Hamburger SV - VfL Osnabrück
5 - 0

Hamburg körde över Osnabrück
Hamburg stod för en briljant insats när laget besegrade Osnabrück med hela 5–0

Det var ord och inga visor när Hamburg tog emot Osnabrück hemma på Volksparkstadion under måndagskvällen. Hemmalaget hade full kontroll under hela matchen och slutresultatet skrevs till slut 5–0.

Det var ett Hamburg som hade revansch att utkräva på sig sjävla efter den nästintill apatiska insatsen senast mot Nürnberg. Förutsättningarna var goda i hemmalägret, inga nya spelare på skadelistan och samma startelva för tredje matchen i rad, hör och häpna. Det återstod nu att se om Daniel Thioune skulle lyckas med uppdraget att genomskåda klubben han tidigare både varit spelare och tränare i.

Matchbilden satte sig ganska direkt och det var tydligt att HSV var det starkare laget. Spelet kanske inte glimrade och glänste men det var hemmalaget som styrde tempot medan Osnabrück hade fullt upp med att trä ihop fem passningar inom laget. Efter drygt en kvart kom också välförtjänt 1–0, Kinsombi hittade fram till Sonny Kittel som vackert curlade in bollen i högra krysset. Hamburg fortsatte sedan att kontrollera tillställningen och snart det var dags att fira igen. Efter ett fint kombinationsspel och en målvaktsretur hamnade bollen vid Bakery Jattas fötter, Jatta gjorde inga misstag utan dunkade distinkt in 2–0. När kvällens domare Daniel Schlager blåste för halvtidsvila kändes det som att matchen var över. Matchbilden påminde mycket om när Hamburg komfortabelt besegrade Erzgebirge Aue i slutet på oktober.

45 minuter återstod trots allt, men jämnare skulle inte bli, tvärtom. Andra halvlek hann knappt börja innan Bakery Jatta skulle slå till igen. Sonny Kittel slog hörnan som Jatta majestätiskt klev upp och nickade in. Om matchen inte var över nu skulle den definitivt vara det i den 54:e minuten. Då hittade nämligen Simon Terodde fram till en framdundrande Josha Vagnoman som skickade in 4–0 bakom en chanslös Philipp Kühn. Dessvärre för Kühn och Osnabrück var eländet inte över än, det skulle även hinna bli 5–0. Efter ett Hamburginlägg i den 61:e minuten försökte bortalaget freda sitt mål, dråpligt nog hoppade Osnabrücks kapten Maurice Trapp upp skallade in bollen i eget mål. Sista delen av matchen blev händelsefattig och när visslan väl ljöd en sista gång kunde vi förkunna att Hamburg fullständigt demolerade gästerna från Niedersachsen.

Hamburgs prestation kan inte beskrivas som annat än 5+. Laget stod för en solid insats och Osnabrück gavs inget utrymme i offensiven. Anfallsspelet var kliniskt och effektivt. Glädjande var också (precis som Filip Wollin efterfrågade) att fler spelare levererade framåt. Hamburg har under året varit otroligt beroende av Simon Terodde, det är vitalt att spelare som Kittel och Jatta börjar att presentera sig i målprotokollet. En av matchens bästa spelare i mitt tycke var Josha Vagnoman, det baserar jag absolut inte på bara att han gjorde mål. Ytterbacken har en otrolig potential, han är stark, snabb och bra på den offensiva planhalvan. Tyskens problem har varit beslutsfattandet och det defensiva ansvaret. Kan Vagnoman fortsätta att utvecklas och ta nästa steg behöver Hamburg inte oroa sig för vem som ska spela på högerbacken, varken i zweite liga eller erste liga.

En annan spelare man måste hylla är Stephan Ambrosius, vilken spelare. Den kompromisslöse mittbacken har växt ut till en jätte den här säsongen. Det kanske inte alltid är vackert, men det är odiskutabelt effektivt. Det är mycket tillfredsställande att 22-åringen nyligen signerade ett nytt kontrakt med klubben. Om Ambrosius kan upprätthålla den här nivån är även han en spelare som mycket väl skulle klara sig bra i erste bundesliga.

Det mest överraskande med matchen var kanske trots allt att Simon Terodde blev mållös, men det finns ingen anledning att drabbas av panik. Terodde har visat vad han kan och undertecknad är säker på att han återfinns i målkolumnen när HSV åker till Eintracht-stadion nästa lördag.