatisk avslutning. Ja, Hamburgs möte mot Darmstadt innehöll allt - förutom en Hamburgseger förstås.

Hamburg var på jakt efter tredje segern i ordningen när Darmstadt gästade Volksparkstadion under fredagskvällen. Historien har visat att när dessa två lag drabbar samman är hemmaplan ingen fördel, Hamburg har aldrig besegrat Darmstadt på hemmaplan och vise versa. Chefstränare Walter valde att mönstra precis samma elva som i segern senast mot Arminia Bielefeld. Med tanke på att Hamburg mer eller mindre asfalterade laget från västra Tyskland i senaste mötet var förhoppningarna stora inför fredagens tidiga toppmöte.

Domare, Robert Schröder hann knappt blåsa i gång matchen innan gästerna hade tagit ledningen med 2–0. Tre minuter in nickade Patric Pfeiffer in 1–0 och tre minuter senare kunde Phillip Tietz stöta in 2–0 från nära håll. Mardrömsstart är ett sätt att uttrycka det på, tack och god natt är ett annat. Hemmalaget försökte sedan att ta sig ur koman, närmast att reducera var Robert Glatzel med en finfin möjlighet bara meter från mål, skottet räddas av Marcel Schuhen. Hamburg såg i långa stunder omständliga och okoncentrerade ut. Visst hade laget en hel del boll, bara för att slå bort den eller tappa den minuten senare. Darmstadt såg mer hungriga ut och när tillfälle gavs var omställningarna blixtsnabba. Första halvleken slutade 2-0 och det fanns sannerligen inte mycket positivt att plocka med sig till den andra.

I halvtid valde Walter att plocka av Maximilian Rohr – tack och lov – och sätta in nyförvärvet Jean-luc Dompe. När väl matchen sparkades i gång igen fick, Daniel Heuer Fernandes göra en jätteräddning för att undvika att historien från den första halvleken upprepades. Känslan var att Hamburg behövde hjälp från universums alla krafter. Man fick också en rejäl knuff i rätt riktning när förre Hamburgspelaren och kortbenägne Klaus Gjasula fick syna det röda kortet i matchminut 60. Hoppet om en upphämtning höll i ungefär tre minuter. Efter ett helt otroligt, obegripligt och oförlåtligt hjärnsläpp fick nyinbytte, Aaron Opoku också syna det röda kortet. Detta efter att 23-åringen, i frustration, sparkat på en liggande Fabian Holland. 65 minuter på klockan, cirkus nere på planen, nu skulle väl matchen lugnas ned och bara spelas av?

Nej då.

Det skulle dröja, men i den 87:e minuten kunde Königsdörffer nicka in reduceringen och helt plötsligt fanns det en strimma av hopp igen. Det hoppet skulle naturligtvis också släckas relativt omgående. Minuten efter reduceringen delades matchens tredje (!) röda kort ut och den här gången var det Königsdorffer som fick lämna planen. I bara farten tilldelades också sportchefen, Jonas Bold rött kort efter högdjudda klagomål. Två halvtaffliga inlägg senare var matchen slut och Hamburg fick återigen lämna Volksparkstadion som förlorare.

Nya märkliga, udda saker utspelar sig mer eller mindre varje vecka och det finns naturligtvis massvis att analysera efter fredagens förlust. Hemmalagets besynnerliga start, Opokus hjärnsläpp och det krampande anfallsspelet. Låt oss börja med att konstatera att Hamburgs två förluster den här säsongen har kommit på hemmaplan. Ett faktum som givetvis är både anmärkningsvärt och oroande. En hemsk inledning kostade matchen. Undertecknad är inte speciellt imponerad av Darmstadt men att vända ett tvåmålsunderläge är tufft oavsett motstånd eller liga. Fortsätter hemmaspelet att vara lika svagt framöver finns risken att det kan bli en oerhört dyster säsong.

Det är ingen vild gissning att det här var det sista vi såg av Aaron Opoku i en Hamburgtröja på ett bra tag. Även om det inte fanns något som talade för att Hamburg skulle lyckas att vända matchen så är den typen av beteende helt oacceptabelt. Det är nästan lite komiskt att det händer i Hamburg också, för allt som är ovanligt och som man sällan ser, tycks nämligen alltid hända i just Hamburg.

Förövrigt. Tim Leibold? Tankar?

Nästa omgång reser Hamburg till München för att möta Nürnberg. Precis som vanligt finns det ingen människa i hela världen som kan tala om vilket lag vi kommer att få se då. Vad vi kan be om är att matchen inte är avgjord efter sex minuter.